Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Door de 2-2 toch een goede uitgangspositie'

22 augustus 2023 23:36

In gesprek met RTL 7 was Luuk de Jong het niet eens met de opmerking dat PSV erin was getrapt. "Wij proberen gewoon te voetballen. Ook als we fouten maken, willen we gewoon blijven voetballen en daarom hadden we ook het meeste balbezit en domineerden we", aldus De Jong. "We weten alleen ook wat hun kwaliteiten zijn, de omschakeling en die kleine foutjes afstraffen. Dat gebeurt op dit niveau. Daar scoren zij twee keer uit en dat moet beter van onze zijde."

De aanvoerder ging verder: "Aan de andere kant domineren wij na de 1-1 redelijk aan de bal en is er niets aan de hand. Dan moet je uitlopen en die wedstrijd winnen. Dan komen zij op 2-1 en dan is het goed dat je toch nog terug komt op 2-2 zodat je toch nog een goede uitgangspositie hebt voor volgende week."

Gevraagd werd aan De Jong hoe het kan dat PSV maar fouten blijft maken achterin. "Wij willen proberen te voetballen, soms iets te veel. Soms moet je het risico afwegen wanneer wel en wanneer niet en gewoon die lange bal spelen", zo gaf hij aan. "Wij willen graag voetballen en daar horen fouten bij. Daarna pakken we het weer op en gaan we door. Maar als er dan een doelpunt uit komt is het heel kostbaar. Helemaal op dit niveau worden dit soort fouten afgestraft."

Zelf was hij weer belangrijk met een doelpunt. "Ik kleunde er gewoon in en volgens mij kwam hij op mijn rug. Dan zie je hem binnen vallen en dat is volgens mij een heel belangrijke met oog op volgende week", zei hij daarover.




Discussieer mee op de forums


Tags

jong uitgangspositie afstraffen domineerden domineren foutjes getrapt kleunde kostbaar omschakeling uitlopen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage