Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Bosz: 'Voor Johan Bakayoko goed als hij langer bij PSV blijft'

31 augustus 2023 03:07
Foto: Pro Shots

Peter Bosz: "Voor Johan Bakayoko goed als hij langer bij PSV blijft"; image source: Pro Shots

Als het aan Peter Bosz ligt blijft Johan Bakayoko dit seizoen gewoon bij PSV. Dat gaf hij aan op de persconferentie na de winst tegen Rangers FC. "Ik denk dat het voor hem goed is dat hij langer bij PSV blijft", aldus Bosz. "Natuurlijk ben ik zijn trainer en heb ik dat graag, want ik vind hem een geweldige speler."

Bosz ging verder: "Maar in al die jaren heb ik ook gezien dat als jonge jongens van een goede club naar een topclub gaan en geen vaste international zijn, de Champions League of een landstitel hebben gewonnen ze als een heel ander persoon bij zo'n club binnen komen dan wanneer ze echt iets hebben bereikt. Dat is gewoon zo."

De trainer kreeg vervolgens de opmerking dat clubs als Burnley en Brentford geen topclubs zijn. "Maar daar is hij ook helemaal niet aan verkocht. Misschien wil hij daar ook helemaal niet heen", zo gaf hij aan. "Ik weet echt niet of Bakayoko weg wil. Natuurlijk praat ik met hem, maar dan ga ik echt niet vragen of hij weg wil. Ik weet oprecht niet of hij er morgen nog is. Als trainer heb ik op veel dingen invloed, maar niet om de gedachten van een speler, op zijn Umfeld, agent of familie. Zij praten ook met hem en daar heb ik geen invloed op."




Discussieer mee op de forums


Tags

bosz bakayoko brentford burnley landstitel rangers umfeld

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Bakayoko is een prima rechtsbuiten, maar ik dacht dat Lozano gisteren gekeurd zou zijn. Waar moet Bakayoko gaan spelen als Lozano komt, of wil Bosz dan met Lozano op 10 gaan spelen ?
Voorin en op het middenveld spelers genoeg, maar ik zie het liefst een nieuwe Alex in het centrum om samen met Boscagli de CV's te gaan vormen.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Lang op 10 en Lozano op links lijkt me dan logischer als je ze allemaal wil laten spelen.

Maar met het aantrekken van Lozano en het 'gewoon' blijven van Bakayoko krijg je ook meer/betere opties om te rouleren. Zeker die zes wedstrijden in de groepsfase gaat fysiek gewoon heel veel vragen van de spelers. Je gaat er dan ook niet bepaald op achteruit als je dan bijvoorbeeld Lang in de competitie een wedstrijd op de bank zet en dan met Bakayoko en Lozano op de vleugels speelt. Dat verschil is met Vertessen en El Ghazi natuurlijk een heel stuk groter.

Ik ben het wel met je eens dat er ook nog een centrale verdediger bij moet komen.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Daarnaast kunnen spelers ook een keer een mindere dag hebben of geblesseerd raken. Dan is het wel lekker als je sterke concurrentie hebt voorin. PSV is een topclub, dan hoor je sterke concurrentie te hebben binnen het team. Niet slechts 11 basiswaardige spelers en verder bankvulling.
+1/-0

9 maanden geleden
Maar hij had toch zelf al weken geleden al aangegeven dat hij ook liever bleef??
+3/-0

9 maanden geleden
Bosz heeft zelf ook geen CL of landstitel gewonnen maar toch is ie van harte welkom bij deze topclub 🍻
+1/-0

 
9 maanden geleden
Hoho! Hij werd met Feyenoord kampioen in '92/'93. Als speler weliswaar ipv trainer, maar toch. ;)
+1/-0

9 maanden geleden
Ik zou het geweldig vinden als Lozano terug komt, maar dan heb je wel meteen een gigantisch luxeprobleem. Bakayoko moet ook spelen, ik ben fan en hij ontwikkelt zich goed. Aan de andere kant staat Lang, die mij nog niet volledig heeft overtuigd, maar die ga je ook niet wisselen lijkt me.
We zijn als club hard gegroeid als Lozano moet vechten voor zijn plek.
+1/-0

9 maanden geleden
Persoonlijk zie ik Bakayoko liever blijven en dat het geld voor Lozano in een CV word geïnvesteerd.

Houd het veld goed breed als echte RV, is fysiek enorm sterk waardoor hij veel meters kan maken en hele wedstrijd energie levert. Heeft een mooie trap - hetgeen een extra wapen betekent met De Jong en heeft ook snelheid en af en toe een mooie aktie.

Past wat mij betreft beter in het spel dat PSV wil spelen dan Lozano.

Is nog jong en zal zijn transfer waarde behouden als hij deze lijn vasthoud.
+1/-0

9 maanden geleden
Ik denk dat El ghazi, guus til en vertessen nog weggaan. En haast zeker sangare of bakayoko.

Overigens heb ik zo nog mijn twijfels bij tillman en pepi. Maar het seizoen is nog lang en net bezig.

Maar eerst een goede verdediger aub. Liefst 2 aub.
+1/-0

9 maanden geleden
Zou heel mooi zijn als hij blijft en ik zie ook geen probleem met de komst van Lozano,die kan dan immers op links en Lang op tien.
Bovendien zijn er volop wedstrijden zodat je zelfs na vertrek van Sangare de Belg en vriend Vrankxs nog halen waarmee je een langer verblijf van Baka vergroot.
+1/-0

9 maanden geleden
Sorry hoor maar als Lozano komt en Bakayoko blijft dan vind ik dat wanbeleid. Hele voorhoede nu al erg goed bezet met veel mogelijkheden. Achterhoede al jaren onder bezet. Hoogste tijd om daar eens in te investeren. Liever 2 centrale verdedigers met kwaliteit (en dus geen Lozano) erbij dan 1. Lozano is nu niet echt nodig. als Bakayoko blijft. Kopen om te kopen is wanbeleid.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Je hebt Vertessen en El Ghazi als vervangers van Bakayoko en Lang. Hoe ben je dan in hemelsnaam 'erg goed bezet'? Verandert overigens niets aan het feit dat er ook een centrale verdediger bij moet komen, maar het is de bedoeling dat het en/en wordt, niet of/of.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage