Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV in groepsfase Champions League tegen Sevilla, Arsenal en Lens

31 augustus 2023 18:46
Foto: Pro Shots

PSV in groepsfase Champions League tegen Sevilla, Arsenal en Lens; image source: Pro Shots

PSV zal het in de groepsfase van de Champions League moeten opnemen tegen Sevilla, Arsenal en RSC Lens. Dat werd donderdagavond duidelijk tijdens de loting van de UEFA in Monaco. Uiterlijk zaterdag zal de Europese voetbalbond het speelschema bekend maken en zal duidelijk worden of PSV de groepsfase begint met een thuis- of uitwedstrijd.

Volledige loting:

Groep A
Bayern München
Manchester United
FC Kopenhagen
Galatasaray

Groep B
Sevilla
Arsenal
PSV
RC Lens

Groep C
Napoli
Real Madrid
SC Braga
Union Berlin

Groep D
Benfica
Internazionale
FC Salzburg
Real Sociedad

Groep E
Feyenoord
Atletico Madrid
SS Lazio
Celtic

Groep F
Paris Saint Germain
Borussia Dortmund
AC Milan
Newcastle United

Groep G
Manchester City
RB Leipzig
Rode Ster Belgrado
BSC Young Boys

Groep H
FC Barcelona
FC Porto
Shakhtar Donetsk
Royal Antwerp FC




Tags

arsenal lens sevilla madrid antwerp atletico barcelona bayern benfica berlin braga celtic donetsk dortmund feyenoord galatasaray internazionale kopenhagen lazio leipzig milan monaco napoli newcastle porto rsc salzburg shakhtar sociedad speelschema ster uefa union

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Toch irritant die gestuurde lotingen maar de uitkomst stemt me best tevreden
+3/-0

9 maanden geleden
Dit is een gunstige loting. PSV was vorig seizoen in staat om te winnen van Arsenal en Sevilla die wel de sterkste ploegen zijn. Lens is een stabiele club waar we respect voor mogen hebben. Ze zijn wel te pakken. PSV maakt echt wel kans in deze poule!
+2/-0

 
9 maanden geleden
Inderdaad, Arsenal is een van de minste ploegen uit pot 2. Lens kan ik weinig over zeggen. Sevilla lijkt wat uit vorm te zijn en wij zijn wat sterker ten opzichte van vorig jaar. Een poule met mogelijkheden en niet bij voorbaat kansloos in elk geval.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Vind ik ook. Arsenal is de topfavoriet maar hun voetbal ligt PSV en dat hebben we in het verleden gezien met goede resultaten.
Die andere twee ploegen zijn het seizoen dramatisch begonnen en duidelijk nog niet in vorm; Sevilla staat stijf onderaan met nul (!!) punten uit drie wedstrijden en Lens heeft 1 punt uit drie wedstrijden.
De loting had voor PSV veel erger kunnen uitvallen.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Wel met de kanttekening dat Arsenal in Eindhoven de halve basis rust gaf natuurlijk. Normaal gesproken zullen ze zwaar favoriet zijn voor de groepswinst en kunnen de overige drie het uitvechten voor de overige plekken.

Gezien wat er nog meer in pot 1 zat heb je met Sevilla wellicht de zwakst mogelijke tegenstander getroffen (Feyenoord kon uiteraard niet) en uit pot 4 heb je Newcastle United ontlopen. Nog steeds kun je 'gewoon' vierde worden in de groep omdat de verschillen erg klein zullen zijn, maar er liggen in ieder geval voldoende mogelijkheden om op zijn minst te overwinteren in de Europa League.

Voor de awayday-liefhebbers valt het wellicht wel tegen, want vorig seizoen zijn we natuurlijk al bij Arsenal en Sevilla geweest, maar die leuke tripjes kunnen na de winter ook wel weer komen.
+1/-0

9 maanden geleden
Pittig, maar niet de lastigste poule.
+2/-0

9 maanden geleden
Zeker niet de zwaarste loting.
Lens zegt me weinig. Weet niet waar zij toe in staat zijn.

Hopelijk kunnen we wel mooie dingen laten zien en onze spelers meer waard laten worden!
+2/-0

9 maanden geleden
Zeker doenbaar en niet onmogelijk zo van te voren gedacht.
+1/-0

9 maanden geleden
We maken kans!! Arsenal lijkt me het pittigste, dan Sevilla en dan Lens. We zijn er weer bij, machtig mooi!!
+1/-0

9 maanden geleden
Had erger gekund. Volgende ronde moeilijk maar loting biedt wel enig perspectief.
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Nou het is niet geheel kansloos.
Je zal maar in groep F zitten.
+2/-0

9 maanden geleden
Geen leuke poule als je bedenkt wat Bosz zijn speelstijl is. Lens de grote onbekende voor mij.
+1/-0

9 maanden geleden
Sevilla was dramatisch vorig jaar in de eerste helft. Arsenal hebben we er vaker uitgeknikkerd, zoals met het rollertje van Mendez. Lens heeft 6 keer op rij niet gewonnen nu.

Met andere woorden, dat wordt een makkie!*

*met een tikkeltje optimisme uiteraard
+3/-0

9 maanden geleden
Vind het een zware loting. Sevilla een van de betere (ie relatief mindere #1) maar Arsenal nummer 2 in Engeland en vooral - de voor PSV belangrijke - nummer 4 (er vanuit gaande dat je normaliter voor de 3de plaats speelt).

Lens was vorig seizoen nummer 2 in Frankrijk - een sterke competitie - op slechts een punt achter PSG. Een super sterke en dus slechte nummer 4. Als je clubs als Young Boys, Antwerpen, Celtic etc kan loten.

Maar goed, wij gaan het zien.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Dat laatste was al niet meer mogelijk door het verloop van de loting. Dat sturen is een vloek en een zegen. Feyenoord in E vond ik een zegen omdat je toen direct wist: geen City, PSG, Barcelona. Mooi affiche maar kansloos normaal. Nu had je kans op Benfica of Sevilla. Ook sterk maar geen potentiële winnaar. Zelfde met de nummers twee. Zo kon je steeds meer al wegstrepen en zag je al een shortlist van tegenstanders ontstaan.
+1/-0

9 maanden geleden
Makkelijke lotingen zijn er niet. Arsenal is wel een club die ons ligt, Sevilla.. Europese tijger natuurlijk over de afgelopen seizoenen.
Franse tegenstanders zijn wel taai.. ben benieuwd
+1/-0

 
9 maanden geleden
Sevilla = Europa League :) die hebben een abonnement op de winst daarvan dus die worden derde. Hoeven we alleen Lens twee keer te kloppen
+4/-0

9 maanden geleden
Mooie loting toch. Goeie clubs maar niet bij voorbaat kansloos in die wedstrijden, en makkelijk ging het tegen niemand worden.
+1/-0

9 maanden geleden
Wat een fantastische loting. Mooie clubs, mooie landen en sportief gezien in alle duels niet kansloos. Heerlijk.
+2/-0

9 maanden geleden
Zeker niet kansloos……
Maar, zouden die andere teams dat over deze loting niet ook zeggen 🤔
+1/-0

 
9 maanden geleden
Absoluut, dat ook! Dit is zo'n poule dat je een puntje of 8 nodig hebt om derde te worden.
+1/-0

9 maanden geleden
Ach, je kan er van alles van zeggen. Maar het kan beter, het kan slechter.
Ik hoop gewoon 6 wedstrijden genieten van passie , strijd en hopelijk genoeg punten voor overwintering in welke competitie dan ook!
Boeruhhhh
+2/-0

9 maanden geleden
De 1e plaats zal te hoog gegrepen zijn, maar een gevecht om de 2e plaats is voor PSV wel realistisch. Sevilla moeten we over twee wedstrijden de baas kunnen zijn en bovendien zullen de spelers misschien wel wat revanche gevoelens hebben (laten we zeggen dat pakte goed uit met de Rangers). RC Lens kunnen we wel 4 punten tegen halen.
Arsenal thuis kan ook gewoon met wat geluk en als we op ons best spelen.

Ik zie het positief in om 2e te worden.
+2/-0

9 maanden geleden
Mooie awaydays, al vallen we in herhaling (met name met Arsenal), maar met name ook perspectief om een ronde verder te komen. Dan laat ik even in het midden of dit CL of EL wordt. Sevilla is al jarenlang een slow starter en komt pas na de winterstop op stoom, Arsenal hebben wij al vaker thuis verslagen en wil altijd voetballen. Dat ligt ons wel. Lens is een relatief zware, maar wel prachtige tegenstander. Lekker goed bereikbaar ook. Vol uitvak. Laat maar komen!
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage