Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Ibrahim Sangaré naar Nottingham Forest

2 september 2023 01:31 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Ibrahim Sangaré naar Nottingham Forest</b>; image source: Pro Shots

PSV heeft het nieuws bevestigd dat Ibrahim Sangaré is vertrokken naar Nottingham Forest. De Ivoriaan heeft bij de Engelse club een seizoen voor vijf seizoenen getekend. Sangaré kwam in 2020 naar PSV en wist in 140 officiële wedstrijden 5 prijzen te pakken. In het shirt van PSV kwam hij tot 15 treffers en 10 assists.

Afgelopen jaar werd Sangaré nog uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar in Ivoorkust. In maart van dit jaar ging het doelpunt van de middenvelder in het bekerduel tegen ADO Den Haag nog de hele wereld over. Zijn knal van 170 kilometer per uur kwam direct in de top vijf met hardste schoten ooit gemeten. Zijn laatste treffer voor PSV maakte hij vorige week in Glasgow toen hij voor de 1-1 zorgde tegen Rangers FC.

Meer op PSV.nl




Tags

sangare forest nottingham ado bekerduel glasgow hardste ivoorkust ivoriaan kilometer knal rangers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Weet iemand hoeveel PSV nu op de bankrekening heeft staan na alle aan en verkopen ? Ik denk dat deze verkoop financieel zeer goed is voor PSV.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Dat is vooral gokken. Transfersommen worden niet gecommuniceerd, dat is afgaan op wat de journalisten melden. Maar ook bij deze transfer van Sangaré zijn al vijf verschillende bedragen verschenen.

Daarnaast weten we natuurlijk niet of en hoeveel er nog afgestaan moet worden aan de vorige club(s), zaakwaarnemer en/of de speler zelf. En natuurlijk ook niet in hoeveel termijnen er eventueel betaald wordt.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Het AD noemt in hun liveblog 2 verschillende bedragen: 40 of 45 miljoen. Uiteraard blijft er nog wat aan de strijkstok hangen, maar voor een PSV'er is dat een giga bedrag.
+1/-0

8 maanden geleden
Ik vind jammer dat die gaat, voelt voor mij alsof hij naar de exit gedrukt is (ook na winst op rangers). Een goede basisspeler die zegt te willen blijven, dat is in deze huidige tijd goud waard... we zijn een voetbalclub, geen bank.
+8/-0

 
8 maanden geleden
Ik heb dat gevoel ook wel een beetje. Aan de andere kant, nee, PSV is geen bank, maar PSV kan iedere euro ook maar één keer uitgeven. We weten de exacte bedragen niet, maar het heeft er alle schijn van dat PSV deze transferwindow meer dan 50 miljoen heeft uitgegeven. Dat is uitzonderlijk veel (een record?). Daar staat maar ongeveer 15 miljoen aan verkopen tegenover. Met de verkoop van Sangaré maak je dat min of meer sluitend en zijn je cijfers voor dit seizoen misschien al gedekt. M.a.w. geen grote verkoop meer nodig.

Het is allemaal gissen en we zullen het later pas horen, maar het heeft er alle schijn van dat met het behalen van de groepsfase CL en de verkoop van Sangaré (en eerder dit kalenderjaar Gakpo en Madueke) PSV er ineens financieel gezien weer kerngezond voor staat. Zeker nu we voor PSV begrippen ook erg veel kapitaal op het veld staat (Veerman, Bakayoko, Schouten, Lang, Pepi en in mindere mate ook Lozano en Saibari).

Ik snap dat het jou niet om het geld maar de spelers gaat, maar het moet ook allemaal betaalbaar blijven, anders krijgen we weer Tiny Sanders taferelen.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Probleem was volgens mij vooral dat Sangaré niet duidelijk genoeg was. Dan word je geholpen op het einde van de transferperiode. Gisteren was het heel duidelijk dat Forest Sangaré heel graag wilde hebben en blijkbaar heeft hij toen niet direct 'nee' gezegd.

Bakayoko bijvoorbeeld was heel stellig. Nu is hij jonger en de kans dat hij zich verder ontwikkelt is natuurlijk groot en dan kun je de gok veiliger wagen.
+2/-0

8 maanden geleden
Sangaré 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👍
+1/-0

8 maanden geleden
Ik ga hem missen! Met Schouten wel een waardige vervanger in huis
+2/-0

8 maanden geleden
Een van mijn favoriete spelers de laatste jaren. Wat mij betreft nogsteeds onderschat en wij gaan hem nog missen. Zijn gave om enorme ruimtes in zijn eentje te bespelen was vrij uniek. Het ga hem goed en hoop dat hij nog een mooie stap kan maken na Forest
+4/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Door wie onderschat? Bij ons supporters? Of door Notingham, die rond de 40 voor hem neerleggen? Of die Nederlandse pers, waar je kotsmisselijk van wordt? Die alles wat ze in de twee dammen doen de hemel in prijzen en er een gewoonte van hebben gemaakt ons naar beneden te halen waar ze maar kunnen. Van die laatste trek ik me al een jaar of 15 niks meer aan. Het beste bewijs is Manolev. Die werd door hen beschreven als een zwakzinnig ventje maar hij werd wel voor het nationale elftal van Hongarije gereageerd. Kakpers.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Bedankt voor de correctie. Was in de war met Dzudzak. Ook een kanjer die diezelfde pers nooit heeft willen erkennen als een topper.
+1/-0

8 maanden geleden
Jammer dat we geen vervanger konden halen voor Sangare.
Wie moet je nu opstellen als Veerman of Schouten geblesseerd raken?
Dat kan de komende 4 maanden goed vallen dat ze alles spelen.
Anders ben ik toch heel benieuwd hoe ze dat gaan oplossen.
+2/-0

8 maanden geleden
Buiten het feit dat het gewoon een uitstekende speler was voor PSV, leek het mij ook een bijzonder sympathieke kerel.

Het ga je goed Ibi!
+2/-0

 
8 maanden geleden
Inderdaad, nooit rare uitspraken of acties, altijd een goed humeur. Ik ga hem, zijn kracht en balafpak-skills, enorm missen.

Hij kreeg hier soms vrije trappen tegen waarin hij niks verkeerd deed, maar gewoon sterker was. Hopelijk werkt dat in de Premier League beter voor hem. Ik wens hem alle goeds!!
+2/-0

8 maanden geleden
Ik wens je het aller beste toe in je carrière en persoonlijke leven Ibrahim :)
+1/-0

8 maanden geleden
Ik weet niet of dat deze jongen gelukkig gaat worden in het Engelse, maar Sanka man je hebt PSV heel wat goeds en mooie momenten gebracht, niet dat je mijn favoriete speler was maar wel een PSVer, wens jou het allerbeste
+1/-0

 
8 maanden geleden
Je weet wat sanka betekent in het Papiaments? 😂
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
We zullen er maar niet naar vragen... 🤔

Edit: Mwoh... ik had erger verwacht. 😁
+1/-0

 
8 maanden geleden
Sigur sigur swa, Maar is liefkozend uit een film bedoeld hè
+1/-0

8 maanden geleden
Wat zullen we die gaan missen! Een balafpakker van de bovenste plank en ook nog eens een heerlijke voetballer (met af en toe wel wat teveel risico, oké) Ik heb ervan genoten.
+1/-0

8 maanden geleden
Niet de club waar ie van droomde, maar wel PL en de kans zich daar in de kijker te spelen tegen de top PL clubs. En psv kon het geld wel gebruiken en heeft nu Schouten voor die positie. Die zal gisteravond ook wel even gejuicht hebben. Al met al was ie een topper afgelopen jaren. En qua geld ook natuurlijk: van 7 naar 35 miljoen is jackpot.
+2/-0

8 maanden geleden
Misschien komt hij ooit nog weleens terug net zoals lozano dat doet.

Wel jammer dat psv geen vranckx heeft gehaald als vervanger.

Ik denk dat psv vergelijken met feyenoord een slechtere selectie heeft met het verlies van simons en sangare en guti.

Maar gelukkig komt er nog een winter transfer periode aan en als ze dan niet teveel punten achter staan en bijv dan wel sanchez of debast en vranckx kunnen halen zou geweldig zijn.

Nu maar hopen op zo min mogelijk punten verlies.

Misschien raakt feyenoord vd winter ook giminez kwijt.
+1/-5

 
8 maanden geleden
Wat een optimisme .....
+1/-0

8 maanden geleden
Goed gedaan John de Jong. (mag ook wel eens gezegd worden) Bedankt Sangare voor je inzet, veel succes en het gaat je goed. We gaan je missen als persoon maar ook als speler.
+3/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage