Transparent
Inloggen
Sluiten

Jong PSV met extreem jonge ploeg onderuit tegen FC Groningen

18 september 2023 21:49
Foto: Pro Shots

Jong PSV met extreem jonge ploeg onderuit tegen FC Groningen; image source: Pro Shots

Jong PSV is maandagavond hard onderuit gegaan bij FC Groningen. De uitwedstrijd tegen de titelkandidaat eindigde in een 4-0 nederlaag. Omdat PSV aankomende woensdag ook in de Youth League uitkomt ontbrak nu vrijwel de complete basisploeg. Acht spelers die afgelopen vrijdag nog tegen De Graafschap aan de aftrap stonden waren nu niet beschikbaar.

Door de afwezigheid van de vele spelers maakten Raf van de Riet en Jordy Bawuah als basisspeler direct hun debuut in het betaald voetbal. Als invallers kwamen daar ook nog Onesime Zimuangana, Floris Bos en Robin van Duiven bij. De extreem jonge ploeg was simpelweg niet opgewassen tegen FC Groningen en dat kwam in de uitslag ook duidelijk naar voren.

Opstelling Jong PSV: Peersman, Kwaaitaal (46' Gil y Muinos), Dagasan, Jimenez, Van de Riet (79' Bos), Gilbert (89' Van Duiven), Nassoh, Van den Heuvel, Houben, Uneken, Bawuah (74' Zimuangana)
Tags

groningen jong bawuah bos duiven riet zimuangana aftrap basisploeg dagasan floris gil gilbert graafschap heuvel houben jimenez kwaaitaal muinos nassoh onesime peersman raf titelkandidaat uneken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Jongetjes tegen mannen.Na 4-0 in de eerste helft viel de schade uiteindelijk nog mee.Eerste doelpunt keepersfout van Peersman en het 2e doelpunt dom balverlies van Uneken op het middenveld.Heel naïef voetbal van een piepjong jong PSV.
+3/-0

2 weken geleden
Extreem jonge ploeg? Piepjong jong PSV?

Een beetje overdreven allemaal. De basis ploeg die een maand terug van Telstar won + 2 invallers met de meeste minuten Vs. de ploeg van vandaag + 2 invallers scheelt precies 1 jaar.

Schiks (19) Peersman (19)
Rovers (18) Kwaaitaal (18)
El Meliani (18) Dagasan (19)
Van de Blaak (18) Jimenez (20)
Dams (19) Van de Riet (17)
Tytens (18) Gilbert (18)
Land (17) Houben (18)
Bars (18) Uneken (19)
Van den Heuvel (18) Van den Heuvel (18)
Simons (19) Bawuah (16)
Abed (19) Gil y Muinos (19)
Van Duiven (18) Zimuangana (17)
Nassoh (20) Nassoh (20)

Iets minder de media napraten en iets meer feitelijk blijven kan geen kwaad. Het is vooral een kwalitatief minder jong PSV. Niet per se jonger.
+6/-3

 
2 weken geleden
Het was de jongste basisploeg van Jong PSV in al die seizoenen dat ze in de Keuken Kampioen Divisie spelen. Iets meer feitelijk blijven kan geen kwaad.
+3/-1

 
2 weken geleden
Daar gaat het natuurlijk helemaal niet om. Dan hadden ze het de wedstrijden hiervoor ook wel kunnen vermelden dat het om een piepjong jong PSV ging. En dat is niet het geval geweest.

Maar ach, waar praten we over. Feit is dat we hebben verloren. ;)
+3/-0

2 weken geleden
Ik zie dat Nassoh en vd Heuvel hele wedstrijd gespeeld hebben, komen zij niet uit in de Youth League dan?
+3/-1

 
2 weken geleden
Nassoh is sowieso te oud. Van den Heuvel doet in ieder geval deze pot tegen Arsenal niet mee.
+1/-0

2 weken geleden
Is de reinste competitievervalsing en vrijdag volgt er zo'n wedstrijd tegen VVV
Waarom niet tegen Groningen afgelopen vrijdag en tegen VVV op maandag?

Dan was dit opgelost geweest!
+1/-1

 
2 weken geleden
Toen speelde Jong PSV tegen De Graafschap.

Clubs hebben vooraf de mogelijkheid gekregen wanneer ze de vijfde speelronde wilden afwerken. Of tijdens de interlandperiode of op maandag 18 september. Dat krijg je ook tijdens de interlandperiodes van oktober en november.

Dat PSV er vervolgens zelf voor kiest om de beste spelers niet te laten spelen is natuurlijk niet de schuld van de KNVB. Dit schema was notabene al twee maanden voordat bekend was dat PSV in de Youth League zou spelen al gepubliceerd.
+2/-0


Win met PSVPSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

arsenal bakayoko benul berry eredivisie fakkels femke feyenoord gestaakt halsema ingestelde izecson kilsdonk knvb koen kul kwetsbaar leefbaar lozano manolev mar misdragingen remigio santos shevchenko side treurig uitsupporters vdv volendam