Transparent
Inloggen
Sluiten

'KNVB wil regels over staken van wedstrijden niet aanpassen'

28 september 2023 15:06
Foto: Pro Shots

"KNVB wil regels over staken van wedstrijden niet aanpassen"; image source: Pro Shots

Ondanks de kritiek die met name afgelopen week flink is toegenomen is de KNVB niet van plan om de regels over het staken van wedstrijden aan te passen. Dat liet directeur Marianne van Leeuwen weten in gesprek met de KNVB. "Ik vind het heel gevaarlijk om die maatregelen nu aan te passen, omdat ze wel degelijk effect hebben", aldus Van Leeuwen.

De directeur gaat verder: "Sinds ze zijn ingevoerd, en dan heb ik het specifiek over die maatregel over het gooien van voorwerpen op het veld, zijn er driehonderd wedstrijden geweest en zijn er uiteindelijk vijf definitief gestaakt. Twee daarvan, die van afgelopen zondag en Groningen-Ajax van vorig seizoen, zouden anders ook zijn gestaakt."

Volgens Van Leeuwen krijgt de KNVB juist veel vat op het probleem. "Dus eigenlijk is het gevaarlijk om dat nu los te laten", zo geeft ze aan. "Het is ook heel gevaarlijk om onderscheid te maken tussen vreugdebier of iets anders, want hoe ga je dat beoordelen? Hoe krijg je daar een duidelijke lijn in? Het tijdelijk staken werkt in onze ogen zeer zeker, vooral omdat we zien dat er veel minder gegooid wordt en daar wilden we vanaf."




Tags

knvb staken driehonderd groningen marianne onderscheid vat vreugdebier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Goh, wat verrassend (not).
Het enge elitaire eigenwijze clupje wat zich knvb noemt wil kosten wat het kost zijn zin doordrammen.
Fijne zelfreflectie is hun ook vreemd.
+3/-2

 
8 maanden geleden
De KNVB zet zichzelf voor lul. Een klein plastiek bekertje op de rand van het veld, die niemand geraakt heeft, en de KNVB gaat op hun strepen staan.
Dit is in het buitenland niet uit te leggen.
Al die organisaties slaan door in hun betutteling naar ons toe, en doen alsof we kleine kinderen zijn die door hun moeten worden opgevoed.
+2/-2

8 maanden geleden
Ook gewelddadige supporters zijn een elite. Ze denken dat ze boven de gewone supporter verheven zijn
+9/-0

8 maanden geleden
Ik zou wat meer onderscheid maken. Staken om één lege plastice beker is erg overdreven, bij vuurwerk begrijp ik het wel. Aan de andere kant is dit de enige manier om het uit de stadions te krijgen.

Als ik naar een voorstelling van Theo Maassen ga gooi ik ook niet bij elke goede grap bier in zijn nek.
+7/-0

 
8 maanden geleden
Bij vuurwerk op het veld, dus gevaar voor de spelers, ben ik ook voor tijdelijk staken.
Maar maak het stadion dan leeg en speel dan de wedstrijd daarna uit.
De rest op een andere dag uitspelen in helemaal competitie-vervalsing.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Dat is niet te doen, zeker niet bij een avondwedstrijd. Het duurt uren voordat het hele stadion leeg is. In mijn ogen 'straf' je dan de voetballers nog meer.

Naar mijn mening moeten de raddraaiers individueel veel harder aangepakt worden. Er hangen cameras genoeg dus ze weten echt wel wie het zijn.
+5/-0

8 maanden geleden
Het "lijkt" erop dat de maatregelen wel degelijk effect hebben. Mooi en begrijpelijk dat deze maatregelen dus nu niet aangepast gaan worden. Ik vind deze maatregelen ook doorgeslagen maar ja als het gooien van voorwerpen hiermee aantoonbaar veel minder is dan moet het maar zo.
+5/-0

8 maanden geleden
Wat ik liever wil weten: wat is de straf die Ajax nu gaat krijgen van de KNVB
+8/-1

8 maanden geleden
Dubbel gevoel bij. Enerzijds is het de enige manier om excessen (biergooien, vuurwerk etc.) structureel de kop in te drukken. Anderzijds is het bezopen om een wedstrijd te staken voor een bekertje op de rand van het veld.

Uiteindelijke oplossing is m.i. keiharde individuele aanpak van de daders i.c.m. met het strenger straffen van de club bij definitief staken. Dat circus van zondag druk je de kop in door definitief staken direct om te zetten in een reglementaire 0-5 nederlaag inclusief puntenaftrek. Daarmee voorkom je een 'beloning' voor dat gajes dat zondag de boel heeft vergald en het kansloze uitspelen ten koste van andere clubs (zoals Volendam in dit geval).
+1/-2

8 maanden geleden
Wellicht kunnen ze de regels aanpassen dat die wel dezelfde dag wordt uitgespeeld indien mogelijk? Dan blijft iedereen wachten totdat de supporters weg zijn en dan verder spelen?
+1/-0

 
8 maanden geleden
Dat schreef ik hierboven ook al.
Voor middagwedstrijden lijkt me dat ook het beste.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Alleen niet uit te voeren. Zoals hierboven iemand ook al op je reageerde
+2/-1

 
8 maanden geleden
Wellicht kunnen ze het in ieder geval proberen
+3/-0

 
8 maanden geleden
Ik zie geen reden waarom het voor een middag wedstrijd niet mogelijk is om het dan 2 uur later gewoon uit te spelen. Veel handiger dan met de bus weer terug naar huis en da dagen later weer verder gaan.
+1/-0

8 maanden geleden
In Engeland hebben ze een alcoholverbod in stations. Hooligans die over de schreef zijn gegaan worden soms jarenlang uit de stadions geweerd. Ze moeten zich tijdens wedstrijden melden op het politiebureau en mogen niet het land uit als hun club in het buitenland speelt. Het helpt.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Stel je alleen centraal station voor of ook bijvoorbeeld Strijp-S?;)
+2/-0

 
8 maanden geleden
Alcoholverbod in het stadion. Wat een maatregel. Das ongeveer hetzelfde als geen publiek meer toelaten bij profvoetbal. Laten we nou eens op zoek gaan naar maatregelen die de daders treffen en niet de overgrote groep supporters die nooit een vlieg kwaad doet.
+3/-2

 
8 maanden geleden
In Engeland zijn de stadions inderdaad ook leeg :ja :denk
+4/-1

 
8 maanden geleden
Als je alle supporters verbiedt om een sjaal om te doen, dan zit het stadion ook vol. Dat maakt nog niet dat het een goede maatregel is.
+1/-1

 
8 maanden geleden
In Engeland wordt anders bewezen dat het wel een goede maatregel is
+3/-1

 
8 maanden geleden
Alcoholverbod op tribunes. In de ‘gangen’ en buiten het stadion kan gewoon volop bier gedronken worden. Neemt niet weg dat je je bier gewoon op moet drinken en niet mee moet gaan gooien natuurlijk.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Een grote meerderheid van het publiek drinkt geen alcohol en raakt dus minder makkelijk verhit. Persoonlijk gun ik ieder zijn biertje. Vroeger nam ik altijd een borrel mee. Dat kan nu niet meer. Jammer. Maar wat te denken van die andere maatregel die ze in Engeland toepassen op hooligans? Meldingsplicht, stadionverbod, reisbeperking? Daar is medewerking van politie en politiek voor nodig. Die ontbreekt bij ons.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Dat een grote meerderheid niet drinkt vraag ik me af... Bij PSV is er vorig seizoen voor een record aantal aan liters bier gedronken. Lijkt me niet dat dat door een minderheid kwam.
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Het is niet alleen alcohol wat er gebruikt wordt op de tribunes.
+5/-0

 
8 maanden geleden
Dat klopt, maar als mensen stiekem substanties mee gaan namen en tot zich nemen op een gesloten WC kun je daar weinig aan doen.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Is ook moeilijk om dat te voorkomen. Denk alleen dat een alcoholverbod niet perse de oplossing is, omdat het gebruik van bepaalde middelen ook niet bevorderend is voor het gedrag.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ik vind het een slecht idee om de strafmaat van een vergrijp in een voetbalstadion zo ver uit proportie te trekken toch eenzelfde vergrijp buiten de voetbal context.
Daarmee maak je voetbal denk ik belangrijker dan het is een breng je een bepaalde willekeur in het rechtssysteem aan dit mijns inziens gevaarlijk is.
Hoe verschrikkelijk ik het als supporter ook vind: netten, geen uitsupporters, drooglegging etc zie ik nog liever verschijnen dan een ongelijkheid in strafrecht.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage