Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV stapt definitief over op hardcups

26 oktober 2023 23:31 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

PSV stapt definitief over op hardcups; image source: Pro Shots

Via de officiële website meldt PSV dat het vanaf komend weekend in het Philips Stadion definitief gaat overstappen op hardcups. Sinds maart van dit jaar liep er al een pilot op zowel de oost- als westtribune en nu zal dit in het hele stadion doorgevoerd gaan worden. De club kiest hiermee voor een duurzamer alternatief voor plastic bekers en dringt hierbij ook de afvalstapel van wedstrijddagen terug.

Bij de aanschaf van een biertje wordt eenmalig twee euro betaald voor de hardcup. Deze kan bij een volgende aankoop weer opnieuw worden gevuld. Na afloop van een wedstrijd kan de beker weer worden ingeleverd, waarbij de twee euro retour wordt gegeven.

PSV heeft ook noodgedwongen moeten zoeken naar een alternatief voor de plastic bekers omdat dit vanaf 1 januari 2024 verboden is in Nederland.

Meer op PSV.nl




Tags

hardcups plastic aanschaf afvalstapel biertje dringt duurzamer hardcup nederland noodgedwongen oost pilot retour verboden wedstrijddagen westtribune

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Deze was te verwachten. Ik zie nog niet helemaal voor me hoe dat logistiek in zijn werk gaat. Als ik zie hoe druk het is bij de uitgang 5-10 minuten na de wedstrijd, dan voorzie ik een enorme rij om de bekers in te leveren en 2 euro terug te krijgen.

Maar ik heb wel een oplossing (naar idee van AA Gent) die gelijk een ander probleem ook oplost. Als iedere beker een chip heeft, dan kan deze bij het halen van drinken op naam worden gezet. Als deze vervolgens op het veld gegooid wordt, weet PSV van wie die beker is. En als je hem na de wedstrijd in een stortbuis of bak achterlaat, dan kan PSV automatisch 2 euro terugboeken. Twee vliegen in één klap, al snap ik ook wel dat dat technisch gezien allemaal niet zo makkelijk te realiseren is.
+10/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Top idee. Als ik er dan nog 1 aan toe mag voegen, een tapwand. Naar idee van Aston Villa. Dat je je eigen biertje tapt. Zoek maar eens op. Edit; het heet daar "the self-pour bar"
+5/-0

 
7 maanden geleden
Dat dus, en als we / ze dan toch bezig zijn, voeg er effe een paar IPA taps aan toe. Nogal achterhaald dat we alleen pils kunnen krijgen.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Mega idee. Wij zijn toch de slimste regio ter wereld ? Dan moet dat zó in te voeren zijn. Of ze bellen even naar AA Gent. Dat inleveren is gewoon niet te doen.
+2/-0

7 maanden geleden
ik zal het allemaal wel niet snappen
+1/-2

7 maanden geleden
Als ze het doen om de gigantische rotzooi rondom plastic bekertjes in/rond het stadion te voorkomen, kan ik het ergens begrijpen. Maar met de huidige logistiek werkt het idd voor geen meter en roept het alleen maar irritatie op.
+2/-0

7 maanden geleden
Voornaamste reden om dit zo snel in te voeren zal zijn dat ze bang zijn voor bekertjes op het veld zondag. Neem hier gewoon de tijd voor en doe het in 1 keer fatsoenlijk !
+2/-0

 
 
7 maanden geleden
Weet ik, heb thuis nog zo'n ding staan omdat ik niet een half uur in de rij wilde op Oost. Maar dit is zo'n gehaaste halfslachtige beslissing. Werk het eerst fatsoenlijk uit wat betreft inleveren en voer het dan in. Dit is gewoon door angst ingegeven richting zondag.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ze zijn er nu zeven maanden mee bezig. Dan kun je het alles behalve gehaast gaan noemen.

De eerste wedstrijd was het op Oost een aanfluiting na afloop (ook omdat de kassa's toen al waren afgesloten), maar daarna was het steeds een paar minuutjes na afloop en je had het geld weer binnen.

Ditzelfde systeem werd tijdens de CL finale van de vrouwen overigens ook al gebruikt. Toen overigens voor alle (fris)drank en niet alleen bier en ook het eten. Werkte perfect.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Hahaha, mee bezig ? Het is gewoon hetzelfde als de laatste keer wed ik. Helemaal niks aan gedaan in de tussentijd, ja dan kan je er wel al 9 jaar mee bezig zijn. Dit is puur uit angst voor een staking zondag en maandag kondigen ze weer aan dat het weer gewone platic bekers zijn voorlopig.
+1/-0

7 maanden geleden
Met een hardcup kan je ook verder gooien en beter mikken ;)
+1/-0

7 maanden geleden
Mijn vrouw ging laatst bh's kopen. Ik vroeg of ze ook overging op hardcups. Ze lachte me vierkant uit 😆
+5/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage