Transparent
Inloggen
Sluiten

Olivier Boscagli: 'Voor mijn gevoel kan ik hier pas weg als ik ook de titel heb gepakt'

28 oktober 2023 15:28 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Olivier Boscagli: "Voor mijn gevoel kan ik hier pas weg als ik ook de titel heb gepakt"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Olivier Boscagli aan het nog altijd uitstekend naar zijn zin te hebben bij PSV. "Het is al mijn vijfde seizoen hier. Er zijn maar weinig jongens die al zo lang bij PSV zijn, alleen Jordan Teze", aldus Boscagli. "Ik vind het mooi dat ik die status heb. Het laat zien dat ik me heel goed voel bij deze club."

Boscagli gaat verder: "Voor mij speelt ook mee dat ik hier wel de beker en de Johan Cruijff Schaal heb gewonnen, respectievelijk twee en drie keer, maar nog niet het kampioenschap. Voor mijn gevoel kan ik hier pas weg als ik ook de titel heb gepakt. Dat is iets wat ik hier nog echt wil bereiken. De goede start geeft me het vertrouwen dat het dit jaar mogelijk is, maar het is pas het begin."

De verdediger is ook erg blij met de manier van speler van Peter Bosz dit seizoen. "Dit is voor mij de definitie van wat voetbal inhoudt. Aanvallend voetbal met veel initiatief. Daar houd ik van en dat past ook het best bij mij", zo geeft hij aan. "Daarin kom ik het best tot mijn recht en kan ik mijn bijdrage leveren met mijn passing. Niemand houdt ervan als je alleen maar achter de bal aan moet rennen."

Hij heeft het met zijn gezin dan ook geweldig naar zijn zin in Eindhoven. "Het is een rustige stad en we wonen fijn. Mijn zoon Pablo is hier geboren, hij is nu tweeënhalf jaar oud en in april wordt ons tweede kind geboren, normaal gesproken ook in Eindhoven", zegt hij daarover. "In het paspoort van Pablo staat Eindhoven. Veel mensen zouden daar de schouders over ophalen, maar ik vind het heel leuk, omdat dit een aandenken voor het leven is aan een heel belangrijke periode in mijn leven."

Meer op Telegraaf.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

boscagli titel aandenken bosz definitie jordan kind paspoort passing telegraaf teze

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Begon heel matig, maar pndertussen een heel belangrijke schakel geworden. Speelde ook prima op het middenveld. Van mij mag hij na een titel ook best nog blijven.
+10/-0

7 maanden geleden
Echte prof, zeurt niet en een meer dan een middelmatige verdediger, geen topper maar dan had hij ook niet zo lang bij PSV gespeeld. Blij dat hij na zijn zware blessure weer helemaal op niveau terug is. Ook een goeie instelling en eventueel bruikbaar op het middenveld. Ik vind hem een beetje een stille kracht. Hopelijk blijft hij ook volgend seizoen nadat PSV de titel einde lopend seizoen binnen heeft.(dromen, vooruit kijken mag)
+7/-0

7 maanden geleden
Als rode wijn wordt Olivier elk jaar beter. Onmisbaar in de verdediging ondertussen.
Blijf maar lekker na ons kampioenschap van dit jaar.
+5/-0

7 maanden geleden
Fijne, regelmatig wat onderschatte voetballer, zie hem altijd graag spelen.
+1/-0

7 maanden geleden
Die is dus eind dit seizoen weg helaas
+2/-0

 
7 maanden geleden
Nee dus bro die gaan niet liggen verhuizen en leuren met een baby van amp een maand oud.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Merkt die kleine toch niks van, zodra de hechtingen eruit zijn verhuizen.
+1/-0

7 maanden geleden
Geweldig karakter vind ik Olivier. Nuchter en een harde werker, spoort zijn team aan als het niet scherp genoeg is, neemt nieuwelingen in het team op sleeptouw. Alleen al met zijn karakter is hij belangrijk voor PSV. En dan heeft hij zich daarnaast ook nog eens tot een verdediger ontwikkeld die zich constant goed weet te positioneren en belangrijk is met zijn zuivere opening op Baka. Hij heeft een belangrijk aandeel in het team. Thanks Olli!
+3/-0

7 maanden geleden
Vooraf had ik gerekend op een zware pot en dat is uiteindelijk toch ook wel gebleken. PSV begon slap aan de wedstrijd, Luuk kon de ballen niet vasthouden, ons middenveld was veel te statistisch en bovenal: Brobbey won al zijn duels van onze defensie en er was nul,nul rugdekking. Dat hij beresterk is weten we wel, maar steeds komt hij bij grote kansen steeds niet uit met zijn passen. Voetenwerk niet in orde, dus dat is een motorisch probleem.

Een motorisch probleem had ajax na rust. Zand erin, choken of een hapering, zeg het maar. Bosz had echter gouden wissels in petto. PSV had er behoefte aan om ajax compleet uit elkaar te trekken en Til en Saibari deden dat meer dan uitstekend. Een schitterend voorbeeld daarvan was de mooie 4-2 van onze fantastische Chucky. Ajax was bij 3-2 al klaar en met de uiteindelijke 5-2 spaarden wij hun nog. In de laatste 15 minuten gebeurde er niet heel veel meer.

Wat rest zijn de unieke screenshots en het zeer noodzakelijke koffie lurk analyseren op de Herdgang morgen. We staan er grandioos voor, maar de échte do-or-die weken gaan er nu pas aan komen.
Maar ajax is Lens nu, een mooie, hectische en avontuurlijke week komt daarmee ten einde.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage