Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV enige club in Eredivisie die nog geen tegengoal heeft uit een standaardsituatie

3 november 2023 21:57 - VI.nl
Foto: Pro Shots

PSV enige club in Eredivisie die nog geen tegengoal heeft uit een standaardsituatie; image source: Pro Shots

In een uitgebreide analyse zocht Voetbal International uit dat PSV nog altijd uitblinkt bij de spelhervattingen. PSV is in de Eredivisie de enige ploeg die nog geen enkel tegendoelpunt tegenkreeg uit de standaardsituaties. Bovendien kreeg geen enkele ploeg zo weinig doelpogingen tegen uit een standaardsituatie.

Peter Bosz houdt zich nauwelijks bezig met de standaardsituaties. Keeperstrainer Abe Knoop neemt dat volledig voor zijn rekening. Vorig seizoen deed hij dat nog samen met André Ooijer, maar die besloot te vertrekken bij de club. Knoop heeft van Bosz nu het volledige vertrouwen gekregen om zich te richten op de standaardsituaties.

Bij hoekschoppen van de tegenstander vormen Luuk de Jong, André Ramalho en Olivier Boscagli een belangrijke rol door zich op te stellen in het vijfmetergebied en daar de zone te verdedigen. Een drietal andere spelers krijgt vervolgens de taak om de aanvallers van de tegenpartij te blokken, terwijl de vleugelaanvallers zich rond de rand van het strafschopgebied opstellen.

Aanvallend kwam PSV vorig seizoen al tot 18 doelpunten uit spelhervattingen, inclusief beslissende treffers in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord en het uitduel tegen Ajax. Een seizoen eerder was de ploeg onder Roger Schmidt ook al de meest scorende ploeg op dat punt.

Meer op VI.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

eredivisie standaardsituatie bosz blokken boscagli doelpogingen feyenoord jong ooijer ramalho rand roger schmidt scorende tegendoelpunt tegenpartij uitblinkt vijfmetergebied

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
- Meeste doelpunten voor
- Minste doelpunten tegen
- Alles gewonnen
- Minste doelpogingen tegen uit standaardsituaties
- Meest aanvallend spel

We hebben alleen de topscorer niet. Maar zoals Lozano nu bezig is, en als Lang weer terug is, zie ik Luuk, Lozano of Lang nog wel topscorer worden :)
+3/-0

 
6 maanden geleden
Die Pavlidis en Gimenez schieten ze er anders wel aan de lopende band in. Dat mag van mij wel een tikkeltje rustiger. Ze hoeven van mij in ieder geval niet in de buurt van onze Coen te komen.
+1/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Dus een penalty wordt niet als standaardsituatie gezien 🤔
Procentueel gezien hebben wij de meeste tegendoelpunten uit (onnodige) penalty's...
+1/-0

 
6 maanden geleden
Dat lijkt mij logisch. Er valt niets meer te verdedigen bij een penalty. Nou ja, hoogstens hoe je je op doet stellen als er gemist wordt, maar dat lijkt mij geen hogere wiskunde.

Dat we geen goals tegen hebben gekregen zegt in theorie ook niets over hoeveel vrije trappen we tegen hebben gekregen op eigen helft.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage