Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV sloeg gat van 7 punten vooral na rust

12 november 2023 20:05 - Stand Eredivisie
Foto: PSV.supporters.nl

PSV sloeg gat van 7 punten vooral na rust; image source: PSV.supporters.nl

PSV won dit weekend de laatste van het derde wedstrijdenblok van PEC, terwijl de concurrentie punten liet liggen. Feyenoord won thuis van AZ en is daardoor de nieuwe nummer twee van de ranglijst, op zeven punten achterstand. Uiteraard hebben de Eindhovenaren ook in doelsaldo een mooi gat naar beneden met +40 om +27 voor de Rotterdammers.

FC Twente en AZ volgen op negen respectievelijk tien punten achterstand, waarna er een gat valt naar de middenmoot. PSV haalde tot dusver derhalve bijna 20% meer punten dan enig andere club. En drie keer zoveel punten als de traditionele concurrent Ajax.

Opvallend is dat PSV op basis van alleen eerste helften een veel minder grote voorsprong heeft naar de concurrentie. Bij twee wedstrijden stonden de Eindhovenaren met rust nog achter en in één wedstrijd was het nog gelijk. Het doelsaldo is +11. In de tweede helften werd echter telkens vaker gescoord dan de tegenstander en was het doelsaldo +29. Trainer Peter Bosz lijkt tactisch derhalve telkens de juiste omzettingen te doen, danwel de spelers dat beetje extra motivatie te geven voor het tweede bedrijf.

PSV heeft overigens nog niet tegen de nummers 2, 3, 4, 7 en 10 van de ranglijst gespeeld. Daarnaast waren er 7 thuiswedstrijden en 5 uitwedstrijden. Daarmee hebben de Eindhovenaren nog een relatief gemakkelijk programma gehad. Voor de winterstop volgen onder andere nog de uitwedstrijden tegen Feyenoord, FC Twente en AZ.

Meer op Stand Eredivisie
Tags

feyenoord twente bosz middenmoot motivatie pec wedstrijdenblok

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Twente-uit, Sevilla-uit en Feyenoord uit gaat veel beslissen. Man wat ben ik benieuwd hoe dat zal gaan. PSV kan dan zo doorgaan in de CL en het kampioenschap pakken, want een gat van 10 punten loopt Feyenoord dan waarschijnlijk niet meer in.
+2/-0

4 maanden geleden
Die 4 clubs staan alleen maar zo hoog omdat ze nog niet tegen ons hebben gespeeld ;). En dat we nu drie lastige uitwedstrijden nog hebben (Excelsior komt wel goed) betekent dat we straks een makkelijk programma hebben nadat we als koploper de tweede ronde in gaan.
+3/-0

 
4 maanden geleden
De zwaarste 3 wedstrijden komen er nu aan, met Twente, Feyenoord en AZ uit. Als PSV die gehad heeft dan krijgen we de rest van de top-4 in 1-maart t/m 5 april thuis, en daarna is het programma helemaal gemakkelijk voor dit PSV. Kampioenschap kan in een paar weken al beslist zijn als PSV tegen Feyenoord wint.
+1/-0

4 maanden geleden
Ook psv zal de traditionele dip nog wel krijgen. Meestal net na de winterstop. We zitten nu in een mooie goede flow. Die mag zo lang mogelijk duren van me 😃
+1/-0

4 maanden geleden
Het wordt hartstikke interessant om te zien wat er na de interlands gaat gebeuren. FC Twente is in eigen huis een zeer geduchte tegenstander. Zij kunnen met een nagenoeg hele selectie nu 2 weken toewerken naar de wedstrijd tegen ons, terwijl een groot deel van ons elftal pas 3 dagen voor de wedstrijd terugkeert in Eindhoven.

Feyenoord is gewoon een heel sterk en stabiel elftal. Ze doen geen rare dingen, hebben een sterke verdediging + as en zeker in de Kuip zullen ze met zoveel energie spelen dat elke tegenstander het lastig krijgt.

En tussendoor mogen we dan nog even de uitwedstrijd in Andalusië tegen Sevilla spelen, die cruciaal kan zijn m.b.t. het doorbekeren na de winter.

Maar goed, PSV draait als een tierelier, heeft diverse wapens en kan leunen op een fikse voorsprong in de competitie. We kunnen dus met vertrouwen die wedstrijden tegemoet kijken. Dat vertrouwen moet echter niet omslaan in arrogantie of er te makkelijk over denken, want daar zijn deze tegenstanders echt te goed voor.

Stel dat je van Twente en Feyenoord verliest, dan krijgt je vertrouwen wel een enorme dreun die kan doorwerken in de CL en dan krijg je met Twente ook nog een heel lastige bekerpot voor de kerst.

Daarom is het zaak om sowieso in de wedstrijd tegen Twente heel goed voor de dag te komen, want reken maar dat onze concurrentie er keihard op hoopt dat we daar verliezen. Het zal een mentale dreun zijn als we Twente ook aan de zegekar binden.
+1/-0

4 maanden geleden
Vreselijk weer die interlandbreak! Voelt ook alsof het tegenwoordig iedere vier weken raak is. Maar goed, het is wat het is. Vorige keer begon PSV stroef na de break tegen Fortuna, Lens en (eerste helft) Ajax. Ik hoop dat ze deze keer scherper beginnen want Twente zal uit een ander vaatje tappen. Daarnaast hopen dat blessure Ramalho meevalt en dat Lang weer aansluit.
Ik ben trouwens een heel groot fan van Johan Bakayoko, en hij is onze beoogde cashcow maar ik hoop écht dat hij (in de winterstop) eens volop gaat trainen met zijn rechterbeen. Kan eigenlijk niet dat hij alles maar met links moet doen. Wordt hij rechts ook sterker dan kan er nog een paar miljoen bij zijn vraagprijs worden opgeteld.
+1/-0

4 maanden geleden
Mooi toch, na rust toeslaan ...

Eerst de tegenstander flink laten lopen en beetje hoop geven, en dan na rust als ze moe worden gewoon uitlopen ... mooie tactiek van Bosz .. ;)
+2/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Los van hoe wij die zware reeks wedstrijden door gaan komen, durf ik ook te stellen dat Feyenoord nog genoeg wedstrijden punten gaat verspelen. Winst bij Twente en een gelijkspel in de Kuip zou al genoeg moeten zijn om op poleposition voor die schaal te staan.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afrika bakayoko bankzitten basarnhem berlijn bodo bommel bosz degradatie dortmund feyenoord heerenveen izecson kampioenskandidaat lozano overtredingen saibari sancho santos skipper soubavaria teze til tillman tov utrecht vaart vaio veerman verlenging