Transparent
Inloggen
Sluiten

Rik Elfrink breekt lans voor Dest

13 november 2023 08:20 - ED
Foto: Pro Shots

Rik Elfrink breekt lans voor Dest; image source: Pro Shots

Waar de aandacht dit seizoen bij het succes van PSV veelal uitgaat naar anderen, zoals trainer Bosz en spelers als De Jong, Schouten, Lozano en Bakayoko, breekt Rik Elfrink vandaag in een premium artikel dat geen premium artikel had moeten zijn een lans voor PSV-back Sergiño Dest. De van FC Barcelona overgekomen Amerikaan was één van de beste spelers van het veld tegen PEC en doet het het hele seizoen al geweldig.

Elfrink haalt Bosz aan over Dest: "Als je kijkt hoe hij bij PSV is binnengekomen? In het vliegtuig stelde hij zich voor aan de selectie en een dag later moest hij in de Champions League voor ons spelen, tegen Rangers. Hij kan het aan de linker- en rechterkant en dat is voor ons een groot voordeel". Verdedigend en met name positioneel ziet Bosz nog mogelijkheden voor verbetering bij Dest.

Meer op ED
Tags

dest elfrink bosz lans premium bakayoko barcelona jong lozano pec positioneel rangers schouten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Naar mijn mening ook zeer terecht. Voetbaltechnisch enorm sterk, terwijl hij ondanks zijn lengte ook fysiek sterk is. Verdedigend kan misschien wat beter, maar dan had hij waarschijnlijk niet bij PSV gespeeld.

Had wel het idee dat hij een klik had met Lang en even moest wennen toen Lozano daar kwam te staan, want dat is toch een heel ander soort speler.

Hadden we eigenlijk een mooie optie tot koop afgesproken met Barcelona?
+2/-0

9 maanden geleden
Ja, die optie met koop is er voor een bedrag van om en nabij de 10 miljoen als ik me niet vergis. Gisteren vond ik Dest ontzettend sterk. Ben ook blij dat hij eindelijk zijn eerste assist op zijn naam heeft nu, want hij verdiende het niet om nog op 0 te staan.

Over het algemeen was ik echter nog niet 100% overtuigd. Verdedigend vind ik hem soms wat laksheid uitstralen en aanvallend gezien mist hij tot nu toe, zeker op hoger niveau, toch ook echt de kwaliteit om op het juiste moment de perfecte actie/voorzet te hebben. En voor een speler die we bij Barcelona ophalen, die een enorm salaris verdient en waar we wellicht 10 miljoen euro in gaan investeren, verwacht ik eigenlijk wel een back die beter is dan de door ons zelf opgeleide Teze aan de andere kant. En daar is dit seizoen in geen enkel opzicht sprake van, ik vind Teze zowel verdedigend als aanvallend beter dan Dest (al was dat gisteren dus absoluut niet het geval).

Neemt niet weg dat hij natuurlijk vrij moeiteloos meedraait in onze verdediging en dat het natuurlijk 3 stappen vooruit is t.o.v. het blinde paard Max wat we vorig seizoen nog hadden rondlopen. Maar of Dest echt veel beter is dan Van Aanholt, daar ben ik eigenlijk niet 100% van overtuigd.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ik zie dat anders.
Dest is een ander type, met voor mij het grote voordeel dat hij zowel links als rechts moeiteloos meedraait.

Ik vind hem in agressiviteit een klasse beter als van Aanholt. Daarbij zit er er nog veel rek in, heeft hij ervaring en is international.

Snel lichten die clausule wat mij betreft.
+3/-0

 
9 maanden geleden
Die koopoptie is leuk, maar schijnbaar ontvangt hij een behoorlijk salaris bij Barcelona. Dat moet natuurlijk wel behapbaar blijven.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Je bent er niet van overtuigt van dat Dest beter is dan Van Aanholt??? OMG...Heb je Van Aanholt dit seizoen wel zien spelen? Dan zie ik nog liever Drommel als linksback haha.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Nou, dat aanvallend vermogen van Teze is ook niet zo fantastisch hoor ...

Ik vind hem bijna altijd te ver van Baka af staan, waardoor Baka bijna nooit "gelanceerd" wordt langs de lijn. Alleen terugspelen of een individuele actie is meestal de optie.

Daarnaast zie je Teze nooit "over Baka heen gaan" ...

En zijn schoten zijn eigenlijk ook waardeloos (altijd ver over) ...
+1/-2

 
9 maanden geleden
Teze speelt geweldig dit seizoen en ben het met geen één punt eens die je aanhaalt. Belachelijk dat Koeman hem niet eens in de voorselectie op nam. Let maar op, er gaan veel clubs zich melden voor Teze einde seizoen, of al eerder.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Jij hoeft het ook niet met me eens te zijn (en dat ben ik van je gewend), maar ik zeg ook niet dat hij slecht speelt dit seizoen.
Ik zeg alleen dat we nog beter zouden spelen bij een back die aanvallend meer brengt … een type Dumfries bijvoorbeeld. Daar zou Baka ook meer bij gebaat zijn …
Ja, er zullen zich genoeg clubs gaan melden, maar dat zullen heus geen tientallen miljoenen worden …
+1/-0

 
9 maanden geleden
Dat zou je nog kunnen verrassen.
+1/-0

9 maanden geleden
Echt een directe versterking voor PSV. Hopelijk past het in het salarishuis om hem volgend jaar te kopen voor de contractuele clausule. Voegt aanvallend waarde toe, longen als een paard, zowel op links- als rechtsback inzetbaar, moet nog wel verdedigend sterker worden. Flink beter dan wat we de laatste jaren hadden rondlopen en ook beter dan Van Aanholt. Bovendien stukken jonger (statiegeld) en nog groeipotentie.

Ben echter wel benieuwd of Dest ook volgend jaar PSV-speler wil zijn of dat hij PSV nu ziet als een tussenjaar/springplank om volgend seizoen weer een nieuwe stap te maken. En wellicht wil Barca hem wel terug omdat hij zich goed ontwikkelt.
+1/-0

9 maanden geleden
De beste tegen pec zwolle zegt niet zo veel. Laat het de rest van dit jaar ook zien als het er om gaat tegen beter tegenstanders.
+3/-0

9 maanden geleden
Hij kan lekker met de bal pielen. Houdt dat rennen de hele wedstrijd vol. Is ook best stevig in duels. 3 dikke pluspunten. Als we zorgen dat de tegenstander niet aan aanvallen toekomt, maakt dat met verdedigen en positionering niet veel uit.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.837 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring rodriguez ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi