Transparent
Inloggen
Sluiten

Bakayoko creëert uitzonderlijk veel kansen

16 november 2023 09:31 - VI
Foto: Pro Shots

Bakayoko creëert uitzonderlijk veel kansen; image source: Pro Shots

Er worden tegenwoordig ontzettend veel statistieken bijgehouden van voetballers en hun prestaties op het veld. VI haalt vandaag een onderzoek aan van CIES, dat becijfert hoeveel kansen spelers creëren. PSV'er Johan Bakayoko staat daarbij 15e op de ranglijst, waarin hij een handicap krijgt vanwege de kracht van de Eredivisie ten opzichte van andere competities. De lijst wordt aangevoerd door Ousmane Dembélé en als alleen spelers onder de 21 jaar worden meegenomen, is Bakayoko zelfs tweede.

Meer op VI
Discussieer mee op de forums


Tags

bakayoko uitzonderlijk aangevoerd becijfert bijgehouden cies dembele eredivisie handicap ousmane

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Wij spelen naast die zwakkere competitie natuurlijk ook wel heel aanvallend. Maar goed, mooie statistiek, zal zijn waarde alleen maar opkrikken.

Maar heel eerlijk, als ik uit het rijtje Lang, Lozano, Luuk, Baba en Til mag kiezen wie ik het liefst in scoringspositie zie komen komt hij toch op de laatste plek.
+4/-1

 
8 maanden geleden
Als het gaat om effectief omgaan met scoringsposities staat bij mij Malik Tillman in de top drie. Die wordt nog wel eens onterecht vergeten in dit soort statistieken.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Eens, ik zet hem ook in het rijtje erboven.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Volgens mij is het ook een statistiek die aangeeft dat hij iemand uit jouw rijtje juist in scoringspositie brengt? Voor wat het waard is?
+6/-0

8 maanden geleden
Ik ben sinds dag 1 geen Bakayoko fan. Dit werd me vaak niet in dank afgenomen op de tribune, maar merk de laatste tijd toch stiekem meer kritiek. Het is veel dreigen en aanhalen. Weinig trekker overhalen. Op snelheid en techniek zou hij veel meer rendement kunnen halen. Hoop dat wanneer Lang terug is dat Lozano blijft staan en Johan even pas op de plaats moet maken. Saibari mag ook best eens wat vaker geprobeerd worden vanaf rechts.
+2/-3

 
8 maanden geleden
Ik had hem deze zomer voor die 40 miljoen ook weggedaan ook al wilde hij zelf niet.
+2/-1

 
8 maanden geleden
Yoko is PSV’s grootste cashcow. Die moet echt wel spelen. Maar iemand moet met hem op zijn rechterbeen gaan oefenen. Altijd kappen naar links maakt hem te voorspelbaar en beperkt
+3/-0

 
8 maanden geleden
Robben was ook een one trick pony maar wel veel effectiever
+1/-0

 
8 maanden geleden
Eens…. Maar ook al op die leeftijd? Ik herinner me de Robben bij PSV vooral op links en toen kapte hij nog niet naar binnen?
+1/-0

 
8 maanden geleden
Van mij mag hij juist zijn linkerbeen nog een stuk verbeteren. Zorgen dat die ballen en stuk consistenter óp doel gaan in plaats van naast of over.

Iedere training een stuk of 50 ballen van randje 16 de kruising in draaien.
+1/-1

 
8 maanden geleden
Met rechts voorzetten geven vanaf rechts lijkt me erg prettig ook voor Luuk bijvoorbeeld. Daar gaat deze statistiek ook over en niet zozeer over zijn eigen scorend vermogen? Maar ben wel met je eens dat het richting doel wel wat gepolijster mag.
+5/-0

8 maanden geleden
Leuk dat Bakayoko kansen creërt echter zijn rendement (goals) is veel te laag. Verder heeft hij soms nog teveel oogkleppen voor. Hij is nog jong en kan nog stappen maken. Wel eens met al genoemde opmerking dat PSV hem voor 40 mio had moeten proberen te verkopen.
+2/-1

 
8 maanden geleden
Ik ben het er niet mee eens dat we hem daarvoor hadden moeten verkopen. Ik denk dat hij na dit seizoen meer dan 40M gaat opbrengen, door een jaartje CL dat hij dan op zijn naam heeft. Ik vind 40M eigenlijk ook al te veel, omdat hij nog meer scorende rendement moet opbouwen en omdat hij pas een jaar onbetwist basisspeler is. Maar de grote clubs geven dat soort bedragen makkelijk uit, en ik denk dat ze daar door de CL etalage nog flink overheen gaan deze zomer. Verder denk ik ook dat hij dit seizoen zeer nuttig voor ons is. Hij bindt vaak de hele verdedigende linkerkant van de tegenstander aan zich, waardoor er op andere plekken gaatjes vallen. Ik denk dat hij daarmee erg belangrijk is in het hoge doelsaldo van onze ploeg, zonder dat hij zelf zoveel gescoord heeft.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Dat denk ik ook, maar het feit dat hij waarschijnlijk meer dan 40 miljoen op gaat leveren, komt door dat bod van 40 miljoen van Brentford afgelopen augustus. Daar moeten we dus vooral heel blij mee zijn, denk ik. Zolang hij het gewoon goed blijft doen, en dit soort statistiekjes blijven goed voor hem, dan wordt hij ongetwijfeld nog voor meer verkocht dan Gakpo. Maar was dat bod niet gekomen, dan weet ik niet of we nu al over dat soort bedragen zouden fantaseren.
Als hij meer op gaat leveren dan Gakpo dan is dat wel echt typisch de voetbalwereld, maar in dit geval in ons voordeel.
+1/-0

8 maanden geleden
Wat een quasi deskundigheid weer hier. Bedenk dat hij met zijn goal tegen Lens (uit) en zijn assist op Luuk (thuis) direct aan de basis stond van mogelijke handhaving in de CL. Dat telt.
+5/-1

 
7 maanden geleden
quasi deskundigheid, serieus? Met een effectievere rechtsbuiten had Luuk wel meer dan 1 bruikbare voorzet gekregen, en was er van die kansen in de thuiswedstrijd vast wel eentje binnengegaan. Hij kapt ALTIJD naar z'n linker wat niet alleen heel voorspelbaar is, maar het ergste is dat ie met z'n linker ook niet bijster effectief is. Die goal in Lens was met een goeie keeper ook nooit binnengevallen. Zo kun je altijd je gelijk halen natuurlijk.
+1/-0

8 maanden geleden
Ik lees altijd over de geweldige statistieken van Bakayoko, maar mijn onderbuikgevoel zegt iets heel anders. Ik ben echt niet zo tevreden over hem en twijfel zelfs of je hem op zou moeten stellen als Lang én Lozano beide fit zijn. Als je hem vergelijkt met zijn voorganger (Madueke), dan zie ik grote verschillen. Madueke had veel meer dreiging, snelheid, actie, een beter schot. Het enige wat in Madueke's nadeel is is zijn blessuregevoelig heid. Daar heeft Bakayoko gelukkig minder last van.
+1/-1

 
7 maanden geleden
Wat hij ook voorheeft op Madueke zijn de assists. Madueke kwam in 80 duels tot 14 assists, Bakayoko staat alleen in dit seizoen al in 20 duels op 11 assists.

Ik ben het overigens wel volkomen eens met de kritiek op het rendement van zijn eigen schoten
+1/-0

8 maanden geleden
Heeft ook al 11 assists volgens mij. Moet alleen meer gaan scoren.
+1/-0

7 maanden geleden
Ik denk niet dat Bakayoko gaat banken als Lang terug heeft. Als je goed kijkt naar zijn spel zie je dat hij de speler is die het meeste creëert. Ook meer dan Lang. Met een nog betere spits had Bakayoko zelfs nog meer assists op zijn naam staan. Luuk heeft namelijk al meerdere 100% kansen die hij van Bakayoko kreeg niet gemaakt.

In een van de laatste wedstrijden dat Lang speelde had ik een keer voor de gein naar de gecreëerde mogelijkheden gekeken. Het spel van Lang oogde fraai en speels echter had hij 0 kansen gecreëerd voor het team, bakayoko oogde het tegenovergestelde maar aan het einde van de rit had hij 3 kansen gecreëerd waar overigens niet uit gescoord was. Uiteindelijk kijken de grote clubs hiernaar. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Bakayoko de absolute top kan halen. Hij is iig al goed op weg.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Lang is wel de speler waarvan de tegenstander het meest onrustig wordt. De statistieken zeggen niet alles want zeer gevaarlijke spelers worden ook beter gedekt, en zorgen er zo voor dat andere meer ruimte hebben. Ik vind Lang onvoorspelbaarder.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ben ik ook helemaal met je eens. Lang is ook al verder in zijn ontwikkeling. Ik weet alleen niet of de Lang van destijds 19/20 hetzelfde kon leveren als Bakayoko nu al kan. Lang is m.i. nu veruit de beste speler. Wat wel positief is voor Baka dat hij zijn goede spel door heeft gezet ook nu Lang geblesseerd is.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Heel goed van PSV dat ze nu zelfs goede buitenspelers hebben. Laatste weken nauwelijks last gehad van het ontbreken van Lang. De PSV-trein denderde gewoon door. Bosz heeft het wel veel beter voor elkaar dan RuudvN. Hij zal vast veel beter met de spelers communiceren, want ik snap het voetbal dat ik nu zie wel,

Ik kijk erg uit naar Twente-uit, Sevilla-uit en Feyenoord-uit. Ben heel benieuwd naar hoe PSV zich dan houdt. Bij 3x winst kan dit seizoen al beslist zijn, want van alle overige ploegen wint PSV nu met redelijk gemak.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Echt he. En je ziet ook dat Veerman ookal ben ik geen fan. Nu ook steeds beter gaat spelen. Het allermooiste vond ik toch de voorrondes van de cl. Omdat ze toen met nagenoeg dezelfde spelers totaal ander voetbal al lieten zien. Dat laat toch wel weer zien hoe belangrijk een trainer is.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

advocaat akpom alchemist anthony antonh arensman arrogant bakayoko bayern bergwijn brobbey doeki engeland espn feyenoord gerets koki oost pepi poster ring rivaal ruilen shevchenko skipper tillman tilman vaio voetbalprimeur wanner