Transparent
Inloggen
Sluiten

Oud-PSV'er Ruud Geels overlijdt op 75-jarige leeftijd

19 november 2023 10:19
Foto: Pro Shots

Oud-PSV"er Ruud Geels overlijdt op 75-jarige leeftijd; image source: Pro Shots

Zaterdag overleed oud-PSV'er Ruud Geels. De legendarische spits leed al langere tijd aan de ziekte van Alzheimer. Geels speelde in Nederland voor onder andere Feyenoord, Ajax en PSV. In België kwam hij uit voor zowel Club Brugge als Anderlecht. Vijf maal werd Geels topscorer van de Eredivisie, een record dat nog altijd staat. In totaal scoorde hij in Nederland 265 goals op het hoogste niveau, waarmee hij tweede staat achter Willy van der Kuijlen (311).

Geels kwam twintig keer uit voor het Nederlands elftal en maakte daarin elf doelpunten. Bij het beruchte WK van 1974 kwam de Haarlemmer niet aan spelen toe. Door dagelijkse pesterijen van de Ajacieden Suurbier en Krol beschreef hij het WK later als "de ergste weken uit mijn leven".

In het seizoen 1981/82 kwam Geels naar PSV. Daar maakte hij 15 goals in 28 wedstrijden. Het seizoen daarna kwam Geels weinig meer aan spelen toe, waarna hij verkaste naar NAC. In 2007 kwam een biografie over Geels uit: Altijd Raak! Het AD brengt een mooi artikel achter een betaalmuur: "Ruud Geels (1948 - 2023): kopspecialist die gelukkiger was als schilder".




Tags

geels nederland alzheimer anderlecht belgie biografie brugge eredivisie feyenoord haarlemmer kopspecialist krol kuijlen nac pesterijen schilder suurbier topscorer willy

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden (gewijzigd)
Geweldige speler, in die zin dat hij de beste goalgetter was die ik ooit gezien heb, nooit mindere periodes had, en toch bescheiden, realistisch, zonder pretenties of kapsones. Hij wist wat hij kon en wat hij niet kon.
Maarrr, ik zou hem niet een 'oud-PSVer' willen noemen, ook al heeft hij een jaar voor PSV gespeeld (dus technisch klopt het wel). Het was doodzonde dat toen hij als 33-jarige kwam in 1981, de 8 jaar jongere ras-Brabander eigen-jeugd Paul Postuma, die ook veel scoorde en elk jaar beter en completer werd, zijn plaats in het elftal verloor - en dus vertrok. Uiteraard niet Geels zijn schuld, maar een grote fout van de technische leiding.
Rust in Vrede, Ruud Geels.
+1/-0

 
6 maanden geleden
We noemden hem Pipo vanwege zijn kapsel haha. Sympathieke gast leek het. RIP Ruudje
+1/-0

6 maanden geleden
Wat een spits was dat, een ouderwetse met geweldige kopkracht. Sterkte voor iedereen die hem gaat missen......
+1/-0

6 maanden geleden
Die snavels hebben toch een brok ellende veroorzaakt bij die twee wks, alleen omdat ze zich superieur achtten. Heeft gewoon 2x de wereldtitel gekost.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage