Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ook Ruud Gullit in PSV Walk of Fame'

5 december 2023 09:48 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Ook Ruud Gullit in PSV Walk of Fame"; image source: Pro Shots

Ook Ruud Gullit zal worden opgenomen in de PSV Walk of Fame. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen sc Heerenveen aanstaande donderdag zal zijn tegel worden onthuld. Gullit speelde van 1985 tot 1987 voor PSV en vertrok met twee landstitels op zak naar AC Milan. Op dat moment was hij met 17 miljoen gulden de grootste verkoop ooit ter wereld.

Meer op ED.nl
Tags

gullit fame walk gulden heerenveen milan tegel zak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
17 miljoen gulden = 7,7 miljoen euro. Die inflatie hakt er lekker in.
+4/-0

3 maanden geleden
Erg bepalend geweest voor de groei van PSV! Periode was wellicht kort en je kan betogen dat het geen echte PSV’er is maar in mijn ogen een terechte tegel.
+3/-0

3 maanden geleden
Gullit zijn transfer was destijds de nr 2 op de lijst.
De transfer van Maradona van Barcelona naar Napoli in 1984 was 26 miljoen gulden en dat was destijds de grootste transfersom aller tijden.
+1/-0

3 maanden geleden
In mijn ogen inderdaad geen ''echte'' PSV-er, maar inderdaad (financieel en moreel ) heel belangrijk voor ons geweest, dus ik kan ermee leven. (zal ongetwijfeld een opluchting zijn voor Ruud).
+2/-0

3 maanden geleden
Toegegeven, hij heeft PSV 2x bijna eigenhandig kampioen gemaakt, omdat hij zo uitzonderlijk goed en veelzijdig was. Maar het team straalde niets uit, hij hield anti-teamspeler Van der Gijp erbij, en ondanks dat ze altijd wonnen waren de wedstrijden zouteloos. Hij schoffeerde Hans Kraaij sr., en na zijn vertrek heeft hij enkel nog met minachting over PSV gesproken. Wie herinnert zich niet zijn 'profetische' afscheidswoorden in juni 1987: "PSV zal nooit de Europese top halen". 11 maanden later . . . . Zo iemand ondermijnt de waarde van de Walk of Fame
+3/-7

 
3 maanden geleden
Zijn er ook nog positieve dingen te melden?
+2/-0

 
3 maanden geleden
Die heb ik gemeld: 2 maal kampioen
+2/-0

3 maanden geleden
Die tegel is gewoon dik verdiend door Ruud dik en dikker dan dik.
Heel erg bepalend voor de ontwikkeling van PSV, een van de beste voetballers ter wereld.
+3/-0

3 maanden geleden
Zeer terecht,mede bepalend in het bewustzijn van de club door een wat grootser en minder bescheiden denken en uiteraard zijn sportieve invloed.
+3/-0

3 maanden geleden
Kees Rijvers (97) zijn ze vergeten denk ik…
+10/-0

 
3 maanden geleden
Dan mogen ze wel eens opschieten, want anders kan het alleen nog postuum... heeft ook hele grote invloed gehad op ontwikkeling van PSV in de jaren 70, pas sinds De Grote Kees Rijvers is er een top 3...
+2/-0

3 maanden geleden
Terecht, superster in Eindhoven destijds.
En innovatief. Zijn idee van die diepe netten in de goals. Extra vernederend voor de tegenstanders dat die ballen zo diep in het net plofte.
+3/-0

3 maanden geleden
Ik heb het altijd wel een sympathieke gozer gevonden.
+3/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Af en toe kijk ik wel eens naar zo'n voetbal-kletsprogramma op TV. Mij valt dan altijd op dat hij de enige is die met een heliview naar het NL'se voetbal kan kijken. Ze hebben het allemaal over "oh, wat kunnen wij Nederlanders toch mooi en goed voetballen", terwijl Gullit het altijd terug brengt tot de essentie "En?, zijn we ooit wereldkampioen geworden?". Alleen winnen telt in de topsport, de rest zijn vage excuses om falen goed te praten, en Gullit begrijpt dat als geen ander.
+2/-1PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

abn ajaks amro arbitrage bakayoko binnenkant bodo bosz brobbey caroline dortmund expertisegebied feyenoord gaal henderson izecson lozano petrovic psvrijnwoude sancho santos scheids sinner soubavaria tennis vaart vaio verlenging voorgrond zieker