Transparent
Inloggen
Sluiten

Jeroen Zoet: 'Een rol als eerste keeper is wat ik wel ambieer'

6 december 2023 13:56 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Jeroen Zoet: "Een rol als eerste keeper is wat ik wel ambieer"; image source: Pro Shots

Jeroen Zoet werd genoemd als optie indien Joël Drommel vertrekt bij PSV. In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft de huidige doelman van Spezia aan daar niet direct onwelwillend tegenover te staan. "Maar het is niet zo dat ik per se terug naar Nederland wil, want een buitenlands avontuur zie ik ook nog zitten", aldus Zoet. "Of ik hier in Italië blijf, is nog niet zeker. Ik wil in ieder geval duidelijkheid, als ik straks ergens een handtekening zet. Een rol als eerste keeper is wat ik wel ambieer, omdat ik sportman ben en graag mijn bijdrage actief lever. Maar het kan ook anders lopen."

De inmiddels 32-jarige doelman en elfvoudig international van het Nederlands elftal kwam in 2016 in de jeugdopleiding van PSV terecht. Na twee seizoenen verhuurd te zijn geweest aan RKC werd hij de eerste keeper bij PSV en kwam hij uiteindelijk tot 260 officiële wedstrijden. Op zijn erelijst staan drie landstitels en twee Johan Cruijff Schalen. Bij Spezia is hij bezig aan zijn vierde seizoen. Zijn contract loopt daar na dit seizoen af.

Meer op ED.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

zoet spezia buitenlands drommel erelijst lever nederland onwelwillend rkc schalen sportman

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
32 alweer... ik zou hem graag zien in de plaats van drommel. als hij zijn oude niveau haalt een waardig concurrent voor benitez, haalt hij dat niet meer dan is het gewoon een goeie back-up welke (volgens mij) goed bij onze club past.
+1/-0

3 maanden geleden
Als hij de ervaring en ontwikkeling daar heeft opgedaan zou het een optie zijn om de concu aan te gaan met Benitez.
+1/-1

3 maanden geleden
Hij kwam wel laat in de jeugdopleiding, als dat in 2016 was...

Lijkt me sterk met 26 jaar ;)
+6/-0

Psvfan1982 (geschorst)
3 maanden geleden
Nee liever een betere en meer ervaren keeper.

Gomes is voor psv actief in Brazilië/Zuid-Amerika misschien weet hij wel met een verrassing te komen mocht drommel weggaan vd winter/zomer.

Psv moet nu niet terugvallen op oude spelers maar gaan voor toekomstige toppers zoals noa lang en xavi (was)
+5/-0

 
3 maanden geleden
Ja maar als er een topper kan komen dan toch eerder in plaats van Benitez. Dit artikel gaat over de tweede doelman. Ervaren doelman als Zoet die 4-5 jaar die rol zou kunnen vervullen zou prima zijn
+3/-0

 
3 maanden geleden
Hier ben ik het mee eens. Ik denk dat Zoet goed in die rol past. Bij 020 bijvoorbeeld hebben ze dit ook op deze manier gedaan met oa stekelenburg en pasveer; goeie gasten voor in de kleedkamer en toen ze er plotseling moesten staan kon je van ze op aan. Zoet is zo iemand maar dan met PSV-dna en inderdaad met een mooie leeftijd om dit nog 4-5 jaar in te vullen!
+1/-0

3 maanden geleden
Ik zie liever een jonge tweede keeper die het op termijn over kan gaan nemen van Benitez. Als derde doelman zie ik hem wel zitten, maar denk niet dat hij daarvoor te porren is. (en hij zal ook best wat salaris kosten).
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

abn ajaks amro arbitrage bakayoko binnenkant bodo bosz brobbey caroline dortmund expertisegebied feyenoord gaal henderson izecson lozano petrovic psvrijnwoude sancho santos scheids sinner soubavaria tennis vaart vaio verlenging voorgrond zieker