Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV nog enige club op hoogste niveau in Europa met perfecte score in competitie

10 december 2023 12:01 - ED.nl
Foto: Pro Shots

PSV nog enige club op hoogste niveau in Europa met perfecte score in competitie; image source: Pro Shots

Dat PSV bezig is aan een indrukwekkende reeks is ook terug te zien in de statistieken. Het Eindhovens Dagblad zocht uit dat PSV de enige club is op het hoogste niveau in Europa dat in de eigen competitie nog zonder puntverlies is. Tot dit weekend had SS Virtus uit San Marino ook nog alle duels gewonnen, maar zij gingen zaterdag onderuit in hun competitie.

PSV is inmiddels 31 competitiewedstrijden op rij ongeslagen nadat in januari van dit jaar werd verloren van FC Emmen. Slechts twee keer deze eeuw lukte het om een langere reeks van ongeslagen wedstrijden neer te zetten. In 2009 en 2010 bleef de club 32 duels op rij ongeslagen in de Eredivisie, terwijl de langste reeks werd neergezet in 2000 en 2001. Toen stokte de steller na 35 wedstrijden zonder nederlaag.

In de laatste 34 competitiewedstrijden wist PSV liefst 89 punten te pakken. Het hoogste aantal ooit waarmee de club over een heel seizoen landskampioen werd is 88. Dat aantal werd behaald in het seizoen 2014/2015.

Meer op ED.nl




Tags

eeuw emmen eredivisie langste marino san steller stokte virtus

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
FC Emmen de laatste competitienederlaag…. Dat vat het hele vorige seizoen meteen mooi samen en tevens het grote verschil met het huidige psv. Pieken en diepe dalen VS constant presteren en juiste instelling
+1/-0

 
5 maanden geleden
Daarna vorig seizoen dus de overige 16 competitiewedstrijden ongeslagen en de beker gewonnen. Dat wordt wel eens vergeten.
+1/-0

5 maanden geleden
Tja, dit toont wel aan hoe bijzonder dit is!

Vreemd dat de kop tussen quotes staat: alsof het een gerucht (naar verluidt) is...
+1/-0

5 maanden geleden
Komt allemaal door het makkelijke schema. Zo verloren Ajax en NEC hun status tegen Excelsior en Go Ahead tegen AZ. Dat zijn precies de twee die we nog niet hebben gehad.
+7/-1

 
5 maanden geleden
Schei toch uit met je makkelijke schema. Na 15 wedstrijden heb je nagenoeg alle tegenstanders gehad. Of staan die ineens allemaal in het rechterrijtje van 15 clubs ?
Wees trots, het is gewoon goed wat we doen. Hang niet de calimero uit hier.
+2/-1

 
5 maanden geleden
Haha, ik dacht dat het evident was dat ik liep te geinen. Rustig aan allemaal 😉
+3/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage