Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV in Champions League tegen Borussia Dortmund

18 december 2023 12:15
Foto: Pro Shots

PSV in Champions League tegen Borussia Dortmund; image source: Pro Shots

PSV zal het in de achtste finale van de Champions League moeten gaan opnemen tegen Borussia Dortmund. Dat werd maandagmiddag duidelijk tijdens de loting van de UEFA. PSV zal beginnen met een thuiswedstrijd en deze wordt gespeeld op dinsdag 13 februari, woensdag 14 februari, dinsdag 20 februari of woensdag 21 februari. De return wordt in de eerste of tweede week van maart gespeeld. De UEFA maakt de exacte speeldata later vandaag bekend.

PSV werd in Europees verband eenmaal eerder gekoppeld aan Borussia Dortmund. Beide teams stonden tegenover elkaar in de groepsfase van de Champions League tijdens het seizoen 2002/2003. In Eindhoven werd met 1-3 verloren, terwijl het duel in Duitsland in een 1-1 gelijkspel eindigde. In januari 2017 oefenden beide teams tegen elkaar toen PSV op trainingskamp was in Spanje. PSV ging toen met 1-4 onderuit.

Voor Peter Bosz wordt het een weerzien met zijn oude club. In het seizoen 2017/2018 was hij trainer van Borussia Dortmund. In Duitsland kende hij een uitstekende start en werd een clubrecord verbroken door in de eerste vijf competitiewedstrijden geen enkele tegentreffer te krijgen. De klad kwam er vervolgens snel in. Nadat vanaf oktober geen enkele competitiewedstrijd werd gewonnen en ook in de groepsfase van de Champions League geen overwinning werd behaald, volgde begin december al zijn ontslag na slechts 163 dagen na zijn aanstelling.

Aan de zijde van Borussia Dortmund is met Donyell Malen een voormalig PSV'er te vinden. De aanvaller kwam in 116 wedstrijden voor PSV tot 55 doelpunten en 24 assists. Malen is nu bezig aan zijn derde seizoen in Dortmund. Of hij tegen PSV nog voor de huidige nummer vijf van de Bundesliga zal spelen is de vraag omdat hij nadrukkelijk wordt gelinkt aan een transfer naar de Premier League.

Waar het in de Duitse competitie nog zeer moeizaam loopt bij Dortmund, waar in meer dan de helft van de wedstrijden tegen puntverlies aan werd gelopen, wist het in de Champions League wel sterk voor de dag te komen. In een groep met Paris Saint-Germain, AC Milan en Newcastle United eindigde het verrassend als groepswinnaar. Met name defensief maakte het een sterke indruk door slechts vier tegentreffers te krijgen. Slechts één team kreeg minder tegendoelpunten te verwerken.

Volledige loting:
FC Porto - Arsenal
Napoli - FC Barcelona
Paris Saint-Germain - Real Sociedad
Internazionale - Atlético Madrid
PSV - Borussia Dortmund
Lazio - Bayern München
FC Kopenhagen - Manchester City
RB Leipzig - Real Madrid




Tags

dortmund duitsland madrid malen uefa arsenal atletico barcelona bayern bosz bundesliga clubrecord groepswinnaar internazionale klad kopenhagen lazio leipzig milan napoli newcastle porto sociedad speeldata trainingskamp weerzien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Come on! Mooi affiche en had slechter gekund
+1/-0

5 maanden geleden
Waarom konden wij geen Real Madrid loten??
+1/-0

 
5 maanden geleden
Omdat Leipzig niet kon loten tegen Dortmund, Bayern én City
+1/-0

 
5 maanden geleden
Bedankt voor je snelle reactie 👍🏻
+1/-0

 
5 maanden geleden
Leipzig zat er nog in en kon niet tegen Dortmund en Bayern loten aangezien die ook Duits zijn en zat al in de poule met City. AKA Leipzig kon alleen nog maar tegen Real loten en kon Real er dus niet tegen ons uit.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Die bewaren ze om nostalgische redenen voor de halve finale..
+2/-0

5 maanden geleden
Gezien de opties absoluut de beste. PSV heeft hier iig kansen terwijl dat tegen een Man City bijv niet het geval is. Prima.
+1/-0

5 maanden geleden
Machtig mooi!! Come on!! ❤ 🍻
+1/-0

5 maanden geleden
Gewelige loting ,mooie club ,sfeer ,stadion en kansen...
+1/-0

5 maanden geleden
Ideaal voor de awayday. Zo'n 4000 plekken in het uitvak, prachtig stadion en sfeer.

Qua niveau zal het ongetwijfeld een stuk zwaarder worden dan wordt aangenomen. Groepswinnaar in een groep met PSG, AC Milan en Newcastle United... We zullen in ieder geval vol aan de bak moeten.
+4/-0

 
5 maanden geleden
Sportief inderdaad een evengrote uitdaging als de andere mogelijke tegenstanders maar praktisch geweldig. Auto afstand dus zowel uit als thuis vol uitvak en stadion. Goede sfeer en, ook niet onbelangrijk, aanvallende ploeg die ruimtes weggeeft waardoor het hopelijk een mooie pot wordt! Geen Sociedad of Atletico waar je nauwelijks ruimte krijgt. Prachtige loting!
+4/-0

5 maanden geleden
Dat we een lastige tegenstander zouden krijgen wisten we van tevoren. Maar tegen Dortmund ben je niet op voorhand totaal kansloos zoals bij enkele van de andere tegenstanders. Plus mooi affiche en mooie uitwedstrijd. Dus prima loting.
+3/-0

5 maanden geleden
Misschien wel de beste loting die we hadden kunnen treffen. Om de hoek en sportief ligt er een iets grotere kans om verder te komen dan tegen een aantal van de andere mogelijke tegenstanders. Zin in!
+1/-0

5 maanden geleden
Mooi feestje in Dortmund. Met of zonder kaartje met de auto naar Dortmund. Zin in.

Die 4000/4400 kaarten zullen zo uitverkocht zijn neem ik aan..
+1/-0

 
5 maanden geleden
3300, voorrangsgroep zal afgebakend worden op 8 punten schat ik.
Referentie is in dit geval de wedstrijd om de JCS.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Waar haal jij de 3300 vandaan? Zat even te kijken hoeveel onze Amsterdamse vrienden er destijds hadden. Een stuk meer dan die 3300. Of was dat een uitzondering o.i.d.?
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Ik heb het even opgezocht, maar Sou heeft in principe wel gelijk. Bij Europese wedstrijden is de capaciteit van het uitvak 3300 man. Ajax kreeg destijds echter nog 1300 kaarten extra omdat Dortmund het stadion niet uitverkocht kreeg.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Volgens mij had dat meer met de covid regelgeving te maken dan het station niet uitverkocht krijgen destijds.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik kan alleen maar hopen dat wij er meer krijgen, want een aantal van ons bungelt rond de 10 loyaliteitspunten. En dat zal niet voldoende zijn voor voorrang.
+1/-0

5 maanden geleden
Als zelfs de balletjes met de 8 sterren in goud veranderen, waar stopt het dan dit seizoen voor PSV!?
+2/-0

5 maanden geleden
Goeie loting gezien de andere opties. Schept mogelijkheden, niet makkelijk maar wel met perspectief.
+1/-0

5 maanden geleden
Gunstige loting, als deze vorm vastgehouden kan worden is het te doen. En twee wedstrijden lang Marco Reus aanschouwen, al heel lang een van mijn favoriete spelers.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Met Schouten achterin staat er bij PSV nu overal voetbal op het veld. Daarmee kan je het elke tegenstander lastig maken. PSV had het moeilijk tegen Lens en Sevilla, maar in deze ploeg en het inslijpen van het spelsysteem zit nog veel rek. Dan heb je een kans om in de CL door te gaan.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ja, er zit nog steeds progressie in het spel, vooral zichtbaar uit tegen Feyenoord en Arsenal, in principe 2 heel goede tegenstanders. Het was geweldig gisteren, maar AZ is een graadje minder dan deze twee. Schouten is idd. veel voetbal, maar zal tegen Dortmund ook verdedigend z'n mannetje moeten staan in de knock-out fase, het is een heel goede tegenstander met een kolkend stadion met 'die Gelbe Wand'.
+2/-0

 
5 maanden geleden
En dat zonder Noa en Lozano. Hun afwezigheid was niet eens merkbaar op het veld. Met die erbij heeft PSV aanvallend nog meer wapens.
Ik denk dat PSV tav de verdediging centraal nog wel iets gaat proberen.
+2/-0

5 maanden geleden
Denk dat dit een van de weinige tegenstanders is waar PSV niet per se bang van hoeft te zijn.
Biedt zeker perspectief!
+1/-0

5 maanden geleden
In de huidige vorm is dit niet onmogelijk. Maar goed, we weten niet hoe het er tegen die tijd voor staat.
+1/-0

5 maanden geleden
Het blijven Duitsers he,echte toernooi-voetballers.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage