Transparent
Inloggen
Sluiten

Marcel Brands: 'Hier weggaan is bijna de ziel uit de club halen'

21 december 2023 02:54 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Marcel Brands: "Hier weggaan is bijna de ziel uit de club halen"; image source: Pro Shots

Algemeen directeur Marcel Brands heeft in gesprek met Voetbal International gereageerd op de berichten dat PSV zou overwegen om te vertrekken uit het Philips Stadion. "Dat is uit zijn verband getrokken. We hebben bureau Hypercube gevraagd om voor ons te inventariseren op welke positie PSV nu staat in het voetballandschap", aldus Brands. "Commercieel doen we het heel goed, mede door het Brainport-concept waar veel toekomst in zit, maar Feyenoord en Ajax hebben wel een groter stadion. Dat scheelt toch vijftienduizend mensen. Aan die pot kunnen wij nog niet komen."

Brands gaat verder: "Alles is vol hier. Best opmerkelijk, aangezien we in 2018 voor het laatst kampioen zijn geworden. Een nieuw stadion sluiten we niet helemaal uit, maar de kans dat het gebeurt, is één procent. We willen allemaal hier blijven. We spelen hier 110 jaar en de doelpalen staan op dezelfde plek. Weggaan is bijna de ziel uit de club halen. De vraag is vooral wat hier nog kan. Misschien meer dan we denken. Twintig jaar geleden zal Real Madrid ook niet hebben nagedacht over de enorme upgrade die ze nu hebben gerealiseerd in Bernabéu."

Hoe PSV moet gaan groeien kan de algemeen directeur niet zeggen. "Dat moet je mij niet vragen. Ik kan nog geen schroef in de muur draaien", zo geeft hij aan. "De oplossing heb ik niet, maar we vinden het wel de moeite waard om te laten uitzoeken welke groei op deze plek mogelijk is."

Op zoek gaan naar een eigenaar is nooit besproken. "In het voetbal is eigenaarschap steeds actueler geworden, maar in Nederland hebben we niet echt goede voorbeelden", zegt Brands daarover. "Misschien FC Utrecht een beetje. Verder is het meestal schimmig. Of het nu ADO was of Vitesse nu, daar word je niet blij van. PSV kennende, zullen we daar altijd heel voorzichtig mee zijn."

Meer op VI.nl
Tags

brands weggaan ziel actueler ado bernabeu brainport doelpalen eigenaar eigenaarschap feyenoord hypercube inventariseren kennende madrid muur nederland opmerkelijk schimmig schroef upgrade utrecht vijftienduizend vitesse voetballandschap

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Zie het dan toch maar voor elkaar te krijgen om de capaciteit te vergroten naar minimaal 45.000 op de huidige locatie. Gezien de wachtlijsten en de groei in de regio gaan we die structureel makkelijk vol krijgen. Je moet als club blijven groeien en ontwikkelen om competitief te blijven. Buiten het financiële heeft het uiteraard ook een groot sportief voordeel. Als ik zie hoe Feyenoord altijd boven zichzelf weet uit te stijgen met een kolkende Kuip achter zich maakt me dat dikwijls jaloers. Het maakt ze thuis altijd 10% beter dan dat ze werkelijk zijn en een tegenstander 10% zwakker door dat ze geïntimideerd zijn. Het geeft ze toch die ‘edge’ waar Feyenoord al tijden lang (zeker in Europese wedstrijden) de vruchten van plukt. Daar moeten wij ook naar streven vind ik!
+3/-0

 
7 maanden geleden
Een al dan niet kolkend stadion ligt niet aan de grootte van het stadion.
Zolang zelfs Oost zelden langdurig massaal is kan je er zoveel ringen bovenop gooien als je wil, voor de sfeer zal dat weinig doen.
+12/-0

7 maanden geleden
100% Eens met Marcel Brands. Fijn dat er verstandige mensen aan het roer staan.
Benieuwd of er mogelijkheden zijn voor het stadion. Richting het spoor zou in samenwerking met de gemeente toch nog meer ruimte vrijgemaakt moeten kunnen worden..
+5/-0

7 maanden geleden
Misschien is het een mogelijkheid om 1 jaar geen thuiswedstrijden in het Philipsstadion te spelen en dan het stadion plat te gooien en op dezelfde plek een nieuw stadion opbouwen.
+1/-3

 
7 maanden geleden
Wat zou zoiets met de kapitaalpositie van onze club doen?
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
De brede stoep op Oost en West weglaten en de tribune doortrekken onder een flauwere hoekk tot aan de boarding. (Zoals op Noord).
Die grote scoringsboarden zijn ook open gaten die gemakkelijk opgevuld kunnen worden...
Zoveel mogelijkheden voor ÷5000 extra plaatsen.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Helemaal mee eens. De tribunes horen tot aan het veld te lopen. Daar kun je veel plekken mee winnen.
+1/-0

7 maanden geleden
Liever een goed PSV wat kampioenschappen haalt en CL en daar goed aan verdient dan een kei groot stadion waar amper sfeer is en vaak lege plekken zijn. Zelfs de Kuip is lang niet altijd meer zo kolkend. Verstandige man onze Brands.
+2/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Op Noord zijn vaak plekken leeg. Schijnen stoelen van bedrijven te zijn die de helft vd tijd niet op komen dagen(behalve wanneer er een topper op het programma staat). Een doorn in het oog, komt ook vol op tv.
Misschien een regel invoeren dat je een bepaald percentage ook daadwerkelijk bezocht moet hebben per seizoen? Of je het zelf bent of de kaart beschikbaar stelt voor anderen, maakt niet uit.
+8/-0

 
7 maanden geleden
Hier erger ik me ook al jaren aan. Heeft volgens mij ook met certificaten te maken.

In het stadion lijkt het vaak alsof het hele stadion vol zit. En dan vind ik het pijnlijk om bij Studio Sport een hele andere indruk te krijgen omdat er toevallig een paar rijen op P, Ere Noord en R leeg zijn. Daar moet echt iets aan gedaan worden.
+4/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten simons strijdplan vaio veerman vitesse waarheid weghorst xavi