Transparent
Inloggen
Sluiten

Ismael Saibari in definitieve selectie Marokko voor Afrika Cup

28 december 2023 12:07
Foto: Pro Shots

Ismael Saibari in definitieve selectie Marokko voor Afrika Cup; image source: Pro Shots

Ismael Saibari kan zich definitief gaan voorbereiden voor de Afrika Cup. De PSV'er behoorde al tot de voorselectie van Marokko en behoort nu ook tot de definitieve selectie. In september van dit jaar maakte hij zijn debuut voor de Marokkaanse ploeg en inmiddels heeft hij vier interlands gespeeld voor de Leeuwen van de Atlas.

De Afrika Cup begint op 13 januari en duurt tot 11 februari. Marokko zit in de groepsfase bij Tanzania, Congo-Kinshasa en Zambia. Indien Marokko tot de finale komt zal Saibari de competitiewedstrijden tegen Excelsior, FC Utrecht, Almere City, Ajax en FC Volendam moeten missen, net zoals de bekerwedstrijd tegen FC Twente. Ook de achtste finale tegen Feyenoord en de kwartfinale van de beker zou hij moeten missen indien PSV zo ver in het bekertoernooi komt.
Discussieer mee op de forums


Tags

marokko afrika saibari ismael atlas congo excelsior feyenoord kinshasa tanzania twente utrecht volendam voorbereiden zambia

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Jammer, maar dat hoort bij succes :)

Gelukkig hebben we een heel sterke bank
+1/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Zeer terechte uitverkiezing voor Saibari, jammer dat dit toernooi wederom tijdens de competitie plaats vindt waardoor wij een van onze topspelers moeten missen in een drukke periode.

Beetje off-topic: hoe kan het zo zijn dat de individuele prijzen van de eredivisie deze maand naar Amsterdam gaan en dat de topprestaties van Saibari compleet genegeerd lijken te worden? Brobbey heeft misschien 4 goals gemaakt, maar dat was tegen FC Bal op het Dak en tegen de VV We Kunnen Er Niks Van. Saibari speelt geweldig tegen Feyenoord en AZ, scoort in beide wedstrijden een belangrijke goal, en de prijs gaat naar Brobbey o.a. omdat hij meer balcontacten in de vijandelijke zestien had. Wat is dat voor idiote manier van bepalen van de beste speler in een maand? Laat staan dat die Tahirovic talent van de maand kan worden. Ik denk dat men vond dat de Amsterdammers een steuntje in de rug nodig hadden ofzo...
+4/-0

 
4 maanden geleden
Al zeven seizoenen wordt puur op basis van statistieken een speler van de maand gekozen. Waarom is dat nu opeens een probleem en was dat niet zo toen Olij, Booth of Cerny eerder dit jaar die prijs kreeg?
+2/-0

 
4 maanden geleden
Ik moet bekennen dat ik me nooit echt verdiept heb in de methodiek van de totstandkoming van deze prijswinnaars. Als ik erop google, zie ik dat de stemmen van de fans op de "KPN Man of the Match" ook een rol spelen. En natuurlijk is elke manier van bepalen op een bepaalde manier subjectief.

Ik vond het gewoon heel jammer / opvallend dat er in mijn ogen bij de best presterende club van december een speler is die er bovenuit steekt, die het ook in 2 topwedstrijden heeft laten zien, en dat die jongen niet eens het elftal van de maand heeft gehaald. Een elftal waar Tahirovic, Oukili, Tavsan, Steijn en Druijf in de middenlinie staan.

Doelpunten tegen het rechterrijtje lijken nu even zwaar mee te tellen als belangrijke goals in toppers. Veel balcontacten in de 16 zijn logischer als je tegen minder clubs speelt dan wanneer je tegen Feyenoord en AZ speelt. Dit devalueert voor mij wel enorm de waarde van de titel "Speler van de maand".

Was het een probleem toen Olij, Booth of Cerny de prijs kregen? Nee, want heel eerlijk gezegd heb ik die verkiezingen niet eens bewust meegekregen. Misschien had het ermee te maken dat PSV toen een stuk minder lekker draaide, waardoor ik ook niet zo'n duidelijke mening had over wie die prijs op dat moment méér verdiend zou hebben.

Data is leuk, maar zou in mijn ogen niet leidend mogen zijn. Iedereen die het voetbal gevolgd heeft, zal (volgens mij) vinden dat Saibari de prijs meer verdiend dan Brobbey.
+1/-0

 
4 maanden geleden
En daarom hebben ze dus bewust gekozen om op basis van data die prijs iedere maand weg te geven in plaats van af te gaan op meningen van journalisten, analisten of supporters. Tot een paar jaar geleden werd op basis van die data ook een Speler van het Jaar gekozen, maar daar zijn ze wel vanaf gestapt. Op basis van die data volgt aan het eind van het seizoen een shortlist van vijf spelers en de aanvoerders van de achttien clubs kiezen vervolgens uit die lijst van vijf de beste.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Natuurlijk verdient Saibari dit meer dan Brobbey, balcontacten tellen en daarop een speler waarderen is belachelijk. Misschien is wel de helft van die ballen verkeerd doorgepasst, of stonden zijn medespelers positioneel fout waardoor ze niet aanspeelbaar waren en toen maar naar Brobbey is gespeeld. Al die titels 'speler van de maand', wat moet je er mee? Max Verstappen begreep dit heel goed toen hij zei 'Sportman van het jaar' slaat nergens op, het is appels met peren vergelijken. Waarbij in NL vaak een schaatser de prijs wint, terwijl het wereldwijd een zeer marginale sport is zonder echt serieuze tegenstand, maar ja veel zendtijd en sponsoren hè?
+1/-0

4 maanden geleden
Is jammer dat die Afrika cup altijd in januari wordt afgewerkt. Voor ons PSV is het een gemis! Stiekem hopen dat Marokko snel eruit ligt.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Laatste keer. Vanaf 2025 is het in de zomer.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psvrijnwoude ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage