Transparent
Inloggen
Sluiten

Sergiño Dest: 'De warmte die de mensen van PSV me gaven, had ik even nodig in mijn carrière'

28 december 2023 12:13 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Sergiño Dest: "De warmte die de mensen van PSV me gaven, had ik even nodig in mijn carrière"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Sergiño Dest aan het geweldig naar zijn zin te hebben bij PSV. "Eerlijk gezegd had ik in het begin helemaal niet de instelling om terug te gaan naar Nederland, maar ik kreeg ineens zo’n goed gevoel", aldus Dest. "De warmte die de mensen van PSV me gaven, had ik even nodig in mijn carrière. Weer een goed gevoel krijgen en me echt thuis voelen. Dan kan ik van daaruit weer mezelf laten zien."

Volgens de verdediger is de drang om dit seizoen kampioen te worden heel groot. "Ik denk dat het zeker mogelijk is als je ziet hoe wij spelen. We hebben veel plezier op het veld, we houden elkaar week in week uit scherp. We draaien een fantastisch seizoen", zo geeft hij aan. "We staan eerste en hebben nog geen punt verloren in de competitie, zijn door in de Champions League. Beter had ik het me niet kunnen wensen. Het is nu zaak om het vol te houden."

Dest geniet ook van de vrijheid die hij krijgt op het veld van Peter Bosz. "Ik denk dat dat heel belangrijk is voor sommige spelers, met name ook voor mij", zegt hij daarover. "Als de coach je vrijheid geeft, is het gemakkelijker om creatief te zijn en je intuïtie te volgen dan als een coach je elke seconde een aanwijzing geeft hoe je het moet doen. Dan word je een soort robot en speel je niet zoals je wil spelen."

Meer op Telegraaf.nl
Tags

dest aanwijzing bosz creatief drang gemakkelijker geniet intuitie nederland robot telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Dit maakt je toch extra trots op onze club. Mensen willen hier graag zijn en werken en Eindhoven is een plek waar topsport en een warme omgeving hand in hand gaan. In een ultra competitieve sport is dit echt wel een USP voor voetballers om voor PSV te kiezen.
+3/-0

7 maanden geleden
Ik was voorafgaand aan zijn komst niet heel enthousiast over de komst van Dest. Een speler die een jaar leuk meehobbelde bij Ajax en daarna bij Barcelona en AC Milan door het ijs was gezakt.

Hoewel ik ook bij PSV toch ook wel gezien heb waar mijn gebrek aan enthousiasme op was gebaseerd, ik vind Dest onder druk namelijk verdedigend wel kwetsbaar en aanvallend is het rendement meestal afwezig, is het natuurlijk een verademing om Dest in het elftal te hebben als je het vergelijkt met Phillip Max vorig jaar.

Dest doet positioneel geen gekke dingen en is heel comfortabel aan de bal. De laatste weken zie ik ook dat hij belangrijker wordt, zowel qua verdedigende intercepties alsook aanvallend. Dat zal vast komen door het vertrouwen dat hij hier voelt en doordat hij nu na een paar maanden toch wel echt gesettled zal zijn.

Het lijkt mij nu zelfs een no-brainer dat wij deze jongen in Eindhoven willen houden na dit seizoen. Echter, als ik hem zo hoor praten heb ik toch ook ergens het gevoel dat hij heel graag weer snel naar een grotere competitie wil verhuizen.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Dikke prima toch? Hij is net 23. Als/wanneer PSV hem kan overnemen van van Barça, kan hij een jaartje (of misschien twee) lekker los gaan, en daarna een nieuwe kans bij een grote club uit het buitenland. Hebben wij er toch twee jaar (of drie) van kunnen profiteren.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Dan maar voor straf de optie lichten om Barca te dissen?
Vind hem nmlk steeds interessanter worden.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Was zeer te spreken over zijn komst en doet het natuurlijk fantastisch. Kan op beide flanken uit de voeten, is technisch sterk, is snel en heeft een ongelooflijk loopvermogen. Zoals PSV dit jaar speelt en presteert ligt hem natuurlijk goed omdat het zijn defensieve tekortkomingen ook camoufleert.

Ben wel met jou eens dat hij niet lang zal blijven. Meer dan dit jaar zou mij al verbazen.

Denk dat het, ironisch genoeg, een probleem voor psv zal worden: een beter seizoen draaien (ervan uitgaande kampioen, etc) word moeilijk en dus een uitgelezen moment om weg te gaan (‘heb bereikt wat ik wou bereiken, etc).

Bakayoko, Dest, Veerman … etc
+1/-0

7 maanden geleden
Ik neem aan dat als je een koop-optie met een andere club afspreekt je ook een contract-optie met de speler afspreekt. Ik vind het allemaal zeer onduidelijk wat de situatie bij een aantal spelers nu is.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Ja goed punt, deel anders meteen even alle info van jouw arbeidscontract, omdat het blijkbaar heel normaal is dat dit soort informatie op straat hoort te liggen.
+3/-1

 
7 maanden geleden
Ik schrijf nergens "alle info van je arbeidscontract" dat is zwaar overdreven.
Het gaat over het systeem van dit soort deals, heeft PSV het voorzetten wel in eigen hand of niet. Lijkt mij een zeer zinvol punt. Zeker na Simons.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Waarom is dat zeer zinvol? Wat is het voordeel voor PSV om meer informatie over contracten te delen?
+1/-0

 
7 maanden geleden
Volgens mij is het punt van WouterErik niet dat PSV het per se met de buitenwereld hoeft te delen, maar dat we achteraf niet willen horen dat PSV de optie wel had kunnen lichten maar dat Dest alsnog gewoon nee zegt en zonder vergoeding voor PSV bij een andere club voor meer tekengeld aan de slag gaat. Dat zou niet het idee moeten zijn van huren met optie tot koop. Carrières van spelers in de lift helpen en dat daarna blijkt dat alleen de speler en verhurende club financieel profiteren
+1/-0

 
7 maanden geleden
Maar zo werkt het natuurlijk wel. Je kan dan wel een optie hebben om hem voor een bepaald bedrag over te nemen, maar als die speler dat zelf uiteindelijk niet wil houdt het ook gewoon op.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Hoeft toch niet per se. Als hij gekocht had geweest tekende hij contract voor bv 5 seizoenen. Dus bij huur met optie tot koop zou je toch ook gewoon zodanig contract kunnen maken dat ie voor dezelfde (resterende 4) seizoenen meteen vast ligt als PSV de optie licht
+2/-0

 
7 maanden geleden
Maar waarom zou een speler daarmee akkoord gaan en de macht volledig bij de club leggen? Dan zouden ze nu een akkoord hebben over een contract voor een paar seizoenen, maar het is dan puur aan de club of dat ook daadwerkelijk gebeurt. De tijd dat clubs daadwerkelijk de macht hadden ligt al enkele decennia achter ons.
+1/-0

 
7 maanden geleden
@RonaldRijswijk snapt wat ik er mee bedoel. Een koopoptie moet wel echt waarde hebben, en niet dat Barcelona en Dest met een truc iets anders gaan doen.
+1/-0

7 maanden geleden
Die warmte had hij "even nodig". OK, graag gedaan. Gaat ie nu weer verder met zijn carrière?
+1/-0

 
7 maanden geleden
Het stuk begint helemaal in de verleden tijd...
+1/-0

7 maanden geleden
Las ik ook zo: na dit seizoen weer naar een grote competitie. Itt wat ik vooraf verwachtte, zie ik hem nu toch graag blijven..
+2/-0

7 maanden geleden
Draait een goed seizoen. Blijft daarom ook international. Wil blijven. Koopoptie lichten. Win voor hem - win voor PSV - win voor Amerika.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring rodriguez ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi