Oefenduel tegen HSV kent bizar verloop na rode kaart

7 januari 2024 18:35

Oefenduel tegen HSV kent bizar verloop na rode kaart; image source: Pro Shots

PSV heeft het trainingskamp in Spanje afgelopen met een tumulteus oefenduel tegen het Duitse Hamburger SV. André Ramalho werd na een half uur spelen van het veld gestuurd toen hij een speler die op Walter Benítez afging een duw gaf. In overleg met de scheidsrechter spraken beide ploegen in de rust af dat PSV in de tweede helft weer met elf man zou spelen en daardoor stond Emir Bars klaar om binnen de lijnen te komen.

De Spaanse scheidsrechtercommissie stak hier echter een stokje voor en besloot dat PSV met tien man het duel moest blijven spelen. Omdat HSV echter per se tegen elf man wilde spelen, werd afgesproken om het duel te beëindigen met een 2-2 stand en een nieuwe wedstrijd over 45 minuten te spelen. Ramalho kon daardoor ook weer spelen.

Luuk de Jong kwam in het eerste duel twee keer tot scoren. Zijn eerste treffer volgde na een uitstekende aanval toen hij een pass van Jordan Teze knap in het doel verlengde. Het tweede doelpunt was op karakteristieke wijze toen de aanvoerder raak kopte uit een vrije trap van Joey Veerman.

In het tweede duel vielen vervolgens geen doelpunten, ondanks dat PSV wel enkele goede kansen kreeg. Bars kreeg als invaller uiteindelijk ook nog ongeveer vijf minuten speeltijd.

Opstelling PSV: Benitez, Teze, Ramalho, Boscagli, Dest, Schouten, Veerman, Til, Bakayoko, De Jong, Tillman