Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV waarschuwt voor stadionverboden bij doorverkoop van wedstrijdkaarten

11 januari 2024 23:50 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

PSV waarschuwt voor stadionverboden bij doorverkoop van wedstrijdkaarten; image source: Pro Shots

Via de officiële kanalen waarschuwt PSV om geen wedstrijdkaarten aan te bieden of door te verkopen. Degene die dit wel doet riskeert een stadionverbod van achttien maanden. De koper van een illegaal doorverkocht ticket loopt hierbij bovendien het risico dat hij of zij het stadion niet inkomt, maar wel zijn of haar geld kwijt is.

PSV doet daarom een moreel beroep op iedereen om kaarten niet door te verkopen zonder betrokkenheid van de club. Voor competitiewedstrijden is PSV Resale het enige platform waarbij seizoenkaarthouders legaal hun kaart kunnen doorverkopen waarbij zij 1/20e deel van de kosten van de seizoenkaart ontvangen. Bij Europese duels is Resale echter niet van toepassing. Overdracht in de privésfeer is wel toegestaan, zolang er geen aanhangers van de tegenpartij in de thuisvakken terecht komen.

In de afgelopen weken hebben diverse mensen al een stadionverbod ontvangen vanwege het doorverkopen van kaarten, waarbij één persoon zelfs een ticket had vervalst. De afdeling Ticketing speurt actief naar zwarthandel en komt bovendien in actie als kopers zich melden dat ze meer hebben betaald voor hun kaartje dan het bedrag dat erop staat vermeld of als het toegangssysteem detecteert dat de barcode van het ticket al is gebruikt. "Voor wie naast een toegangsbewijs heeft gegrepen, luidt helaas de boodschap: leg je erbij neer dat een wedstrijd uitverkocht is en kijk thuis voor de buis, of gezellig met vrienden in de kroeg. Maar geef zwarthandel geen kans", wordt tot slot geschreven.

Meer op PSV.nl




Tags

waarschuwt wedstrijdkaarten doorverkoop doorverkopen resale stadionverbod stadionverboden zwarthandel aanhangers afdeling barcode beroep buis detecteert doorverkocht gezellig illegaal inkomt kaartje koper kopers kroeg moreel overdracht privesfeer seizoenkaart slot speurt tegenpartij ticketing toegangsbewijs toegangssysteem toepassing vervalst

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Ik heb weleens huilende Chinezen gezien bij de ticketdesk op een CL wedstrijddag. Die hadden ff een CL ticket voor 600 euro gekocht en het bleek niet te werken. Tjah... zolang dat soort mensen zoveel geld ervoor neerleggen, dan blijf je dit houden.
+2/-3

4 maanden geleden (gewijzigd)
Dat 'soort mensen' dus. En welk 'soort mensen' licht de boel dan op?
+4/-0

4 maanden geleden
Mooi dat we zó hard bovenaan staan dat "koper" automatisch "koploper" wordt in de tekst ;-)
+2/-0

4 maanden geleden
En hoe staat PSV er in als er incidenteel op naam van jezelf een kaartje wordt gekocht voor een groundhopper uit het buitenland, die geen clubkaart heeft? Ik weet dat dit zonder winstbejag en op redelijke schaal gebeurd. Zelf koop ik die tickets niet omdat ik weet hoe flauw PSV daarin is, maar zo kom ik vaak wel bij buitenlandse clubs "binnen".

Lang verhaal kort: laat die clubkaart verplichting bij normale wedstrijden gewoon los.
+1/-0

4 maanden geleden
Begrijpelijk dat men zwarthandel opspoort en wil voorkomen dat er supporters van de tegenstander op thuisvakken terecht komen. Nou is mijn kaart nooit over voor Re-sale, maar het zou PSV wel sieren als je in de Re-sale gewoon 1/17e van je seizoenkaart terug krijgt als je je plek via PSV verkoopt en niet meer 1/20e. PSV verkoopt die plek ook weer door voor de volle mep, dus geef dat bedrag dan ook aan de verkoper.
+1/-0

4 maanden geleden
Kaartjes voor uitwedstrijd staan al voor bijna 500 euro per stuk te koop
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage