Transparent
Inloggen
Sluiten

Kees Luijckx: 'Yorbe Vertessen beseft niet hoe bijzonder het is om kampioen te worden'

21 januari 2024 12:24 - De Eretribune
Foto: Pro Shots

Kees Luijckx: "Yorbe Vertessen beseft niet hoe bijzonder het is om kampioen te worden"; image source: Pro Shots

Zaterdagavond werd bij De Eretribune op ESPN onder meer de transferwens van Yorbe Vertessen gesproken. Analist Kees Luijckx kan niet begrijpen dat de Belg nu wil vertrekken bij PSV. "Hij beseft niet hoe mooi het is om kampioen te worden", aldus Luijckx. "Hij beseft niet dat dit misschien de enige mogelijkheid gaat worden in zijn carrière en dat wordt wel je hele leven nagedragen. Dat beseft hij echt niet."

Luijckx zat als speler van AZ in een zelfde situatie. "Ik kon toen in de winter ook weg", zei hij daarover. "Ik had toen perspectief op speeltijd en ik denk niet dat Vertessen beseft hoe bijzonder het is om kampioen te worden. Ik heb dat seizoen uiteindelijk zeventien of achttien wedstrijden kunnen spelen."

Hugo Borst snapt de wens van Vertessen ook niet. "Ik begrijp dat hij meer wilt voetballen, maar ik denk dat Peter Bosz hier echt wel mee gaat dealen. Hij gaat echt wel aan spelen toekomen ondanks die grote bezetting", zo gaf hij aan. "Maar hier wil je toch bijhoren en deelgenoot van uit zijn? Daarnaast is het vaak beter om in de zomer getransfereerd te worden dan in de winter."




Tags

luijckx vertessen bijhoren borst bosz dealen deelgenoot eretribune espn getransfereerd nagedragen toekomen transferwens

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Och hemel. Vertessen is een realist. Die zit aan zijn plafond en weet dat ie op de bank beland wanneer Lozano en lang terug zijn. Hij heeft een paar wedstrijden boven zijn kunnen gespeeld en zich in de kijker gespeeld. Dit is t moment om te cashen voor een voetballer zoals hij. Een kampioenschap is leuk, maar 10 miljoen op je bankrekening voor iemand die waarschijnlijk niet heel veel andere talenten heeft, veel leuker.
+1/-0

4 maanden geleden
Ook wanneer Vertessen vertrekt is de kans groot dat PSV kampioen wordt. Natuurlijk is het raar en wellicht not done om op de platte kar aan te sluiten en de beleving is ongetwijfeld anders, maar wanneer hij vertrekt wordt ie waarschijnlijk wel alsnog kampioen. Of je nou vertrekt of niet, het uiteindelijke resultaat van het team is ook zijn resultaat.
+3/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Vertessen is bij weggaan ook kampioen .als die 1 sec meedoet per seiz al.😎
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage