Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Yorbe Vertessen naar Union Berlin

1 februari 2024 11:00 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Yorbe Vertessen naar Union Berlin</b>; image source: Pro Shots

Via de officiële kanalen heeft PSV de transfer van Yorbe Vertessen naar Union Berlin bevestigd. Na vijftien jaar bij PSV te hebben gespeeld, vervolgt de Belg zijn loopbaan in de Bundesliga. Uiteindelijk kwam hij tot 102 officiële wedstrijden en kwam daarin tot 18 doelpunten en 10 assists. Eenmaal won hij met PSV de TOTO KNVB Beker, terwijl hij twee keer de Johan Cruijff Schaal won.

Vorig seizoen speelde hij een half jaar op huurbasis voor het Belgische Union-Saint Gilloise en was hij dicht bij de landstitel. Pas diep in blessuretijd ging het voor hem en Union mis en was het Royal Antwerp FC dat onder leiding van Mark van Bommel kampioen wist te worden.
Tags

union berlin vertessen antwerp bommel bundesliga gilloise knvb landstitel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Tot vanochtend dacht ik dat PSV Yorbe gewoon aan zijn contract moest houden. Toen las ik dat Valentijn Driessen dat ook vond... Nu ben ik meer dan overtuigd dat afscheid nemen dus zeker beter is. Yorbe, veel succes daar en bedankt voor de overwintering CL. Dat je nog vele jaren plezier mag beleven aan dat trainingspak.
+7/-0

6 maanden geleden
Dank voor de mooie herinneringen Speedy Gonzales! Veel geluk bij onze Oosterburen. Groeten vanuit Eindhoven, Alkmaar en... Sevilla 😉
+3/-0

6 maanden geleden
Veel ( sportief ) plezier daar en veel plezier met je nieuwe trainingspak ;)
+1/-0

6 maanden geleden
Yorbe Vertessen, een frommelaar eerste klas, een druistige en enthousiaste jonge hond. Dank voor de inzet en bijdrages in de afgelopen jaren! Hopelijk kun je in Berlijn een basisplaats afdwingen en kun je je club in de Bundesliga houden. Hopelijk presenteert PSV vandaag een vervanger, in het kader van 'doorselecteren' hebben we dan alweer een verandering doorgevoerd met het oog op volgend seizoen.
+2/-1

6 maanden geleden
De kuif, bedankt! Kan dit dossier eindelijk gesloten worden.
+2/-0

6 maanden geleden
Jammer van de vechtscheiding na 14 jaar huwelijk maar zoals altijd zullen de mooie herinneringen uiteindelijk beklijven. Gelukkig kan dat traineerpak nu op marktplaats. Succes in Berlijn!
+2/-0

 
6 maanden geleden
Inderdaad. Heel jammer. Vertrekt nu toch door de achterdeur en wacht mogelijk geen afscheid in het Philips Stadion. Zonde.
+1/-0

6 maanden geleden
Mooi nieuw avontuur voor hem. Ik kan zijn keuze niet begrijpen - genoeg speeltijd dit seizoen en hij draait eindelijk goed in een fenomenaal team in CL plus wss kampioen - maar wens hem het allerbeste! En uiteraard eeuwig dankbaar voor zijn rol tegen Sevilla
+1/-0

6 maanden geleden
Tuurlijk heeft hij zijn nut gehad, zeker dit jaar. Maar hij is ook 14 jaar betaald geweest door de club. van Bosz mocht hij niet weg, maar PSV gunde hem blijkbaar een transfer, maar maakte dus een voorbehoud.

De manier waarop zijn advocaat zich opgesteld en uitgelaten heeft (misschien stond Yorbe daar niet achter, dat kan) vind ik echt schandalig, zeker als je weet dat dat voorbehoud expres gemaakt was. PSV hield zich juist aan de afspraak, Yorbe en co niet.

In mijn ogen gaat het hier niet echt om zijn ''droomclub'', niet een kans(trein) die eenmaal per loopbaan voorbij komt. Bij Psv had hij ook gespeeld, misschien minder, maar wel op hoger niveau. En van de zomer had hij ook gewoon weggekund.

En nu de club (zijn team) hem nodig leek te hebben liet hij ze vallen.

Dus ergens blij dat hij weg is, maar niet blij dat hij met dit gedram toch zijn zin gekregen heeft.

Ook vreemd dat PSV nu opeens wel instemt, terwijl de vervanger er nog niet is, dat kan altijd nog spaaklopen. Zolang er geen handtekening staat ......
+3/-2

 
6 maanden geleden
Wie weet heeft het feit dat Saibari er weer is bijgedragen aan het feit dat hij toch mag vertrekken?
+1/-0

6 maanden geleden
Och, misschien wordt het na 14 jaar ook weleens tijd voor iets anders, voor beide partijen. Yorbe heeft zeker zijn bijdrage geleverd, maar ik denk dat iedereen het erover eens is, hij wordt geen topper. Hij is snel genoeg om het de meeste backs lastig te maken, maar mist overzicht gecomineerd met een surplus aan techniek, wat op hoog niveau essentieel is. Hij zal ook bij Union Berlin hard moeten knokken voor speelminuten. Maar een bedankje is op zijn plaats voor zijn nooit aflatende inzet, daar heeft het nooit aan gelegen!
+2/-0

6 maanden geleden
Succes Yorbe! Dreiging was er altijd, maar helaas te veel gebaseerd op snelheid en diepgang. Vele prachtige jaren bij de club, bedankt!
+1/-0

6 maanden geleden
Het is je gegund. Hopelijk krijg je in Berlijn meer speelminuten. Bedankt voor je inzet en veel succes
+1/-0

6 maanden geleden
Ik blijf het on-be-grij-pe-lijk vinden dat je de voltooiing van een mooi seizoen, waaraan jezelf nota bene een substantiële bijdrage hebt geleverd(!), en een bekroning in de vorm van een landstitel laat lopen... en voor wat, een paar extra speelminuten? Bij PSV had je je ook in de Belgische ploeg en naar het EK kunnen spelen, meer waarschijnlijk zelfs.

En dan de manier waarop je dat afscheid van "jouw PSV" hebt geforceerd, als een verongelijkte kleuter... laat ik het maar op niet chique houden. Bedankt, Yorbe, voor je nuttige invalbeurten, die ga ik wél missen, maar ik ga je hier geen succes wensen. Ik hoop dat je later met spijt op deze 'move' zult terugkijken.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Exactemundo! Zo denk ik er dus ook over; waarom niet nog een paar maanden langer wachten? Er moet welhaast meer gespeeld hebben achter de coulissen. Maar goed, dat zal vast wel voorbij komen in de docu over dit seizoen. Eén titel had toch mooi gestaan op je palmares, Yorbe.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.841 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman vitesse weghorst xavi