Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] Thuiswedstrijden PSV toch niet verzet

22 maart 2024 07:06 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

[Update] Thuiswedstrijden PSV toch niet verzet; image source: Pro Shots

Drie competitiewedstrijden van PSV hebben een ander aanvangstijdstip gekregen. De KNVB had bij de presentatie van het competitieschema voor de tweede seizoenshelft rekening gehouden met het mogelijke Europese schema van de Nederlandse clubs. Om PSV zoveel mogelijk te kunnen ontlasten met oog op een eventuele kwartfinale in de Champions League zouden de thuiswedstrijden tegen AZ op zaterdag 6 april en Vitesse op zaterdag 13 april eerder op de dag al beginnen om voor extra rust te kunnen zorgen.

De KNVB meldde echter niet direct indien PSV zou worden uitgeschakeld in de achtste finale van de Champions League zowel de wedstrijd tegen AZ als die tegen Vitesse om 20:00 uur gaat beginnen.

De derde wijziging vindt aan het einde van het seizoen plaats. Tijdens de laatste twee speelrondes dienen alle wedstrijden tegelijkertijd te beginnen. Omdat Nederlandse clubs mogelijk nog in een van de Europese toernooien actief zouden zijn, zou speelronde 33 op zondag 12 mei pas om 16:45 uur beginnen. Nu alle Nederlandse clubs al zijn uitgeschakeld, zullen al die wedstrijden op het traditionele tijdstip van 14:30 uur beginnen. PSV zal op die middag een uitwedstrijd spelen tegen Fortuna Sittard.

Update 22-03-2024 07:06: In tegenstelling tot wat de KNVB eerder meldde zullen de thuiswedstrijden van PSV tegen AZ en Vitesse niet om 20:00 uur beginnen. De voetbalbond meldde dat dit wel zou gebeuren bij de bekendmaking van het competitieschema van de tweede seizoenshelft op moment als PSV zou worden uitgeschakeld door Borussia Dortmund. Op X geeft commercieel directeur Frans Janssen op een vraag van een supporter nu echter aan dat in overleg met alle partijen is besloten om vast te houden aan de oorspronkelijke tijden.

PSV - AZ zal daardoor op zaterdag 6 april om 18:45 uur beginnen, terwijl de thuiswedstrijd tegen Vitesse een week later om 16:30 uur begint.

Meer op KNVB.nl
Tags

vitesse knvb competitieschema verzet dortmund fortuna janssen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Prima. Al die gekke tijden hoeft van mij niet.
+1/-0

4 maanden geleden
12 mei staat nog niet goed in de kalender.
+1/-0

 
site-admin 4 maanden geleden
Nu wel. Bedankt voor de signalering.
+1/-0

4 maanden geleden
Jammer, een kampioenswedstrijd tegen Vitesse om half vijf was perfect geweest...
+1/-0

4 maanden geleden
Op PSV.nl is de wedstrijd uit tegen Fortuna inderdaad gewijzigd naar 14.30u. De thuiswedstrijden tegen AZ en Vitesse staan nog gewoon op de oude tijdstippen 18:45u en 16:45u.
+2/-0

4 maanden geleden
Op de site van de KNVB staan de thuiswedstrijden tegen AZ en Vitesse ook nog op de oude, vroege, tijdstippen, dus zou mooi zijn als dit inderdaad blijkt te kloppen en het zo blijft.
+1/-0

4 maanden geleden
Beginnen om 22.00 uur? Hopelijk een foutje in dit artikel?
+1/-0

 
4 maanden geleden
Fout in artikel, zou 20 uur moeten zijn. Maar nu dus weer resp. 1845 en 1630 uur
+1/-0

4 maanden geleden
Zaterdag 18:45 en 16:30 uur, wat een klotetijden. Liever ‘gewoon’ om 19:30 of 20:00 uur.
+1/-0

4 maanden geleden
Wat willen ze nu ,zeer verwarrend komt dit over en zijn we klote tijden 20.00 was fijner ..
+1/-0

4 maanden geleden
Hoewel het mij wel uitkomt dat de oorspronkelijke tijden worden gehandhaafd, word ik een beetje moe van dat constante geschuif met wedstrijden.

Vroeger werd er in de zomer een programma gemaakt en dan wist je als supporter waar je aan toe was. Tijdens de eerste weken van het seizoen 2 midweekse (lees: op woensdag) wedstrijden en een double (uit-thuis) in het paasweekend. De burgemeesters konden in de zomer ook hun zegje doen n.a.v. conceptschema.

Tegenwoordig met de wisselende Europese kalender en het uitzendschema van ESPN is de voetbalsupporter een soort speelbal die naar hartenlust alle kanten wordt opgemept.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Exactemundo! Het spelletje wordt gespeeld voor de mensen op de tribune, maar er lijkt steeds meer en meer gekeken te worden naar het belang van de TV-kijker. Ook een bron van inkomsten voor de clubs, dat besef ik best, maar die idiote tijden tegenwoordig gaan helemaal nergens meer over.
+1/-0

 
4 maanden geleden
De stelling dat het spelletje gespeeld wordt voor de 35.000 man (bij PSV) in het stadion, lijkt me de honderdduizenden(?) supporters en andere voetballiefhebbers voor de televisie tekort te doen.

Natuurlijk is het fijn als het duidelijk is wanneer een wedstrijd plaats vindt. Ik vond het ook lekker herkenbaar vroeger --> zaterdagavond 19.30u aftrappen. Nu varieert de kick-off van 16.30 tot 21.00 op zaterdag en van 12.15u tot 20.00u op zondag. Kan me voorstellen dat dit voor mensen af en toe praktische problemen zal opleveren qua werk, eigen sport of reistijden.

Van de andere kant: ik kan nu nagenoeg alle wedstrijden van PSV live volgen, terwijl ik vroeger soms pas maandagochtend in de krant kon lezen wat de uitslag was geweest. Dat vind ik toch een behoorlijk groot pluspunt. Dan kan ik me voorstellen dat de partij die dat uitzendt (en daar behoorlijke bedragen voor betaalt) daar ook wel iets over mag zeggen.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Ik persoonlijk bezoek liever de wedstrijden in het/de stadion(s) en daarvoor moet alles wijken. Mijn agenda wordt rondom voetbal ingevuld.

Vroeger wist je dus in de zomer na het bekendmaken van het programma, ijs, weder & (Europese) beker dienende, waar je aan toe was en wanneer je andere zaken wel én niet kon inplannen. Ook wel zo handig voor familie en dierbaren met het oog op verjaardagen, uitjes en dergelijke.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Ben het niet altijd eens met keuzes van de KNVB, maar het verzetten van wedstrijden ivm Europese wedstrijden is er daar zeker niet één van. Dat kan ik alleen maar toejuichen. Achteraf weer terug zetten en dan toch weer niet is wel wat overdreven inderdaad.

Wellicht een paar uur eerder al een kampioensfeest en vroeger de stad in mochten we alles winnen en Feyenoord nog een keer puntverlies lijdt. Daar zou ik ook geen moeite mee hebben.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Maar het is juist nooit verplaatst. Die tijden hebben vanaf het begin (of ja, toen dat schema bekend werd) al op deze tijd gestaan.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Deze twee wedstrijden zijn inderdaad niet verplaatst, maar wel op deze tijdstippen gepland met het oog op eventuele Europese wedstrijden in deze fase van het seizoen.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten sepp simons strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi