Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Vrouwen verliezen onnodig in Amsterdam

1 mei 2024 20:37
Foto: Pro Shots

PSV Vrouwen verliezen onnodig in Amsterdam; image source: Pro Shots

De vrouwen van PSV hebben vanavond niet weten te winnen in Amsterdam. Na negentig minuten stond het uiteindelijk 2-1 voor de Ajax-vrouwen. PSV had grote delen van de wedstrijden het overwicht maar kreeg dat overwicht niet in doelpunten uitgedrukt. Nadine Noordam opende de score in de eerste helft waarna PSV halverwege de tweede helft via Joelle Smits op gelijke hoogte kwam. Het was uiteindelijk een strafschop vijf minuten voor tijd wegens dubieus hands. Sherida Spitse faalde niet vanaf elf meter en scoorde dus de winnende voor de thuisploeg.

De vrouwen van Ajax zijn daardoor verrassend nog altijd in de race voor de landstitel in de Azerion Eredivisie. Doordat FC Twente, dat vanavond moest winnen in Sittard, met 2-0 verloor, nadert Ajax de Tukkers nu tot op twee punten. FC Twente sluit het seizoen 11 mei af thuis tegen Telstar terwijl Ajax op bezoek gaat bij ADO. Voor PSV zal de laatste wedstrijd thuis tegen de vrouwen van Excelsior gewonnen moeten worden om de derde plaats in de competitie veilig te stellen. De voorsprong op nummer vier Fortuna Sittard is geslonken tot een punt.




Tags

twente ado azerion eredivisie excelsior fortuna geslonken hands joelle landstitel nadine noordam sherida smits spitse uitgedrukt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 uur geleden
Deze nederlaag was zo onnodig en ook niet verdiend.PSV vrouwen waren minimaal gelijkwaardig en verliezen door een zure penalty die op appelleren van de ajaxspeelsters werd gegeven.Gelukkig wordt FcTwente vrouwen alsnog kampioen als ze de laatste wedstrijd van Telstar weten te winnen.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte