Transparent
Inloggen
Sluiten

'Details over huldiging op Stadhuisplein al bekend'

16 april 2024 20:59
Foto: Pro Shots

"Details over huldiging op Stadhuisplein al bekend"; image source: Pro Shots

De Gemeente Eindhoven heeft in een brief aan de ondernemers in Eindhoven het programma bekend gemaakt van de huldiging die plaats gaat vinden op moment als PSV de landstitel definitief heeft binnen gehaald. Ongeacht de dag wanneer deze plaats vindt zullen de festiviteiten in de stad beginnen vanaf 15:00 uur en zal dit om 20:00 uur zijn afgelopen.

De selectie van PSV zal om 17:00 uur via de Platte Kar vertrekken vanaf het Philips Stadion en rond 18:30 uur arriveren op het Stadhuisplein. Op het 18 Septemberplein zal de huldiging op een groot scherm te volgen zijn voor degenen die niet op het Stadhuisplein aanwezig kunnen zijn.

De eerste mogelijkheid voor de landstitel is al tijdens de volgende speelronde als PSV op bezoek bij sc Heerenveen een beter resultaat haalt dan Feyenoord enkele uren later doet op bezoek bij Go Ahead Eagles. In dat geval zal de huldiging op maandag 29 april plaats vinden.

Mocht PSV een week later kampioen worden door in eigen huis te winnen van Sparta wordt de huldiging op maandag 6 mei gehouden. PSV speelt op zondag 5 mei om 12:15 uur het thuisduel tegen de Rotterdammers. De kans is ook aanwezig dat PSV die dag kampioen wordt omdat Feyenoord op diezelfde dag tegen puntverlies aanloopt tegen PEC Zwolle. Omdat dat duel pas op zondagavond wordt gespeeld zal in dat geval de huldiging pas plaats vinden op dinsdag 7 mei.

Indien PSV de landstitel pas binnenhaalt in een van de laatste twee speelrondes zal de huldiging plaats vinden op de dag na de wedstrijd. Dit is maandag 13 mei als PSV in Sittard kampioen wordt of maandag 20 mei indien het in de laatste speelronde tegen RKC wordt veilig gesteld.
Tags

huldiging stadhuisplein landstitel feyenoord aanloopt brief eagles festiviteiten gemeente heerenveen ondernemers pec platte rkc scherm septemberplein sparta uren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Als PSV kampioen wordt op 5 mei is de huldiging dan niet op 6 mei??
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat staat er toch; "Mocht PSV een week later kampioen worden door in eigen huis te winnen van Sparta wordt de huldiging op maandag 6 mei gehouden".
+2/-0

 
2 maanden geleden
👍 ik las er blijkbaar overheen
+2/-0

2 maanden geleden
Doe maar lekker 6 mei, komt prima uit.
Worden we ook gewoon kampioen in eigen huis, wel zo lekker.
+2/-0

2 maanden geleden
Vind de maandag wel zo ruk.
+6/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik blijf erbij dat als PSV 5 mei kampioen wor de door thuis te winnen. Het lekker aansluitend gevierd en gehuldigd dient te worden net zo als vroeger het geval was!
+9/-0

 
2 maanden geleden
Die brief zag er al treurig uit met een verkeerde datum en PSV dat thuis speelt tegen Heerenveen. Net zo amateuristisch als dat die huldiging niet gewoon na de wedstrijd geregeld kan worden, net als vroeger. En het is al helemaal treurig dat ze, net als met Koningsdag tegenwoordig, van alles gaan afzetten.
+6/-1

 
2 maanden geleden
Ja heel treurig dat ze een beetje nadenken over hoe je zo'n massa mensen een beetje in goede orde houdt. Enig idee hoe gevaarlijk zoiets kan worden?
+6/-0

 
2 maanden geleden
Ja het verleden heeft wel uitgewezen dat dat altijd heel gevaarlijk was joh. Nou nou
+2/-4

 
2 maanden geleden
Omdat het tot nu toe goed ging zal het wel goed blijven gaan.... Best wel beetje simpel gedact toch?
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ik vind het veel simpeler om te stellen dat je het ontzettend moeilijk moet maken, het spontane er af is, je het op een maandag of zelfs dinsdag doet, omdat er heel misschien iets zou kunnen gebeuren terwijl dat nog nooit gebeurd is. Met die gedachtegang kunnen we niks meer. Beter helemaal geen huldiging want er kan nog steeds iets gebeuren.
+2/-1

2 maanden geleden
Tja, je speelt thuis om 12:15(!!!) en de huldiging moet de dag er na.
Inderdaad omdat er tegenwoordig van alles afgezet moet worden en dat het de gemeente dan geld kost mocht het die dag niet doorgaan. Ongelofelijk jammer als je het mij vraagt!
+7/-0

2 maanden geleden
"De kans is ook aanwezig dat PSV die dag kampioen wordt omdat Feyenoord op diezelfde dag tegen puntverlies aanloopt tegen PEC Zwolle." Zie je wel dat het allemaal afgesproken werk is, ze weten nu al dat Feyenoord punten laat liggen tegen GAE... ;o)
+2/-0

2 maanden geleden
Dat de huldiging op maandag plaatsvindt is al best lang bekend. Dit had alles te maken met de politie-inzet. Het is nu net even pech hebben dat Koningsdag en Bevrijdingsdag in het weekend vallen. Vooral Bevrijdingsdag is het probleem. Was het op de zondag 7 mei geweest, dan was de huldiging ook op die dag geweest.

Het ergste vind ik dat je uit bij Heerenveen in de kleedkamer kampioen wordt of zelfs in de bus naar huis. Dus geen feest met de supporters op dat moment, maar misschien wel bij het stadion bij aankomst. De schaal krijg je dus pas 3 dagen later ofzo. Ik dacht dat de schaal altijd in het stadion werd uitgereikt, maar kennelijk kan het bordes van het stadhuis dus ook.

Wanneer ik zou kunnen kiezen, zou ik gaan voor kampioen worden op 5 mei. Eerst een feestje in het stadion en een dag later op het Stadhuisplein.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Zo'n busrit zoals Twente had waarbij Theo Janssen op de snelweg naar een andere bus liep voor bier spreekt me ook wel aan
+2/-0

 
2 maanden geleden
Dat was toch wel anders. Die waren eerst in Breda kampioen geworden, hadden de schaal al uitgereikt gekregen in het stadion.

Tuurlijk wordt het een mooie busrit terug vanuit Heerenveen wanneer ze gewonnen hebben. Dan ben je officieus kampioen op doelsaldo en zeker dat ze met z'n allen naar GAE-FEY zullen kijken in de bus. Mocht Fey. punten laten liggen, dan zijn ze ergens rond Apeldoorn kampioen. Dat is dan wel weer leuk voor Bosz.
Toch hoop ik gewoon dat PSV & Fey hetzelfde resultaat behalen volgende week donderdag.

Niets is leuker dan een feestje in het eigen stadion waarbij je kampioen wordt.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Ook als we kampioen worden op 12 of 19 mei vindt de huldiging op de maandag erna plaats, dus dat verhaal gaat niet helemaal op. Feyenoord werd vorig jaar ook op een maandag gehuldigd.

Ik denk dat het toch ook meespeelt dat bij een huldiging op de wedstrijddag zelf er een te massale gekte uitbreekt. Dan heb je de supporters in het stadion. Een ramvolle binnenstad met grote schermen op alle pleinen. En dan is het vanaf 12 uur drinken tot diep in de avond.

Nu heb je een feestje op de dag zelf rondom de wedstrijd, en de dag erna een feestje voor de huldiging. Waar veel mensen toch niet zullen komen omdat ze moeten werken of naar school moeten. Stiekem vinden de orde-handhavers dat niet heel erg verwacht ik.
+2/-0

 
2 maanden geleden
De gekte zal na 5 jaar geen kampioen zijn sowieso wel massaal zijn 😃
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Dat 'helemaal niets in Amsterdam' zal dit jaar nog lekkerder klinken dan normaliter. Ben benieuwd wanneer Bosz zijn sigaar dan eindelijk eens opsteekt. Wat heeft hij die verdiend zeg. Ik las allerlei namen over wie er coach moest worden. Er waren er best veel tegen de komst van Bosz. Zelfs de naam van de inmiddels thuiszittende Thomas Letsch kwam voorbij. Wat ben ik blij met Bosz. Een beter uithangbord kun je je als club niet wensen deze dagen. Wat gun ik hem deze prijs. Idem voor Stewart en Brands, net als voor vele anderen deze prijs zo verdiend is.
+6/-0

 
2 maanden geleden
Als uithangbord helemaal mee eens en dat vond ik van te voren ook. Altijd correct, netjes, eerlijk. Goe dis goed en slecht is slecht. Maar als trainer had ik ook mijn twijfels. Heeft het niet al te best gedaan overal, behalve bij Ajax.
Maar hoe anders heeft dit uitgepakt en wat een mooi jaar was dit. Jammer dat we in de CL niet nog wat verder zijn gekomen, dan was het helemaal geweldig.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Als je ziet hoe Dortmund gisteren Atletico uitschakelde, dan vind ik het aan de ene kant heel zuur dat wij, ondanks dat het er écht in zat, niet door zijn gegaan. Aan de andere kant maakt het me weer trots hoe wij het laatste uur in staat waren om Dortmund vast te zetten. Als Luuk zijn schoenen niet verkeerd om had gehad, dan hadden we gewoon een verlenging afgedwongen in de laatste minuut van de blessuretijd.
+3/-0

 
2 maanden geleden
De loting moet ook mee zitten. Nou, die loting was perfect, je had zomaar in de halve finales kunnen staan.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Wat betreft de Champions League is het heel dubbel. Ergens overheerst het gevoel dat we Dortmund hadden kunnen hebben en gisterenavond was extra zout in de wond. Maar bekijk het eens van de andere kant. We zijn eindelijk weer eens de voorronde Champions League doorgekomen en zijn zelfs in staat geweest om in de Champions League te overwinteren. Als je dan in de knock-out fase niet wordt weggespeeld dan kun je wel degelijk spreken van een geweldige Champions League campagne.

Ieder seizoen waarin je kampioen wordt is een geslaagd seizoen. Als je dan ook nog Champions League speelt is het helemaal een geslaagd seizoen. En als je dan ook nog weet te overwinteren in de Champions League heb je gewoon een top seizoen. Het is nog jammer dat we zo genaaid werden in de beker tegen Feyenoord, want dit seizoen had wel een dubbel verdiend.
+3/-0

2 maanden geleden
@ Tony en @Bosz
Een fenomenale UITHANGBOSZ dus.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Por, zoals je uit het verleden weet heb ik Marcelleku ook zeer hoog zitten. En wat Stewart laat zien kan me ook enorm bekoren. Mooie 3-eenheid aan de knoppen.
+2/-0

2 maanden geleden
Peter bedankt,peter-peter-peter bedankt!
+3/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Massaal Peter toe zingen op Stadhuisplein 😃
+2/-0

2 maanden geleden
Ik ben zo te zien de enige, maar ik vind het prachtig, twee dagen feest! Hopelijk op 5/6 mei, eerst in eigen stadion en eigen stad en vervolgens op maandag nog een keer feest op het stadhuisplein. Vrees echter het ergste, zul je zien dat wij winnen bij Heerenveen en Feyenoord vervolgens punten verliest in Deventer. Zou balen zijn.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Voor de horeca in de stad is 2x feest natuurlijk ook het ideale scenario. Dat moeten we ook niet vergeten. En die gun ik dat wel na 2 jaar corona.
+4/-1

2 maanden geleden
Dat donderdag/maandag scenario is echt kwalitatief uitermate teleurstellend. Je zou bijna gelijk spelen bij Heerenveen om de kans op dat scenario te verkleinen.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Probleem is dat als je zelf gelijk speelt bij Heerenveen en Feyenoord wint wel bij Go Ahead, dat je dan thuis tegen Sparta geen kampioen kan worden. Wordt je het alsnog later die middag als Feyenoord dan punten verspeelt of de week erop in een uitwedstrijd. Ook allebei niks. Het is te hopen dat PSV en Feyenoord volgende week donderdag hetzelfde resultaat boeken, dan hebben we het daarna thuis tegen Sparta in eigen hand.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Rekenen is niet je sterkste kant denk ik,want als je gelijk speelt bij Heerenveen volstaat een winstpartij tegen Sparta zeker en vast voor het kampioenschap,ongeacht wat F’noord doet.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Deju, je hebt gelijk! Ik zeg; speel maar gelijk in Heerenveen en hoop dat Feyenoord dat in Deventer ook minstens doet. (alleen niet verliezen, berekeningen zal ik me voorlopig niet aan wagen, maar dan wordt het weer een ander verhaal!) We gaan het meemaken!
+3/-0

2 maanden geleden
Zo te zien kunnen jullie allebei rekenen want jullie rekenen op PSV;-)
+3/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Hoe kan de (mogelijke) eerste huldiging op 29 april al plaatsvindt? Dan hebben ze de schaal toch nog niet? Ze zitten dan donderdag in de bus als ze horen dat ze eventueel kampioen zijn? Schaal wordt toch altijd in het stadion uitgereikt? (dus de wedstrijd erna op 5 mei)?
+2/-0

 
2 maanden geleden
Dan krijgen ze de schaal uitgereikt op het bordes....(29 april, mooie datum )
+2/-0

 
2 maanden geleden
Dit moet je als KNVB zijnde dus ook niet willen.
+1/-0

2 maanden geleden
Een PSV in opperste concentratie en zonder veel ongeluk moet in Heerenveen kunnen winnen. Echter is het nog niet gespeeld (dat weten we zelf maar al te goed, gezien het verleden) en pas binnen als er gewonnen wordt.

Ik ga er wel vanuit dat dat lukt maar je moet de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is...
+1/-0

2 maanden geleden
Op 5 mei kampioen worden, dus feest en op 6 mei nog eens over doen.
+2/-0

2 maanden geleden
Even wat anders: waarom draait de KNVB de aanvangstijd van de wedstrijden van PSV en Feyenoord volgende week niet om? Het is écht niet leuk voor de spelers om in de bus bij Deventer erachter te komen dat je kampioen bent geworden. En dat scenario is zéér aannemelijk.
+1/-0

 
2 maanden geleden
De gemeente Heerenveen wilde op geen enkele manier meewerken aan het verzetten. Daar heeft laatst een artikel van over gestaan op het ED (of Rik Elfrink meldde het via Twitter)
+1/-0

 
2 maanden geleden
Oké bedankt, dat heb ik niet gelezen. Dan houdt het op natuurlijk.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.848 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alchemist antonh arensman arrogant babadi bakayoko bayern bella bergwijn boscagli bosz brobbey connor dest driouech eredivisie jong kern kotchap lozano martinez mauro oost poster sangare schouten shevchenko teze til tillman