Transparent
Inloggen
Sluiten

Sergiño Dest lijkt zijn laatste wedstrijd voor PSV te hebben gespeeld dit seizoen

21 april 2024 15:55
Foto: Pro Shots

Sergiño Dest lijkt zijn laatste wedstrijd voor PSV te hebben gespeeld dit seizoen; image source: Pro Shots

Slecht nieuws uit Eindhoven. Sergiño Dest lijkt zijn laatste wedstrijd dit seizoen voor PSV te hebben gespeeld. Gisteren raakte hij op de training geblesseerd en volgens bronnen rondom de speler en de club lijkt het ernstig te zijn.

Daarmee zal de Amerikaanse linksback die dit hele seizoen een onuitwisbare indruk achterlaat niet meer in actie komen voor PSV dit seizoen. De wedstrijden tegen SC Heerenveen, Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk moet de verdediger aan zich voorbij laten gaan.

Voor Peter Bosz betekent het dat de trainer op zoek moet naar een alternatief. Met Patrick van Aanholt en Mauro Junior beschikt de oefenmeester over twee alternatieven die prima in staat moeten zijn de leegte van het gemis van Dest in te vullen.

PSV huurt Dest dit seizoen van FC Barcelona met een koopoptie in het contract. Als de club besluit die optie te lichten, moeten ze daar vervolgens wel over in gesprek met de Amerikaan. Naar verluidt heeft de Amerikaan een bruto jaarsalaris van rond de vijf miljoen. Dit lijkt een struikelblok te vormen voor PSV, dat nog altijd werkt met salarisplafonds. Nu de Amerikaan ernstig geblesseerd lijkt, is het de vraag wat PSV met die koopoptie gaat doen.
Discussieer mee op de forums


Tags

dest aanholt barcelona bosz bruto fortuna gemis heerenveen jaarsalaris leegte mauro oefenmeester onuitwisbare rkc salarisplafonds sparta

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Alweer een blessure op de training. Hopen dat hij er toch redelijk snel weer bij is zodat hij mee kan feesten op de platte kar.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Worden 2 platte karren eentje voor de geblesseerde...
+9/-0

 
2 maanden geleden
Haha, ik vind dit een leuke 🤣🤣
+1/-0

2 maanden geleden
Dat meefeesten zal geen probleem zijn maar voor hem persoonlijk is het een zware dobber die zeker mee zal wegen bij een eventuele transfer.
Ook Psv zal zich denk ik nog eens flink beraden als ze het al hadden overwogen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik las net Elfrink op Twitter zeggen dat Brands had aangegeven dat PSV al enkele weken in gesprek is met Dest en Barcelona om hem over te nemen.
+1/-0

2 maanden geleden
Zonde.. buiten het feit dat het voor hem persoonlijk waardeloos is, zijn we een van de drijvende krachten van dit seizoen kwijt. Hopelijk valt het mee voor ‘m (en ons). Benieuwd wat het is en in hoeverre het van invloed gaat zijn op de contract situatie..
+1/-0

2 maanden geleden
Verschrikkelijk nieuws voor hem..ben wel benieuwd hoe lang hij uit de roulatie gaat zijn. Een prognose van 6 maanden zal zeker van invloed zijn op de plannen van PSV, maar ook van Dest.. bij Barcelona aanhaken als je de voorbereiding hebt gemist is wat anders dan bij PSV als held terugkeren na een blessure...
+1/-0

2 maanden geleden
Wellicht is het ook "goed" nieuws...
Zal Barça een geblesseerde speler terug halen??
+3/-0

 
2 maanden geleden
Hij heeft toch gewoon een contract bij Barcelona? Zitten daar in Spanje geen verplichtingen aan?
+1/-0

2 maanden geleden
Deal maken met Dest. Optie lichten, hij werkt mee en kan over een jaar weg voor een overeen te komen bedrag las er een topclub komt.
+1/-0

2 maanden geleden
Wat is dat toch met blessures opgelopen tijdens de training. De laatste 4 weedstrijden kunnen we (helaas zonder Dest) ook wel winnen maar had liever deze smaakmaker erbij gehad. Ook natuurlijk voor hem persoonlijk een drama. Nu afwachten wat er precies aan de hand is en hoelang hij eruit is. weken - maanden ??
+1/-0

2 maanden geleden
Kut voor de beste jongen, maar dit lijkt me niet slecht voor de onderhandelingspositie van PSV.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik ben heel benieuwd of Dest bij PSV blijft. Bij ESPN gaf hij zeer duidelijk aan dat hij graag wil blijven,en ik vind hem een van de belangrijkste spelers bij PSV. Vooral om beweging in de ploeg te krijgen/houden. Een bruto jaarsalaris van rond de vijf miljoen kan bij PSV natuurlijk niet, maar als hij voor vooral zijn herstel en groei kiest is PSV een zeer goede optie. Hopelijk bij de voorbereiding wel weer hersteld.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Wanneer heb je hem dat horen zeggen? Als het over het interview na de wedstrijd tegen vitesse was dan heb ik gehoord dat hij het naar de zin heeft, en zijn opties open wil houden. De wens en de vader...
+3/-1

 
2 maanden geleden
Ik heb het hem duidelijk aan horen geven tijdens 1 of 2 interviews na de wedstrijd en daarna bij de persconferentie met Bosz naast hem. Het verbaasde me dat hij er zo open over sprak want hij legde het er nogal dik op. Twee maanden eerder was hij zeer vaag als er na gevraagd werd maar nu sprak hij over een verblijf bij PSV op een totaal andere manier en toon. HIj gaf als argument dat zekerheid dat veel speeltijd en doorontwikkelen zeer belangrijk voor hem waren. Bosz zei nog tegen hem "wat doe je als de trainer blijft?". Kijk het maar een terug.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Hij was daarin zeer diplomatiek. Ik heb iets heel anders gehoord dan jij in ieder geval.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik dus ook
+1/-0

2 maanden geleden
Defect, meteen terugsturen hahaha!
Jammer voor hem en voor ons.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik denk dat het voor ons nog niet zo slecht hoeft uit te pakken. Dit seizoen kunnen we zonder hem ook goed uitspelen, stel dat hij er maanden uit is, net na de zomer weer meedoen. Als we kunnen verlengen uiteraard.
+1/-0

2 maanden geleden
Het zal eens niet... moet hij ook nog de auto van Rob Maas wassen.
+6/-0

 
2 maanden geleden
Eerst maar van de blessure herstellen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Haha ja echt hè.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Waarom zou 5 miljoen salaris een struikelblok zijn in de wetenschap dat Dest 2 (wervelende)seizoenen later gewoon +30 miljoen in het laadje zal brengen!? Kwestie van logisch nadenken lijkt me
+3/-0

 
2 maanden geleden
PSV gaat zulke financiele risco's niet lopen.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Maar das logisch.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Welk risico? 11 miljoen overname lijkt me sowieso geen probleem. Een Guardado met normaliter te hoge salaris eisen hebben we in het verleden ook aan ons weten te binden in de vorm van tekengeld. En kijk hoeveel vruchtbare jaren dat ons heeft opgeleverd. En in tegenstelling tot Guardado vertegenwoordigd Dest wel een keiharde restwaarde en zitten we nu wel in een tijdperk waar bij PSV de miljoenen tegen de plinten aan klotsen! Je wilt toch vooruit? Het is maar hoe je het bekijkt. Natuurlijk zit er een mate van risico aan vast (zit aan iedere transfer) maar wel eentje die goed te verantwoorden valt
+1/-0

 
2 maanden geleden
Het risico van een salaris van 5 miljoen, stel dat hij voor 4 of 5 jaar zou tekenen, dan is dat 20/25 miljoen risico, want misschien raakt hij wel nooit meer helemaal de oude na zijn blessure. Het lijkt natuurlijk een makkelijk te nemen risico, maar PSV doet dat (terecht) niet. Nog los van het gevolg wat er in de selectie gebeurt als je 1 speler als Dest (die welliswaar goed is, maar geen extreme buitencategorie) zou doen met gelijkwaardige spelers (Lozano/Bakayoko/Veerman/Schouten en wellicht nog een paar). Die zouden hetzelfde willen, en terecht.
Dest moet je op een andere manier proberen te verleiden, een tekenbonus oid is al een stuk beter, met wellicht een toezegging dat hij volgend jaar voor een acceptabel bod weg mag, maar dat is ook altijd subjectief natuurlijk, wat acceptabel is. Ik denk dat het goed is om de grenzen te bewaken, en dat doet PSV ook prima. Ze zullen vast wel iets creatiefs bedenken.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Mooi nieuw woord: Mislintatmentaliteit
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik snap die salaris discussie nooit zo goed. In geval van een contract bij PSV topverdiener maken én een percentage beloven van een eventuele transfersom boven een X-bedrag. Alle partijen blij.
+1/-0

2 maanden geleden
Mi verhoogt het de kans dat ie blijft. Barcelona kan deze zomer geen geblesseerde speler die nog, zeg 6 maanden uit de running is, verkopen aan een andere club, die nemen dat risico niet. Bij Barcelona is het niveau te hoog voor hem, maakt hij geen kans op een basisplaats. Rest eigenlijk om bij PSV te blijven en daar weer basis te spelen en Barcelona vangt 10(?) miljoen. Hij kan gewoon weer CL spelen hier en indien hij wil, speelt hij zich met goed spel in de kijker om dan wellicht een stap te maken. Ik hoop en vermoed dat deze selectie redelijk intact blijft deze zomer.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik hoop van harte dat hij hier dan CL kan spelen, maar volgens de berichten zullen we dan wellicht weer moeten overwinteren.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Volgend seizoen speel je sowieso na de winterstop nog CL, met heul veul geld.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alchemist antonh arensman arrogant babadi bakayoko bayern bella bergwijn boscagli brobbey connor dest eredivisie espn feyenoord jong kern kotchap lozano martinez mauro oost poster ruilen sangare schouten shevchenko teze tillman