Transparent
Inloggen
Sluiten

Yorbe Vertessen blijft met Union in de Bundesliga

19 mei 2024 12:46
Foto: Pro Shots

Yorbe Vertessen blijft met Union in de Bundesliga; image source: Pro Shots

Yorbe Vertessen trok afgelopen januari op de valreep de deuren van het Philips Stadion achter zich dicht. De Belg besloot zijn heil te gaan zoeken in Berlijn om voor het plaatselijke 1. FC Union Berlin te gaan spelen. Die ploeg, op dat moment nog volop verkerend in degradatienood, liet Sheraldo Becker vertrekken naar Spanje en zocht zodoende naar een betaalbare vervanger.

Het was gisteren, net als in Nederland vandaag, de laatste speelronde van de Bundesliga. Yorbe mocht, in tegenstelling tot de meeste wedstrijden van de tweede seizoenshelft, in de basis starten. Hij speelde uiteindelijk een uur en miste daardoor de apotheose. Union was alleen geholpen bij een overwinning, toen Vertessen naar de kant ging stond het nog 0-0. Zes minuten na zijn wissel kwam Union thuis tegen SC Freiburg op voorsprong.

Dankzij de resultaten op andere velden betekende die voorsprong de vijftiende plek en dus een nieuw seizoen in de Bundesliga voor de bescheiden club uit Oost-Berlijn. Dat scenario veranderde vijf minuten voor tijd toen de bezoekers op gelijke hoogte kwamen. Op dat moment zakte Union Berlin virtueel naar de zestiende plaats wat inhield dat er een playoff noodzakelijk zou zijn tegen Fortuna Düsseldorf. Door een winnende goal in de blessuretijd redde Union alsnog het vege lijf. De club uit Berlijn eindigt in punten gelijk met VfL Bochum, maar met een iets beter doelsaldo nam Union de vijftiende plek in.

En dus blijven Union Berlin & Yorbe Vertessen, die na dit seizoen ook als kampioen uit Eindhoven had kunnen vertrekken, behouden voor de Bundesliga. De ploeg die de afgelopen jaren meermaals verraste en dit seizoen zelfs debuteerde in de Champions League, zal opgelucht ademhalen dat een rampscenario de club bespaard is gebleven. Met twee trainerswissels in dit seizoen had het ook heel anders af kunnen lopen voor de ploeg van Yorbe Vertessen.
Tags

union vertessen bundesliga berlijn berlin ademhalen apotheose bespaard betaalbare betekende bochum degradatienood dusseldorf fortuna freiburg heil lijf nederland oost opgelucht plaatselijke playoff rampscenario sheraldo trainerswissels valreep vege verkerend virtueel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Levert dit ons nog een bonus op ? Weet niet wat er in het contract stond.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ja, de bonus is een Union Berlin trainingspak voor de hele selectie en staf.
+7/-0

2 maanden geleden
Hij zal nu getuigen zijn van een knallend feest in de stad, onthaald wordwn door een bruisende mensenmassa voorafgaand met een huldiging op de platte kar...
Of....oh nee ,toch niet
+7/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Dat is die speler dankzij wie grotendeels PSV in Sevilla met 2-3 won.
+9/-3

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Om vervolgens via de achterdeur te vertrekken, die bedoel je? Die gozer met zijn trainingspak? Wanne frotnek was dat zeg.

Ik gun hem het allerbeste maar mis het persoonlijk net zo weinig als jongens als Hendrix en Rosario. En bedankt voor Sevilla. Dat zal voor altijd zijn hoogtepunt in zijn carrière blijven schat ik zo in.
+4/-5

 
2 maanden geleden
Ik gun hem het allerbeste maar mis het persoonlijk net zo weinig als jongens als Hendrix en Rosario. En bedankt voor Sevilla. Dat zal voor altijd zijn hoogtepunt in zijn carrière blijven schat ik zo in.
+1/-0

2 maanden geleden
Small club. Had beter een kampioenschap mee kunnen pakken.
+3/-0

2 maanden geleden
Hebben we eigenlijk een terugkoopoptie bedongen? Stel dat het ooit een hele grote wordt.......
+2/-0

2 maanden geleden
Niks ten nadele van Union, maar ik had het niet erg gevonden als Yorbe, vanaf de bank, was gedegradeerd... en verder boeit die gozer mij totaal niet. Bedankt voor Sevilla en door maar weer.
+4/-2

2 maanden geleden
Is het hoofdstuk dan nu écht gesloten?
+1/-0

2 maanden geleden
Opmerkelijk dat er zo'n uitgebreid bericht verschijnt over de club van een speler die via de achterdeur is vertrokken.
Al helemaal omdat hij in deze wedstrijd geen grote rol van betekenis heeft gespeeld.
+6/-0

 
2 maanden geleden
Van Aanholt vertrekt via de voordeur en met een titel in zijn tas. Die heeft schijnbaar een belangrijke rol in de groep gespeeld, heeft zich geschikt en zijn rol ook en daar lees je hier niets over. Vreemd wat mij betreft.
+4/-0

2 maanden geleden
Dat is alvast om een bruggetje te slaan naar zijn opvolger.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik ben al een tijd niet meer ingelogd geweest op deze site en ben mijn inloggegevens daarom ook kwijt geraakt waardoor ik een nieuw account heb moeten maken. Maar wat is hier in hemelsnaam aan de hand? Geen enkel bericht over Lozano die op het punt staat te vertrekken en andere geruchten die zijn verschenen, een wedstrijdverslag van een wedstrijd van een Duitse club die veel langer is dan een verslag van de wedstrijd van notabene PSV. Het is dat er nog steeds PSV in de titel staat, want je zou anders denken dat je op de verkeerde site bent belandt. Jammer dit
+5/-0

2 maanden geleden
Proficiat Yorbe en Union Berlin. Succes komend seizoen.
+1/-0

2 maanden geleden
Boeit toch werkelijk helemaal niemand.
+4/-0

2 maanden geleden
Waarom is dit nieuws, worden andere oude-selectiespelers ook wekelijks gevolgd? Overigens is PSV toch echt zelf verantwoordelijk voor zijn vertrek (zonder back-up), dus die negativiteit over Vertessen begrijp ik niet.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Van Aanholt die vertrekt, Waterman die stopt, VI die met een overzicht komt van records die verbroken zijn. Zomaar wat berichten waar geen aandacht voor is, maar wel een uitgebreid verslag van Union Berlin.
+3/-0

2 maanden geleden
Lekker belangrijk....
+1/-0

2 maanden geleden
Wat een reacties hierboven. Volwassen mannen en vrouwen,mag ik toch aannemen?
+2/-2

2 maanden geleden
Gelukkig zn trainingspak niet voor niks gekocht!
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom alchemist anthony antonh arensman arrogant bakayoko blind brobbey chuba connor doeki evenepoel feyenoord gerets koki kroes oranje pepi poster ring rivaal rosario schouten skipper vaio veerman voetbalprimeur wanner weghorst