Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong winnaar Gouden Schoen

22 mei 2024 17:44 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Luuk de Jong winnaar Gouden Schoen; image source: Pro Shots

Naast Joey Veerman en Jerdy Schouten is ook Luuk de Jong, naast zijn gedeelde topscorerstitel, in de prijzen gevallen. Vanochtend maakte De Telegraaf-journalist Jeroen Kapteijns bekend dat de aanvoerder en spits van PSV de Gouden Schoen gewonnen heeft. Het is de bekroning die de Voetballer van het Jaar voorafgaand aan het nieuwe seizoen overhandigd krijgt tijdens het gala.

De prestaties van Luuk de Jong werden door 36 rapporteurs, allen oud-internationals, als hoogste gewaardeerd. Luuk de Jong eindigde daardoor bovenaan de ranglijst, gevolgd door ploeggenoot Joey Veerman. David Hancko van Feyenoord completeert de top drie. "Het wordt beoordeeld door mensen die kennis van voetbal hebben. Als je daarin bovenaan eindigt, dan bewijst dat wel echt, dat je een heel goed seizoen hebt gedraaid en dat ik genoeg kwaliteit bezit om zo’n prijs te winnen.”

Luuk de Jong is zeer vereerd en blij met de prijs. De spits won in 2019 al eens de zilveren schoen achter Dusan Tadic maar sleept nu de hoofdprijs in de wacht. "Dit is heel speciaal voor mij. Ik denk dat ik heel trots mag zijn op het seizoen dat ik gespeeld heb op mijn leeftijd. Ik was er al eens dichtbij, maar dat ik nu deze prijs pak en ook nog topscorer ben geworden maakt het een bijna perfect seizoen voor mij."

De Jong is de achtste PSV-speler die de prijs wint, nadat deze in 1981 in het leven geroepen werd. Zo gingen Ruud Gullit, Gerald Vanenburg, Jaap Stam, Johann Vogel, Mark van Bommel, Georginio Wijnaldum en Cody Gakpo de aanvoerder van PSV voor.




Discussieer mee op de forums


Tags

jong schoen joey veerman bekroning bommel cody completeert feyenoord gakpo gala gerald gullit hancko hoofdprijs jerdy johann kapteijns overhandigd rapporteurs schouten sleept stam tadic telegraaf topscorer topscorerstitel vanenburg vogel wijnaldum zilveren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Dat is niet slecht voor iemand die hier wel eens een niet wendbare houten klaas wordt genoemd.🙈
+3/-0

 
4 weken geleden
Hahaha ja man zo ist leven van een spits/vrachtwagen;-)
Wat kunnen wij mopperen hè
LOL man.
+1/-0

4 weken geleden
Gefeliciteerd Luuk. Mooie erkenning voor een geweldig seizoen.
+1/-0

4 weken geleden
Look what he's done man;-)
Look congrats Man.
+1/-0

4 weken geleden
Luuk wordt dit seizoen in zijn kracht gebruikt. PSV wil aanvallen, drukzetten en de bal hebben. Luuk is ontzettend belangrijk gebleken in het drukzetten, het kaatsen en natuurlijk het afmaken (voornamelijk koppend is hij niet stoppen).

Vorig jaar onder Van Nistelrooij was het veldspel een stuk minder, en toen werden vooral de gebreken van Luuk de Jong uitgelicht. Ballen die soms net van zijn voet springen, zijn iets te lage handelingssnelheid.

Zo zie je maar wat een trainer kan betekenen voor de spelvreugde en de waarde die bepaalde spelers voor je team kunnen hebben. Een Xavi Simons of Cody Gakpo zal zich waarschijnlijk altijd wel kunnen tonen door kwaliteit, maar voor een speler als Luuk de Jong was dit een heerlijk jaar in vergelijking met het vorige.
+1/-0

4 weken geleden
Zo zo, de 8e speler van PSV die de prijs wint in 44 jaar tijd? Denk dat deze prijs niet ieder jaar is uitgereikt of wel? Je zou er toch wel meer verwachten namelijk, zeker ook aangezien PSV in die periode 18 keer, en het vaakst van alle clubs, kampioen is geworden.
+1/-0

 
4 weken geleden
Heb jij t woordje Telegraaf in die tekst gemist ?
+1/-0

 
4 weken geleden
Uhm... Nope. Was ook totaal niet cynisch bedoelt overigens.
+1/-0

4 weken geleden
Had onze Luc niet ook de gouden schoen gewonnnen?
+1/-0

 
4 weken geleden
Dat was bij de verkiezing van de VVCS het geval, tot het begin van deze eeuw hadden die een eigen verkiezing. Die hebben 'iets' vaker een PSV'er tot beste speler benoemd.
+2/-0

4 weken geleden
Heeft Johann Vogel die prijs ooit gewonnen?
+1/-0

4 weken geleden
1 woord is genoeg: HELD
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.836 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

advocaat akpom alchemist anthony antonh arensman arrogant bakayoko bayern bergwijn brobbey doeki espn feyenoord gerets koki oost oranje pepi poster ring rivaal ruilen shevchenko skipper tillman tilman vaio voetbalprimeur wanner