Transparent
Inloggen
Sluiten

Ernest Faber vertrekt naar Adelaide United FC

27 mei 2024 09:49
Foto: Pro Shots

Ernest Faber vertrekt naar Adelaide United FC; image source: Pro Shots

PSV heeft vanochtend op haar officiële clubkanalen bevestigd dat Hoofd Jeugdopleiding Ernest Faber de Eindhovense club verlaat. Eerder meldden we al dat Faber de club verzocht zou hebben medewerking te verlenen bij zijn wens een nieuwe uitdaging aan te gaan. Na zes jaar als Hoofd Jeugdopleiding aan PSV verbonden te zijn geweest, maar in feite zijn hele voetballende leven aan de club te zijn verbonden, slaat de voormalige verdediger nu graag zijn vleugels uit om Down Under aan het werk te gaan. Bij PSV's partnerclub Adelaide United FC begint Faber deze zomer aan zijn eerste klus als directeur Voetbalzaken.

De levende clublegende kijkt ondertussen al uit naar zijn nieuwe avontuur Down Under: "Dit is een mooie kans om in het buitenland te werken. De clubcultuur en de werkwijze bij Adelaide United FC zijn vergelijkbaar met die van PSV. Ze kunnen sportief nog wel een aantal stappen zetten. Ik denk dat ik daarin een rol van betekenis kan spelen, te meer nu beide clubs ook recentelijk een samenwerking zijn aangegaan. Dat doe ik dan in een voor mij nieuwe functie, een functie die ik ook al langere tijd ambieerde. Ik kijk er erg naar uit mezelf ook hierin verder te ontwikkelen. Ik ben PSV ontzettend dankbaar dat ze mij deze kans gunnen. De laatste jaren heb ik me breed kunnen oriënteren en ontwikkelen. Dit voelt voor mij als een mooie volgende stap," aldus Ernest Faber.

Directeur Voetbalzaken bij PSV Earnest Stewart ging ook in op het vertrek van de Hoofd Jeugdopleiding bij PSV: "Ernest heeft veel kwaliteiten, zowel op als buiten het beld. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het niveau dat onze opleiding nu heeft. De PSV Academy is een instituut, waaruit mensen met kwaliteiten en ambities naar andere oorden uit kunnen vliegen en waar ontwikkeling centraal staat. Ernest kreeg de mogelijkheid zijn vleugels uit te slaan op een voor hem aansprekende plek en daarbovenop in een rol die hij ambieert. Die kans wilden we hem dan ook niet ontnemen."

Het is nog niet bekend wie Ernest Faber moet op gaan volgen bij PSV.
Tags

faber adelaide down under academy ambieert beld betekenis clublegende daarbovenop earnest feite gunnen instituut levende meldden ontnemen oorden partnerclub recentelijk stewart verlenen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Lekker een tijdje in Aussie wonen, ik zou het ook wel weten!
+2/-0

2 maanden geleden
Gaaf als je de kans krijg natuurlijk altijd doen ,bedankt en succes daar en ook een beetje genieten van het land..
+2/-0

2 maanden geleden
Leuke uitdaging voor deze clubman! Hopelijk keert hij in de toekomst weer eens terug in Eindhoven.

Maar begin mijn geheugen mij in de steek te laten, of staat er een fout in het artikel? Ze hebben het over de "voormalig rechtsback", terwijl ik dacht dat Ernest altijd centraal in de verdediging stond.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Heel af en toe heeft hij als rechtsback gespeeld, maar hij speelde vooral als centrumverdediger ja
+1/-0

 
2 maanden geleden
Is je niet opgevallen dat er altijd herrie en ruzie is en met deuren gesmeten wordt waar Jonk werkzaam is?
+1/-1

 
2 maanden geleden
Is jou niet opgevallen dat hij zowel bij Ajax als Volendam in een giftige omgeving met politieke spelletjes werkte? Ondanks dat is hij na zijn spelerscarriere bij beide clubs zo'n 7 jaar in verschillende functies werkzaam geweest.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Daar heeft Jonk ook bijgedragen aan een 'giftige omgeving met politieke spelletjes'. Waarom denk je dat hij nog nooit bij een grotere club voorgedragen is om hoofdtrainer of hoofd JO te worden?
+1/-1

 
2 maanden geleden
Hij was Hoofd jeugdopleiding bij Ajax
+1/-0

 
2 maanden geleden
Daar was hij niet succesvol en maakte er met de Cruijff-gang één grote puinhoop van, waarbij veel fatsoenlijke mensen ongelofelijk werden beschadigd.
+1/-0

2 maanden geleden
Haal Pascal Jansen maar terug voor die plek. Die kent de club, de Herdgang en heeft net als Brands en Stewart een AZ-verleden. En Ernest gun ik het allerbeste daar. En als hij weer naar Nederland komt over tig jaar moet PSV hem weer binnenhalen. Een onopvallende clubman die eigenlijk ook in het heldenlied thuis hoort. Kan er geen tweede couplet worden gemaakt voor mannen zoals Faber, Van Aerle, Heintze etc.?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Heeft die niet teveel ambitie als hoofdcoach? Wat je zoekt is stabiliteit voor een dergelijke positie. Voorbijgangers heb je weinig/ niks aan.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem benitez berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo gerets izecson klompje mauro oostenrijk oranje post psveldhoven ronaldopsv santos schouten sepp stewart strijdplan teze tillman veerman weghorst xavi