Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV bijt zich opnieuw vast in Driouech

31 mei 2024 21:11
Foto: Pro Shots

PSV bijt zich opnieuw vast in Driouech; image source: Pro Shots

PSV zal na zondag, als duidelijk is of Excelsior komend seizoen ook in de Eredivisie actief is een niveau lager, proberen de onderhandelingen met de Kralingers succesvol af te ronden. De verwachting is dus dat er na dit weekend meer duidelijkheid komt.

Het bedrag waar PSV deze zomer zaken voor wil doen is beduidend lager dan het bedrag dat PSV in de afgelopen winterse transferperiode bood. Naar verluidt lag er eind januari een deal op tafel van rond de vier miljoen. PSV lijkt nu op zoek te zijn naar een deal van rond de 1,5 á 2 miljoen euro.

Dat de snelle en behendige buitenspeler graag naar PSV wil komen, liet hij rond de afgeketste transfer in februari al weten. De speler was dan ook erg teleurgesteld dat hij zich niet een half jaar eerder al speler van PSV mocht noemen. Uitstel blijkt nu geen afstel, PSV hoopt de Marokkaanse Nederlander komende week te begroeten en presenteren.
Tags

bijt driouech afgeketste afstel begroeten behendige eredivisie excelsior uitstel winterse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Zou mooi zijn en rechtvaardig voelen voor die jongen. Naar mijn idee een gokje die PSV neemt. Leuke speler voor Excelsior, ben benieuwd wat die kan bij ONS PSV.
+2/-0

2 maanden geleden
Voor dat geld kan je het gokje nemen. Ik heb meer mijn bedenkingen bij die 8,5 miljoen voor Flamingo of dat St. Juste waarschijnlijk een kleine 15 miljoen moet kosten.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Ik kan best begrijpen dat je daar je twijfels over hebt.
Zijn natuurlijk ook serieuze bedragen wat psv uit wil geven aan ‘de al bekende spelers’.
Al moet ik zeggen dat Veerman en Schouten ook al bekend waren en het beide fantastisch doen. Veerman zag ik het zelf wat minder in zitten vanwege luiheid, ook al had ie zoveel talent. Maar heeft me echt verbaasd hoe goed ie is. Schouten riep ik bij Telstar al dat ie extreme talenten had. Bij Exelsior heb ik al geopperd dat psv hem moest halen, maar na zijn eerste seizoen Bologna leek ie eigenlijk volstrekt onhaalbaar. Des te blijer dat ik nu met hem ben!

Maar van mij hoeft psv niet perse Nederlanders te halen. Leuk voor volgend wk over 2 jaar maar mij maakt het geen zak uit waar ze vandaan komen, als ze maar willen winnen, alles geven voor de club en wij met de schaal op stadhuisplein staan!

De scouting mag best wel wat energie investeren in wat buitenlandse tripjes naar de ‘zogenaamd onbekendere spelers’.
Ben niet tegen de komst van stJuste en Flamingo, maar voor deze bedragen moet er meer en eventueel zelfs betere spelers haalbaar zijn.

Dat ze maar een keer gaan vissen in Scandinavië. Betaalbare talenten en die stromen letterlijk over van talent. Hebben ook allemaal goede mentaliteit en passen zich snel aan.
Clubs als onder andere Kopenhagen, Molde; Brondby, Brann, Malmö, Bodø/Glimt, AIK, Midtjylland, Djurgaarden, lyngby, Nordsjaelland, Rosenborg, Elfsborg. Hebben allemaal goede opleidingen met echt hele leuke talenten en ook buitenlandse spelers die ze top gescout en goedkoop gehaald hebben. Hier lopen wat mij betreft de pareltjes rond waar psv naar moet kijken. Zitten echt spelers die direct inzetbaar zijn voor het eerste elftal van PSV, maar lopen ook veel goede talenten in de jeugdafdelingen.

Daarom is het misschien ook een idee nu steward de selectie van jong wil verversen en verbeteren. Investeer eens voor een totaal van rond de 7.5 miljoen aan talenten uit Scandinavische competities en vul hiermee jongPSV flink aan, dan moet je is opletten wat hier uit voort gaat komen de komende jaren. Nu kunnen we het missen en dit geeft je een jarenlange doorstroom van talenten die wél het eerste halen én die je vervolgens ook voor vele miljoenen kunt verkopen.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Jolanda1986, is er geen vacature voor scout?
+3/-0

 
2 maanden geleden
Er worden de laatste maanden regelmatig namen van zeer jonge talenten uit die regio genoemd. De prijzen daar gaan ook door het dak
+1/-0

 
2 maanden geleden
Valt wel mee hoor. De prijzen zijn daar veel lager als een stJuste en Flamingo prijs.
+1/-0

 
2 maanden geleden
PSV werd de laatste maanden met een paar uitzonderlijke talenten (van 16-18 jaar) in verband gebracht die rond de €5 miljoen moesten kosten (als je de media gelooft) maar de grote jongens bemoeiden zich er ook mee. Ook in Skandinavie zie je een enorme stijging van prijzen. Money rules. Ik kan me voorstellen dat vanuit een risico-analyse €7-8 miljoen voor een Flamingo beter aanvoelt dan €5 miljoen voor een talent uit Skandinavie maar wie ben ik. Ik heb vertrouwen in Stewart/ Brands maar geef het ze te doen om talenten weg te plukken in een omgeving waar dergelijke bedragen gevraagd/ geboden worden voor jongens die nog alles te bewijzen hebben.
+1/-0

2 maanden geleden
Vind het knap dat hij zich na de teleurstelling snel wist te herpakken bij Excelsior. Zegt dit iets over zijn karakter?
+4/-0

2 maanden geleden
Ik heb flinke twijfels, na de winterstop weinig gezien van deze jongen, pas nu in de playoffs is hij er weer.
Maar ik neem aan dat Ernie weet wat hij doet en voor 2 miljoen kun je het proberen.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Hij was toch ook een tijdje geblesseerd na de winter? Wellicht daarom niet in vorm geweest.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Pas vanaf begin april was hij geblesseerd en 2 wedstrijden gemist in maart.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Zijn rendement was na de winterstop in ieder geval hoger. Voor de winterstop 3 doelpunten en 2 assists in 14 wedstrijden. Na de winterstop 3 doelpunten en 4 assists in 12 wedstrijden. Na de winterstop 6 wedstrijden gemist door een blessure.
+4/-0

2 maanden geleden
Prima opvolger voor Yorbe die weer wat snelheid en diepgang kan toevoegen.
+2/-0

2 maanden geleden
Voor een deal van Max 2 miljoen kun je echt wel een gokje nemen. Zeker met al die miljoenen die binnenstromen. Hij kan zich hier rustig aan doorontwikkelen en ik ben wel van mening dat hij na de winterstop na het afketsen van zijn transfer en z’n blessure zich echt knap herpakt heeft. Dat zegt mijn inziens wel iets positiefs over zijn mentaliteit. Lijkt me wel voor de sport te leven. Is meer dan welkom wat mij betreft. Zijn snelheid en acties zijn waar je voor naar het stadion komt, zou leuk zijn als ie dat ook op PSV niveau kan laten zien. Ik zie dit als een Dries Mertens aanwinst, die we eerst naar Utrecht lieten gaan om vervolgens voor een veelvoud van het bedrag te halen, terwijl het talent er al van af spatte. Nu zijn we het een keer een stap voor. Myuamba van Volendam mogen ze van mij ook voor een miljoentje ophalen en half jaar verhuren aan Fortuna om speelritme op te doen en vervolgens in de winterstop aansluiten of nog tot de zomer bij Fortuna minuten te laten maken. Die kun je nu goedkoop halen en gaat ook een mooie carrière tegemoet.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Er zit aan Muyamba inmiddels een nare bijsmaak: hartproblemen...
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ben ik van op de hoogte maar speelt sinds kort weer wedstrijden. Alleen is nu gedegradeerd, vandaar dat je hem goedkoop kunt ophalen en waardoor ik al adviseerde hem dan eerst even aan Fortuna te verhuren.
Zijn hartproblemen zijn opgelost en hebben blind en Eriksen ook, spelen op hoogste niveau en zelfs EK. Voor een klein miljoentje zou ik het risico wel durven te nemen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Was zeker groot talent, dus je hebt er kijk op, bijzonder voor een vrouw, niet eerder gezien hier, complimenten!
+1/-0

2 maanden geleden
Blijkbaar heeft PSV alle vertrouwen in Driouech. Zal niet meteen basis spelen maar voor de breedte prima. Rustig brengen en wie weet kan hij zich goed ontwikkelen om tzt tot basis speler uit te groeien. Lees echter ook dat PSV voor een gering bedrag >2,5 mio maar een gokje moet wagen. Nee, niks wagen, PSV is geen gokbedrijf.
+1/-0

2 maanden geleden
Hij komt zeer professioneel over, ook in zijn reactie na de afgeketste transfer. Hij was toch erg teleurgesteld, logisch. Heeft zich daarna prima herpakt. Komt op mij over als een verstandige jongen die alles doet om het uiterste uit zijn carrière te halen, zou wel eens een enorme verassing kunnen worden.
+1/-0

2 maanden geleden
Excelsior eruit,dus als de interesse concreet is horen we het morgen wel.
+1/-0

2 maanden geleden
Naar mijn verwachting is dit geen jongen die er direct zal staan, maar wellicht iemand die als back-up kan uitgroeien tot een bruikbare speler. We wilden hem in de winter halen als vervanger van Vertessen, en niet als investering "aan de bovenkant". De afgelopen jaren hebben we gezien dat Bergwijn, Malen, Gakpo en Bakayoko als "roulatiespeler / invaller" bij het eerste kwamen, en van daaruit de stap hebben gezet om een voor PSV belangrijke of zelfs dragende speler te worden. Daartoe zie ik, als ik eerlijk ben, Driouech niet in staat.

Ik kan dus voor een goede prijs wel leven met deze transfer (mocht het rondkomen), maar dit is mijns inziens een heel ander kaliber versterking dan wat we vorige zomer hebben mogen verwelkomen, en datzelfde geldt voor mijn gevoel ook voor jongens als Flamingo, St. Juste en/of Saito die genoemd worden.

Ik mag hopen dat we, zodra er dragende spelers vertrekken, in een andere vijver gaan vissen.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring rodriguez ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi