Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verliest Mohamed Abdalla aan Ajax

3 juni 2024 18:06
Foto: Pro Shots

PSV verliest Mohamed Abdalla aan Ajax; image source: Pro Shots

PSV heeft de strijd om eigen talent Mohamed Allahjabou Abdalla verloren. Na vorige zomer te zijn overgenomen van de jeugdopleiding van FC Eindhoven maakt hij na slechts één seizoen al de overstap naar Ajax, dat vorige zomer ook nadrukkelijk geïnteresseerd was in de jeugdspeler. In het kielzog van Mohamed verlaten ook zijn twee jongere broers PSV. Ook zij gaan mee naar Amsterdam, zij stromen in de onder 10 en onder 13 bij de Amsterdammers in.

Het was dus pas het eerste seizoen van Abdalla in dienst van PSV. Hoewel Ajax zich vorige zomer ook al meldde bij FC Eindhoven, besloot het talent toen voor PSV te kiezen; achteraf dus vooral zodat de familie in Noord-Brabant kon blijven wonen en er ook geen gastgezin aan te pas hoefde te komen. De familie heeft nu aangegeven richting de hoofdstad te verhuizen.

Naar verluidt is Ajax het talent ook het afgelopen seizoen niet uit het oog verloren en zijn de contacten altijd warm gebleven met de familie van Abdalla. Zodoende valt de keuze nu dus op de Amsterdammers.

Hoewel Abdalla in Eindhoven zijn eerste profcontract zou kunnen tekenen, kiest hij voor een transfer naar Ajax. Het heeft er alle schijn van dat het sportieve plaatje de doorslag heeft gegeven. Het feit dat hij in Amsterdam nog geen profcontract ondertekent onderstreept dit ook.




Tags

abdalla profcontract allahjabou broers gastgezin jeugdspeler jongere kielzog ondertekent verhuizen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Tot zover het gentleman agreement...(wederom)
+2/-0

4 weken geleden
Zijn naam begint met Mo… lekker laten gaan hebben ons al genoeg gestoten aan dit soort jongens. Mooie bijkomstigheid er komt een huis vrij in de regio top m!
+8/-11

 
4 weken geleden
Dat is al weg, ASML heeft het tegen 2x de waarde gekocht
+5/-0

4 weken geleden
Laat Sean Steur dan maar deze kant op komen ;-)
+2/-0

4 weken geleden
Zijn broers voetballen er, zijn ouders verhuizen er naartoe.. wat kun je die jongen kwalijk nemen?
+2/-1

 
4 weken geleden
Dat is niet wat er staat, zijn broers verhuizen mee.
+2/-0

 
4 weken geleden
Dat staat hier danverkeerd want die voetballen er al
+1/-3

 
4 weken geleden
Waar haal je dit vandaan? Ik zie ze afgelopen seizoen allebei in PSV-selecties terug: https://www.psv.nl/media/artikel/nieuws-de-nieuwe-psv-academy-spelers-voor-2023-2024link
+4/-0

4 weken geleden
Lekker laten gaan, die voornaam belooft weinig goeds weten we uit het recente verleden. Dat stuk tuig kwam overigens ook in Amsterdam terecht.
+6/-7

4 weken geleden
Laat gaan,laat gaan.Ze willen zich blijkbaar niet bij PSV ontwikkelen en zullen altijd al een voorkeur voor ajax hebben gehad.Was een kwestie van tijd voordat ze naar Amsterdam zouden verhuizen.
+1/-0

4 weken geleden
Best klote dat een jongen uit de eigen opleiding een beter gevoel heeft bij de concurrent.
+1/-0

 
4 weken geleden
Kwamen vorig seizoen van FCE dus hebben maar 1 seizoen voor de PSV jeugd gespeeld.
+2/-0

 
4 weken geleden
Dat maakt toch niet uit?
Ik ga er van uit dat die jongen met zijn volle verstand voor de herdgang had gekozen en dan nu al weer vertrekken.
+1/-0

 
4 weken geleden
Misschien hebben ze al door dat hij op een wat lager niveau wél kans heeft om op den duur het eerste elftal te halen.
+6/-0

4 weken geleden
Het sportieve plaatje heeft de doorslag gegeven. Dat snap ik wel. In Amsterdam meer kans op speeltijd. Hij moet daar concurreren met een lamme en een blinde!
+5/-0

4 weken geleden
Dit lijkt mij gewoon een goed staaltje carrièreplanning. Nu eerst wat ervaring opdoen bij een middenmoter en dan later misschien je weer melden bij een topclub.
+5/-0

4 weken geleden
Eiigenlijk wel benieuwd naar zijn verhaal waarom.
+1/-0

4 weken geleden
Simpel, bij PSV was het een proefhuwelijk en PSV hengelt toch ook Steur naar Eindhoven?
+1/-0

4 weken geleden
Waar hebben we het over? Een 15-jarig ventje dat naar een andere club gaat. Stel dat alles goed blijft gaan in zijn ontwikkeling, dan gaat hij pas over een jaar of 2/3 zijn debuut maken. En wellicht heeft hij dan alweer voor een andere club gekozen.

Ik heb hier ook het gevoel dat deze jongen altijd al een voorkeur voor Ajax heeft gehad. Als hij liever daar wil voetballen, dan gaat hij dat toch lekker doen? Het gaat om kinderen, die nog niet eens een contract hebben.

En dan zijn er hier nog figuren die er blij mee zijn, omdat zijn naam toevallig met "Mo" begint.. Ga jullie ergens in een hoekje zitten schamen!
+10/-0

3 weken geleden
Die ajaxsupporters zijn over de zeik dat die Sean Steur waarschijnlijk naar de PSV jeugd vertrekt.De reacties zijn erg zuur.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alchemist anthony arrogant bakayoko blind brobbey chuba doeki feyenoord gakpo gerets koeman koki kroes nederland oostenrijk oranje pepi ring rivaal rosario schouten skipper vaio veerman vitesse voetbalprimeur wanner weghorst