Transparent
Inloggen
Sluiten

Mogelijke terugkeer Phillip Cocu bij PSV

3 juni 2024 21:42
Foto: Pro Shots

Mogelijke terugkeer Phillip Cocu bij PSV; image source: Pro Shots

PSV en Phillip Cocu zijn in gesprek over een mogelijke terugkeer van het absolute clubicoon bij de club. De voormalig aanvoerder en succestrainer staat open voor een nieuwe functie binnen PSV, er wordt nu samen met de club gekeken naar wat voor een functie en hoe het precies ingekleed gaat worden.

Na zijn vertrek bij de club in 2018 ging hij samen met Erwin Koeman en Chris van der Weerden naar Istanbul om Fenerbahçe naar nieuwe successen te leiden. Dat lukte niet en voor het experiment in Turkije echt om gang kwam, was zijn ontslag al een feit.

Vervolgens klopte het Engelse Derby County op de deur van de trainer en verleidde hem tot een dienstverband. Hoewel hij in zijn eerste seizoen het redelijk deed en op de valreep promotie naar de Premier League misliep, verliep het in zijn tweede seizoen een stuk minder succesvol waarna zijn ontslag volgde.

Na zijn ontslag in Engeland volgde, mede door Corona, twee jaren zonder club alvorens het in accute nood verkerende Vitesse Cocu inschakelde voor hulp. Met Isimat-Marin, Marco van Ginkel, Eloy Room en Davy Pröpper haalde hij de nodige kampioenservaring naar Arnhem maar ook die hulp mochten de trainer niet helpen in zijn lijdensweg als hoofdverantwoordelijke bij de Arnhemmers. Halverwege het afgelopen seizoen stapte hij zelf op bij het uiteindelijk gedegradeerde Vitesse.

Nu lonkt dus een terugkeer op het oude nest. Zo wordt er gekeken naar mogelijke functies binnen de PSV Academy. Nu Ernest Faber vertrekt naar Australië is er een logische en voor de hand liggende functie beschikbaar gekomen waar de oud-trainer van PSV wel oren naar zou kunnen hebben. Ook is de club al langer dringend op zoek naar specifieke begeleiding van spelers die tussen Jong PSV en PSV 1 vallen.

PSV is verheugd dat het clubicoon bereid is in gesprek te gaan over een nieuwe functie binnen de club. Cocu heeft zelf ook aangegeven er prima mee te kunnen leven om de kweekvijver van PSV verder gestalte te geven en de club verder te helpen. Hoewel een akkoord nog niet bereikt is, lijkt dat niet ver weg te zijn.

Als trainer werd Cocu drie keer kampioen met PSV, won het een keer de beker en twee keer de Nederlandse Supercup. Als speler vierde hij zelfs vier kampioenschappen met PSV.
Discussieer mee op de forums


Tags

cocu vitesse academy accute arnhem arnhemmers australie begeleiding corona county derby dienstverband eloy engeland erwin experiment faber fenerbahce gestalte ginkel hoofdverantwoordelijke ingekleed inschakelde isimat jong kampioenschappen kampioenservaring koeman kweekvijver lijdensweg lonkt marin misliep nest promotie stapte succestrainer supercup turkije valreep verkerende verleidde weerden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Dat zou prima zijn - een grote speler en een man die de club goed kent
+1/-0

2 maanden geleden
Prima zaak!

Alleen voorlopig niet als hoofdtrainer.
+5/-2

 
2 maanden geleden
Dat is momenteel ook totaal niet aan de orde, dus een beetje onnodig om dat zo te zeggen
+6/-0

 
2 maanden geleden
Ik zeg dat ter illustratie van het feit dat ik Peter Bosz graag voor een lange periode als PSV-trainer/coach zie. Dus imo wel degelijk nodig.
+3/-2

2 maanden geleden
Geweldige speler, oke trainer bij PSV, echt een clubicoon. Als je die in je jeugd kan toevoegen als trainer, altijd doen.
+2/-0

2 maanden geleden
Zou geweldig zijn.
In zijn trainers periode was er weinig goed spel maar wel heel veel gewonnen.
Zou een enorme toevoeging zijn voor PSV.
+2/-0

2 maanden geleden
Ben verrast dat Cocu ook een dergelijke rol ziet zitten. Past uitstekend bij onze club en denk dat onze ‘technische’ kennis alleen maar vergroot wordt. Ik ben voor!
+3/-0

2 maanden geleden
Topnieuws, dat lijkt me nou een perfecte functie voor hem. Cocu is een Eindhovenaar, en een echte PSV'er, die qua karakter natuurlijk perfect bij onze club past. Je zou maar jong zijn en aan het begin van je carriere staan en dan begeleid worden door de oud aanvoerder van FC Barcelona. Dit is ook een functie die volgens mij veel meer bij hem past dan trainer zijn in de huidige tijd.
+4/-0

2 maanden geleden
Leuk om te horen, maar wat gaat hij nu exact doen? "Nieuwe functie" is nogal wat. Het is wel toeval dat we ineens een nieuwe functie hebben waar Cocu, die nu net geen trainer meer is, in past. Het lijkt mij meer op vriendjespolitiek in de marge om kennis binnen te halen en onder een bepaalde noemer in de organisatie weg te zetten.
+2/-1

2 maanden geleden
Een echte PSV'er en clubicoon. Fijn om zulke mensen aan boord te hebben.
+2/-0

2 maanden geleden
Mijns inziens vereist het leiden van een jeugdopleiding een bepaalde skill-set die afwijkt van dan de skill-set van een trainer. Of Cocu die kwaliteiten heeft en/of ambities in die richting, durf ik niet te zeggen. Daarnaast is dit in mijn ogen een positie waar continuïteit belangrijk is. Het risico van een hoofdtrainer op deze positie is dat deze snel weer vertrekt zodra een club hem een baan als trainer aanbiedt.

Ik neem echter aan dat de directie van PSV dit ook weet en op zoek is naar iemand die een passende visie en ambitie heeft, en niet puur en enkel op basis van de naam besluit iemand deze baan te 'gunnen'.

Overigens wil ik hiermee niet zeggen dat ik tegenstander ben van de komst van Cocu, geenszins. Het zou prachtig zijn om een icoon als Cocu weer aan onze club te verbinden. Hij komt op mij altijd over als een intelligente man en past uitstekend bij onze club. Het zou mij ook niet verbazen als hij een uitstekend 'Hoofd Jeugdopleiding" blijkt te zijn.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Als hoofd jeugdopleiding heb ik ook nog mijn twijfels. Dat lijkt me een veel te belangrijke functie om te proberen met iemand die daar nog geen ervaring in heeft. Al kan ik niet heel goed inschatten wat Cocu op dat vlak aan ervaring heeft.

Als begeleider bij de transitie van Jong naar het eerste lijkt me het wel prachtig voor die gasten om met Cocu te kunnen sparren.
+1/-0

 
2 maanden geleden
HJO is vooral de organisatie leiden,rapporteren en communicatie met ouders en begeleiders voeren.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Wie maakt dan de belangrijke beslissingen met betrekking tot de opleiding? Lijkt me toch dat daar ook een gedachte achter zit en dat er niet zomaar wat gedaan wordt. Zou kunnen dat ik gewoon niet weet welke functie dat zou zijn dan.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat behoort ook tot het takenpakket,maar ik schreef dit vooral omdat ik soms de indruk krijg dat sommigen denken dat hij vooral zijn voetbalcapaciteiten op het veld aan de jeugd komt demonstreren en dat is natuurlijk niet zo.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik zei het hier 2 weken geleden al dat hij terugkeert bij PSV. :) . Als trainer was hij zeer succesvol hier, op andere plekken was het eigenlijk maar heel matig en wist hij een selectie niet beter te maken. Geen toeval dat hij hier succesvol was, omdat hij hier de organisatie helemaal kende op het moment dat hij hoofdtrainer werd, bij andere clubs was dat onmogelijk. Niet dat hij geen verstand van voetbal heeft, juist heel veel, maar je moet ook een bepaald karakter hebben om in de vage, vaak achterbakse voetbalwereld overeind te blijven, en willen blijven. Ik denk dat daar zijn zwakke punt ligt. Ik denk dat hij voor veel waarde kan zijn voor PSV in een rol meer in de schaduw. Misschien zelfs niet eens als HJO maar meer in ondersteunende rol, tis een slimme jongen.
+1/-1

2 maanden geleden
"Het absolute clubicoon" ? Nounou
+1/-0

 
2 maanden geleden
Na jou natuurlijk Frikandel.
+2/-0

2 maanden geleden
Vakmensen , club iconen altijd welkom in welke functie dan ook.
+1/-0

2 maanden geleden
Een functie als hoofd jeugdopleiding lijkt me totaal niet geschikt voor iemand als Cocu. Niet in de laatste plaats omdat het binnen de kortste keren weer gaat kriebelen en hij vervolgens weer een club gaat trainen. Dat verhaal ken ik inmiddels wel.
+1/-0

2 maanden geleden
Cocu is natuurlijk altijd welkom.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.840 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem benitez berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo gerets izecson klompje mauro oostenrijk oranje post psveldhoven ronaldopsv santos schouten sepp stewart strijdplan teze tillman veerman weghorst xavi