Transparent
Inloggen
Sluiten

Hirving Lozano vertrekt in januari definitief

5 juni 2024 15:23 - PSV
Foto: Pro Shots

Hirving Lozano vertrekt in januari definitief; image source: Pro Shots

Het is definitief. Hirving Lozano verlaat PSV in januari voor een Amerikaans avontuur. De snelle Mexicaan heeft zich voor vier jaar verbonden aan het vlakbij Mexico gelegen San Diego. Transferexpert Fabrizio Romano meldde zojuist het bericht dat de transfer definitief is en de clubs spoedig met een statement zullen komen.

Daarmee komt er halverwege komend seizoen een vroegtijdig einde aan de tweede periode van Hirving Lozano bij PSV. Er gingen al langere tijd geruchten dat de Mexicaanse flankspeler voor beperkte tijd was teruggekeerd in Eindhoven. Met het oog op het WK van 2026, dat in de Verenigde Staten, Canada én Mexico georganiseerd gaat worden, was het commercieel gezien wenselijk om naar de MLS te vertrekken.

Het is nog niet bekend of PSV deze zomer al de markt op gaat voor een vervanger of dat er gewacht wordt tot de winterste transferperiode. De gesprekken met Excelsior voor de overname van Couhaib Driouech zouden nog altijd gaande zijn, maar die transfer staat los van het vertrek van Lozano.

PSV heeft zelf inmiddels het aanstaande afscheid van de Mexicaan ook aangekondigd via haar officiële kanalen. Vanaf 1 januari is Lozano speler van San Diego. Normaal gesproken betekent dit dat de aanvaller in het laatste weekend voor de kerstdagen dit jaar voor het laatst in PSV-shirt te bewonderen zal zijn.
Discussieer mee op de forums


Tags

lozano diego mexico san canada couhaib driouech excelsior fabrizio flankspeler kerstdagen mls overname romano statement transferexpert winterste

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Dan verwacht ik zo ie zo al twee nieuwe aanvallers daar het denk ik verstandiger is om zijn plaatsvervanger direct vanaf de seizoensopening mee te laten draaien.
Misschien een jonge gast die eventueel ook in de eerste seizoenshelft nog met jong-psv kan/mag meedraaaien.
+1/-0

2 maanden geleden
Het ga je goed Chucky. Helaas niet geworden wat we hadden verwacht ervan

Nu richten op vervanger ik denk aan sinistera van leeds united.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Helaas precies geworden wat ik had verwacht.
+2/-2

2 maanden geleden
Hopelijk weet hij tot aan de winter nog te vlammen want tot nu toe is zijn terugkomst relatief tegenvallend muv die ene wedstrijd tegen Ajax. Ben altijd wel fan van hem.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Die ene wedstrijd was het wel 100% waard, in meerdere opzichten!
+5/-1

2 maanden geleden
Jammer, gaat altijd dreiging uit van Lozano, had hem er graag bijgehouden. Thx Chucky 👍
+5/-0

 
2 maanden geleden
Helaas blijft het daar dan ook vaak bij.. veel te laag rendement.
+4/-0

2 maanden geleden
Heeft niets gebracht.. En is geen betere speler geworden in Italië.
Hopelijk trekt psv 2 meer technische spelers aan voor die positie en dan gaan we er op vooruit.
+2/-2

2 maanden geleden
Jammer dat die Fransman net heeft getekend in Spanje, was wel een goede vervanger geweest.
Het gaat je goed Chuckie.
+6/-0

2 maanden geleden
Netto is deze tweede periode dus een vrij dure huurconstructie geworden met één uitstekende wedstrijd en voor de rest wat tegenvallend rendement. Zes miljoen voor anderhalf jaar, één van de mindere deals (tenzij hij natuurlijk nog ff een top halfjaartje gaat spelen,laten we t hopen). Voor Chucky wel echt mooie deal trouwens, half jaartje voor het WK in eigen land lekker terug naar de regio
+1/-0

2 maanden geleden
Lozano is een dure jongen in onze selectie, en ondanks dat ik blij was dat hij er was afgelopen seizoen, was hij zeker niet één van de bepalende spelers in het afgelopen kampioenschap. Vooraf dachten we dat Lang en Lozano de grote mannen zouden worden, en dat Bakayoko wel eens het kind van de rekening zou kunnen worden. Hoe anders kan het lopen..

Toch is een speler als Lozano wel iemand die altijd dreigend blijft en die de kwaliteit heeft om iets beslissends te doen. Dat zag je tegen Ajax, maar ook bij vlagen in de CL met onder andere de knal op de lat tegen Dortmund. Een jongen als Vertessen had wellicht een vergelijkbaar rendement afgelopen seizoen (in veel minder minuten), maar is toch iemand die m.i. kwalitatief een veel mindere speler is.

Met het vertrek van Lozano in de winter, het waarschijnlijke vertrek van Bakayoko en het onzekere vooruitzicht of Noa Lang gedurende langere tijd fit zal gaan blijven, geven hiermee wel noodzaak om ook echte kwaliteitsinjecties in de voorhoede te gaan doen.

Daarmee doel ik niet op Driouech, maar op bijv. een Summerville die wellicht open staat voor de Nederlandse top nu hij naast promotie naar de Premier League heeft gegrepen met Leeds. Of een Depay (die niet gaat komen en wellicht ook te blessuregevoelig is).. maar dat is het wel het kaliber dat er zal gaan staan in grote wedstrijden.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Super duur als de genoemde bedragen kloppen en al bekend waren. Enorme huursom voor een speler die weinig heeft gebracht. Blijft een vreemde transfer / constructie wat mij betreft. Gelukkig heeft het Bakayoko geen minuten gekost - veel effectiever en gaat wel een mooie transfersom opbrengen. Wel moeilijker te vervangen

Summerville zou interessant zijn maar neem aan veel te duur
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Wat vinden jullie van het gerucht dat PSV met Bergwijn bezig is volgens Peter Mosz en Rik Elfrink...

OT: jammer dat er niet meer uit is gekomen met Chucky, wel altijd hard werken en dreiging; eerlijk gezegd had ik er meer van verwacht, wel genoten van hem tegen onze vrienden uit Adam😁
+1/-0

 
2 maanden geleden
Complete onzin natuurlijk. Rik Elfrink meldt er helemaal niets over en die Peter Mosz is een of andere kansloze josti die graag aandacht wil.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Suske en Wiske journalistiek. Hoef je geen TD van PSV voor te zijn om te weten dat dat onbetaalbaar is voor ons. NEXT
+1/-0

2 maanden geleden
Waarom hem niet meteen laten vertrekken begin van het nieuwe seizoen ? Dan kun je meteen een vervanger zoeken, die er in het begin van het nieuwe seizoen al staat.
+2/-0

2 maanden geleden
Hopelijk nog veel plezier van tot de winterstop. En voor daarna, is die Yorbe Vertessen niks voor PSV?
+2/-1

2 maanden geleden
Komt bij mij heel vreemd over. Hoe kun je bij een team die een jaar moet presteren halfweg het seizoen, vooraf(!) wetend, een speler laten gaan. San Diego is hier dus de winnaar, die krijgen hem 2 maanden voor start seizoen. Of Lozano speelt veel ipv een speler die zijn plaats inneemt na de winterstop, òf Lozano speelt heel weinig en is back-up voor een speler die al van begin seizoen de voorkeur krijgt. In het 2e geval heb je een heel dure bankzitter, tenzij er een financiële heel interessant deal is gemaakt met SanDiego. Leuk voor de boekhouding, maar niet voor een trainer.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Ten eerste las ik dat er bij de komst van Lozano al een soort van afspraken zijn gemaakt over een move meer richting huis. Ten tweede was hij de afgelopen maanden gewoon totaal niet in zijn doen en wie weet is er geconcludeerd dat hij in het spel van Bosz minder tot zijn recht komt dan gedacht. Een waarde van €12m voor een speler die te weinig heeft geleverd kan verdampen als sneeuw voor de zon. Soms moet je voorbij komende kansen niet laten schieten. Er kunnen veel dingen spelen waar wij leken geen weet van hebben. Ik geloof er echt helemaal niks van dat Stewart maar even lekker spelers gaat verpatsen zonden uitvoerig overleg te voeren met onze kampioensmaker. Jij wel?
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Even 2e deel van de één na laatste zin nog eens lezen van mijn post.
Het is sowieso niet goed voor de sfeer/continuïteit van een selectie. Toen vorig seizoen Gakpo alsnog niet wegging aan begin van het seizoen heeft dat ook zijn weerslag gehad op het team, de resultaten waren toen heel matig, totdat hij pas weg was, begin het te draaien.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Die vergelijking is natuurlijk niet eerlijk. Bij Gakpo was er tot de laatste transferdag van de zomer onduidelijkheid wat er zou gebeuren. Gezien de manier hoe hij toen tegen ik meen Volendam het publiek bedankte leek hij ook al afscheid te nemen van de supporters. Als tegen de verwachting in de speler dan toch blijft is dat natuurlijk heel iets anders dan een speler waar die zekerheid ruim een half jaar van te voren er al is.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Gedeeltelijk heb je gelijk, maar van de andere kant, hoe denk je dat de andere spelers denken die met 'een proces' bezig zijn om voor een heel seizoen te gaan, als Lozano speelt terwijl z'n evt vervanger achter aan moet sluiten. Zij zullen denken, laat die andere jongen spelen zodat ie naadloos mee doorgaat in januari, dat is goed voor ons als team. Hoe aardige gast Lozano ook mag zijn, veel denken aan het groepsproces en daar past eigenlijk dit afscheid halfweg het seioen niet echt in. Ik durf te stellen dat Bosz niet blij is met deze situtatie, hoewel hij dit uiteraard naar buiten nooit zal toe geven, en terecht.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dan moet zijn vervanger maar zorgen dat hij beter is als hij wil spelen. Het is geen breiclubje. De beste moet gewoon spelen, veder niks.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Precies, helemaal mee eens, tis geen breiclubje waar je halfweg afhaakt. Ik vind het een kloteconstructie en niet goed voor de motivatie, voor Lozano niet en voor de andere spelers niet.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik kan me niet herinneren dat ik ooit eerder in de zomer een officiële bevestiging heb gekregen van een winterse transfer. Erg bijzonder.

Erg jammer dat de tweede periode Lozano vooralsnog niet gebracht heeft wat we ervan hadden verwacht. En als hij nu start met leveren hebben we er dus maar een half jaar wat aan. Wel 6 Champions League wedstrijden, dusja.

Ben benieuwd hoe vaak hij te laat op de training is omdat hij weer staat te wachten bij de grens.
+2/-0

2 maanden geleden
Alleen al de aanwezigheid en arbeidsintensiteit van deze handenbindertje heeft weldegelijk zijn vruchten gesorteerd.
+4/-0

2 maanden geleden
ik las net ergens dat Bergwijn perfect bij ons spel zou passen, wat vinden we van die veronderstelling?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Daar horen maar 3 woorden bij: HA HA HA
+1/-0

2 maanden geleden
Dit kan alleen maar bij PSV. Laat hem nu maar gaan, voordat het nieuwe voetbalseizoen begint. We kunnen dan meteen een fatsoenlijke vervanger zoeken ?
Wellicht Madueke terug van weggeweest ? Ajax wil hem ook binnenhalen !
+1/-0

 
2 maanden geleden
Beter lezen. Er wordt nergens gemeld dat Ajax Madueke wil. Sowieso niet te betalen voor welke Nederlandse club dan ook.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik vind het een gekke constructie maar goed dat doet PSV wel vaker...
+1/-0

 
2 maanden geleden
Wat is nou weer het probleem dan? Je krijgt nu het geld al en je kan nog een half jaar Lozano gebruiken.
+1/-0

2 maanden geleden
11 meloenen - volgens Nationale Onzin Stichting - is wel behoorlijk bedrag, Chuck koste ons 14?
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Grappig, je vind de 11 meloen NOS maar de 14 gelooft je wel vriend ? ;-)
Ik meen van diezelfde NOS te hebben gehoord dat hij 12 heeft gekost.
+1/-0

2 maanden geleden
Zijn (winterse) vertrek was blijkbaar vorig seizoen al bekend bij Steward. Het siert Lozano om nu al zijn vertrek definitief te bevestigen. PSV heeft duidelijkheid en kan anticiperen. Aan de instelling van Lozano zul je niet merken dat hij in de winter vertrekt, werkt altijd als een paard. Chucky nog even vlammen en daarna veel succes. Het is je gegund, het gaat je goed.
+2/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten sepp simons strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi