Transparent
Inloggen
Sluiten

"Ruud van Nistelrooij niet naar Leicester"

8 juni 2024 18:34
Foto: Pro Shots

"Ruud van Nistelrooij niet naar Leicester"; image source: Pro Shots

Ruud van Nistelrooij solliciteerde de afgelopen weken openlijk naar de beschikbaar gekomen vacature van hoofdtrainer bij het naar de Premier League gepromoveerde Leicester City. De voormalige PSV-trainer leek de belangrijkste kandidaat voor de Engelse ploeg, maar die lijkt nu door te zijn geschakeld naar een oud-ploeggenoot van de trainer.

In Engelse media als The Sun en wordt Ole Gunnar Solskjaer nadrukkelijk naar voren geschoven om de naar Chelsea vertrokken Enzo Maresca op te volgen. De Noor zit sinds zijn ontslag bij Manchester United in 2021 zonder werk en lijkt nu de voornaamste kandidaat te zijn.

Ruud van Nistelrooij heeft aangegeven open te staan voor een nieuwe uitdaging als hoofdtrainer. Na zijn gevoelige vertrek bij PSV vorige zomer heeft hij het afgelopen jaar gebruikt om de ontstane situatie te relativeren. Zo is hij in gesprek gegaan met ervaren toptrainers en ervaringsdeskundigen zoals Alex Ferguson en Carlo Ancelotti, die hem vervolgens van advies hebben voorzien om met dergelijke situaties om te gaan.

Nu Leicester City lijkt af te vallen, is nog niet duidelijk waar zijn toekomst ligt. Van Nistelrooij oriënteert zich met name op Spanje, Engeland en Duitsland als nieuwe omgeving. Vooral ook omdat hij in die landen als speler actief was en hij zowel het Spaans als het Engels en het Duits machtig is. De voormalig trainer van PSV werd meermaals nadrukkelijk benoemd door Peter Bosz als een van de grondleggers van het kampioensjaar.
Tags

nistelrooij leicester ancelotti bosz carlo chelsea duitsland engeland enzo ervaringsdeskundigen ferguson geschakeld grondleggers gunnar kampioensjaar machtig maresca noor ole orienteert solliciteerde solskjaer sun toptrainers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden (gewijzigd)
Ja en... wat is de relevantie van dit bericht hier op PN?

Ik snap dat het komkommertijd is, maar gaan wij hier nou écht artikelen plaatsen over eventuele nieuwe clubs van voormalige werknemers van PSV? En RvN krijgt de baan bij Leicester City nota bene niet eens!
+9/-0

 
3 weken geleden
Eens. Dit bericht zorgt er wel voor dat het vorige bericht inclusief foto niet meer mijn beeld vervuild;)
+5/-0

 
3 weken geleden
Ik deel de mening van killermfc en Obelix. Zou PSV concrete interesse hebben in een speler of trainer zou het nog anders kunnen zijn. Hij gaat niet naar 'club X',dus dat opent wellicht deuren voor ons?!

Maar als je van oud spelers en trainers gaat plaatsen waar ze NIET naar toe gaan, schiet je het doel van een PSV forum m.i. wel een beetje voorbij, wat het verleden dan ook is.
+2/-0

 
3 weken geleden
Hoe lang is die komkommer tijd eigenlijk, anders heb ik nog wel een paar items:
-Roger Schmidt gaat niet naar Bayern.
-Mark van Bommel gaat niet naar Feyenoord.
-Guus Hiddink gaat niet naar het EK.
-Dick Advocaat gaat niet naar AZ.
Etc etc..
+1/-0

 
3 weken geleden
En die hebben ook nog geen standbeeld. :)
+1/-0

3 weken geleden
Genant dat gesolliciteer van van Nistelrooij. Die denkt echt ergens in de top te kunnen gaan coachen, maar zelfs een promovendus wil m niet. Die zie ik voorlopig nergens tekenen, als hij deze dunk van zichzelf heeft.
+2/-0

2 weken geleden
Iedere TD die Ruud als trainer overweegt zou alle PSV-wedstrijden uit 2022/2023 volledig terug moeten kijken.
+4/-0

 
2 weken geleden
Eentje lijkt me wel genoeg.
+2/-0

 
2 weken geleden
Ben het wel met je eens. Hij heeft PSV niet naar een hoger niveau kunnen tillen, ondanks dat er na de winterstop veel punten werden behaald. Ik heb met verbazing een seizoen staan kijken naar de tactiek, waarbij pressing bijna totaal afwezig was en met nadruk veel in de zone gespeeld werd, wat hij vorig jaar ook in meerdere interviews bevestigde. Als je naar alle grote teams kijkt momenteel is (felle) pressing op het juiste moment waar op gespeeld wordt. Heb eerlijk gezegd geen idee of vNistelrooy nog steeds er zo over denkt.
+1/-0

2 weken geleden
++ update ++
Ik ga ook niet naar Leicester City..
+1/-0

2 weken geleden
Waarom in hemelsnaam zou een club uit Engeland, Spanje of Duitsland hem aanstellen als trainer? Dat is dan echt puur en alleen voor de naam en al bij voorbaat een ondoordachte keuze.
+2/-0

 
2 weken geleden
Een heleboel clubs, die alleen op naam gaan.
Daarbij, als Ruud nog op stage is bij Madrid, nog wat veren in zijn reet krijgt van ancelotti én hier nog credits krijgt voor het kampioenschap gaan er echt wel clubs overstag.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom alchemist anthony antonh arensman arrogant bakayoko blind brobbey chuba connor doeki evenepoel feyenoord gerets koki kroes oranje pepi poster ring rivaal rosario schouten skipper vaio veerman voetbalprimeur wanner weghorst