Transparent
Inloggen
Sluiten

Oranje met hoog oud-PSV gehalte eenvoudig voorbij IJsland

10 juni 2024 22:42
Foto: Pro Shots

Oranje met hoog oud-PSV gehalte eenvoudig voorbij IJsland; image source: Pro Shots

Jerdy Schouten en Joey Veerman mochten vanavond in de basis beginnen van bondscoach Ronald Koeman. Het Nederlands elftal won uiteindelijk met 4-0 van IJsland. Na bij vlagen oogstrelend voetbal duurde het uiteindelijk tot halverwege de eerste helft dat het Nederlands elftal zichzelf beloonde. Xavi Simons scoorde in zijn veertiende interland zijn eerste goal in het shirt van Oranje. Vlak na rust volgde de 2-0 van Virgil van Dijk, die uit een corner van Joey Veerman via verschillende tussenstations binnenkopte. Vervolgens maakte invaller Donyell Malen de 3-0 op aangeven van Memphis Depay. Het slotakkoord was in de blessuretijd voor de eveneens ingevallen Wout Weghorst, die op aangeven van Donyell Malen de eindstand op 4-0 bepaalde. Veerman speelde uiteindelijk de volledige wedstrijd, Schouten ging na een dik uur spelen naar de kant voor Georginio Wijnaldum.

De bezoekers uit IJsland, die na deze wedstrijd op vakantie kunnen, hebben zich niet gekwalificeerd voor het EK. Toch maakte ze met name afgelopen week op bezoek bij Engeland een verrassend frisse indruk door met 0-1 te winnen. Vandaag was vanaf de eerste minuut duidelijk dat een dergelijk scenario uit zou blijven. Het Nederlands Elftal oogde oppermachtig en speelde met name in de eerste helft erg goed.

De 1-0 ontstond uiteindelijk via een prachtige pass door de lucht van PSV'er Joey Veerman op oud-PSV'er Denzel Dumfries. Die legde op zijn beurt weer klaar op de vrij inlopende Xavi Simons die de bal eenvoudig over de doellijn kon lopen voor zijn eerste interlandgoal. Dat het zolang 0-0 stond mocht een klein wonder heten. De ploeg van Ronald Koeman reeg de IJslandse defensie meermaals uiteen maar faalde telkens in de laatste fase voor het doel. Ook na de 1-0 kreeg Oranje nog diverse kansen om de score uit te breiden. Succesvol bleek de ploeg daarbij niet.

Na rust viel dan eindelijk de verlossende 2-0 waarna het Nederlands Elftal de wedstrijd eenvoudig uit kon spelen en zelfs nog uit kon breiden naar 3-0. De kort daarvoor voor Cody Gakpo in het veld gekomen Donyell Malen schoot op een hem zo kenmerkende manier hard binnen op aangeven van Memphis Depay. Niet veel later leek Depay de 4-0 te maken, die werd echter na een VAR-check afgekeurd door de Griekse scheidsrechter Evangelos Manouchos. In een voorstadium voorafgaand aan het doelpunt van Depay werd er hands van Joey Veerman geconstateerd waardoor de goal werd geannuleerd. In de extra tijd viel de 4-0 alsnog, op aangeven van Donyell Malen profiteerde Wout Weghorst van het op een presenteerblaadje aangegeven doelpunt door effectief binnen te stiften.

Daardoor eindigde de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding voorafgaand aan het aanstaande Europees Kampioenschap in Duitsland opnieuw, net als tegen Canada, in een klinkende 4-0 overwinning voor de ploeg van Ronald Koeman. Het EK dat aanstaande vrijdag begint, gaat voor Oranje van start op zondagmiddag 16 juni om 15:00, als er in Hamburg wordt afgetrapt tegen Polen. De aanstaande tegenstander van Oranje zag vanavond in haar oefenwedstrijd tegen Turkije Robert Lewandowski na een half uur geblesseerd uitvallen. Na het eerder al wegvallen van Milik lijken de zorgen bij Polen alsmaar toe te nemen.

Voor de meeste PSV-fans was het vanavond sowieso een genot om naar het Nederlands Elftal te kijken. Met Cody Gakpo, Joey Veerman, Jerdy Schouten, Denzel Dumfries, Xavi Simons en Memphis Depay stonden er maar liefst zes (oud-)PSV'ers in de basis. Daar kwamen Georginio Wijnaldum en Donyell Malen als invaller vervolgens ook nog bij, waarbij vooral de invalbeurt van Donyell Malen opviel. De huidige flankspeler van Borussia Dortmund was goed voor een doelpunt en een assist.




Discussieer mee op de forums


Tags

malen oranje veerman depay joey ijsland koeman schouten simons xavi cody dumfries gakpo jerdy polen weghorst wijnaldum wout alsmaar beloonde binnenkopte canada check dijk doellijn dortmund duitsland effectief engeland evangelos flankspeler gekwalificeerd genot hamburg hands heten ijslandse inlopende kenmerkende klinkende lewandowski lucht manouchos milik oogstrelend oppermachtig presenteerblaadje reeg slotakkoord stiften turkije tussenstations var verlossende virgil vlagen voorstadium wegvallen wonder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
@redactie 4-0 was de uitslag, niet 3-0
+1/-0

2 weken geleden
Veerman en Schouten geven wederom een visitekaartje af.
Ondertussen iedereen janken over dat Frankie niet mee gaat, maar ik ga hem niet missen. Schouten brengt minstens net zo veel rust in het spel, maar gaat niet eindeloos en onnodig lopen dribbelen.
+2/-0

2 weken geleden
nu Til er nog bij dan!
+2/-1

2 weken geleden
Hopelijk blijven Schouten & Veerman fit en kunnen ze zsm op vakantie. Hoe eerder zij weer fris in Eindhoven zijn des te beter.
+1/-1

 
2 weken geleden
Schouten & Veerman zouden na het verlies van Frankie zo maar eens de basis van het NL-elfal kunnen gaan vormen. Als de clubs dan gaan komen moet PSV maar een forse prijs gaan vragen, helemaal voor beide. Anders zijn we het voetbal-hart van ons team kwijt, en kan Bosz opnieuw gaan beginnen. Gelukkig kan PSV ze directe plaatsing voor de CL bieden.

Is Memphis Depay van rap nu overgestapt op de Dire Straits ?
+3/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
🤣🤣🤣 nee hij heeft een cosmische connectie met John McEnroe...
+1/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Ik ben bang dat we die beiden niet meer terug krijgen na een goed EK..
+2/-0

7 dagen geleden
Van se 17 spelers die binnen de lijnen stonden hebben er totaal 6 het shirt van PSV gedragen en 2 spelers die nu nog het PSV shirt dragen. Bijna de helft....
+1/-0

6 dagen geleden
Net als in '88...
Alle andere eindtoernooien was die andere club het meest vertegenwoordigd, geen prijzen dus.
Ik krijg steeds meer zin om te kijken
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.835 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

advocaat akpom alchemist anthony antonh arensman arrogant bakayoko bayern brobbey chuba connor doeki espn feyenoord gerets koki oranje pepi poster ring rivaal schouten skipper tillman tilman vaio veerman voetbalprimeur wanner