Transparent
Inloggen
Sluiten

Koeman tevreden over Schouten & Veerman

11 juni 2024 09:31
Foto: Pro Shots

Koeman tevreden over Schouten & Veerman; image source: Pro Shots

Bondscoach Ronald Koeman gaf na afloop van het met 4-0 gewonnen oefenduel tegen IJsland aan tevreden te zijn met hoe Joey Veerman en Jerdy Schouten hun rol invulden tijdens de oefenwedstrijd. Nu Frenkie de Jong af is gevallen en ook Teun Koopmeiners gisteren geblesseerd afhaakte in de warmingup, zijn de kansen op speeltijd voor het PSV-duo aanzienlijk toegenomen.

Het was gisteren de tweede keer dat het duo samen in Oranje op het middenveld stonden. Eerder gebeurde dit al in de wedstrijd tegen Duitsland die met 2-1 verloren werd. "Ik zag al een hoop vooruitgang. In het begin speelde Joey te dicht tegen Nathan Aké aan, maar dat was vandaag al veel beter. Maar het was natuurlijk ook wel een andere tegenstander. Ze zijn heel complementair aan elkaar", vervolgde Koeman zijn lofzang op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. "Jerdy is wat meer de controlerende man. Joey heeft de passing, het inzicht, weet wanneer je diep moet spelen. Dat zijn grote en belangrijke kwaliteiten."
Discussieer mee op de forums


Tags

koeman joey schouten veerman jerdy afhaakte ake duitsland ijsland invulden jong koopmeiners lofzang nathan oranje passing teun vervolgde warmingup

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden (gewijzigd)
Ik had helemaal geen geloof in dit EK, maar Koeman heeft eindelijk - geholpen door afvallen Franky - het licht gezien...
Nadeel is wel dat ons dynamische duo volop in de schijnwerpers gaat staan.

Enfin Veerman & Schouten en die laatste vond ik nog beter tegen IJsland, krijgen eindelijk oranje erkenning... iets wat wij in eindje al 1 jaar hebben gezien.
Memphis is ook goed bezig, alleen Simons - ondanks zijn goal - zit er nog niet lekker in.
Wel prettig om zo naar uit te kijken dit EK ipv bij voorbaat al uit te moeten gaan gaan van een drama... misschien kunnen we echt verrassen!
+5/-0

 
2 weken geleden
Een eindtoernooi is altijd een risico, maar daar tegenover staat dat je extreem hoge transfersommen kunt vragen, wanneer er geen gelimiteerde transfersom is afgesproken, en wanneer Nederland met goed spel ver komt.

Denk aan 50+ miljoen per speler.
+1/-0

 
2 weken geleden
Ja tuurlijk, maar ik zou ze graag nog minimaal 1 jaar in eindje bewonderen...
+2/-0

 
2 weken geleden
Ake is de baas! Er werd door velen getwijfeld aan Koeman nadat hij Maatsen liet afvallen. Maar Koeman is niet dom, in tegendeel. Die vertrouwde op zijn beste verdediger.
+1/-0

2 weken geleden
Tegen Ijsland en Canada hebben we overtuigend gewonnen. Twee ploegen die óf nergens meer om spelen deze zomer, óf pas later aan het eindtoernooi beginnen.

Met Polen en Oostenrijk als tegenstanders in de poule spelen we ook 2 wedstrijden tegen "mindere goden". Ook daar denk ik dat we met de kwaliteiten die we hebben, en ook met Veerman en Schouten, best wel gewoon kunnen winnen.

Waar ik mijn twijfels over heb, zijn de wedstrijden tegen Frankrijk en eventueel, verder in het toernooi, tegen andere favorieten. Dan ga je m.i. toch zien dat onze spelers individueel minder kwaliteit hebben, een te lage handelingssnelheid hebben, en dat we het daardoor veel lastiger krijgen aan de bal en ons niet meer onder de druk uit kunnen spelen.

Hopelijk heb ik het mis en is het plafond van het NL elftal, inclusief onze Jer & Joe, een stuk hoger dan wat ik nu in gedachten heb. Maar ons middenveld is straks gewoon van niveau "top eredivisie" in plaats van dat daar spelers staan die gewend zijn om op een hoger niveau te presteren. Dat zou ons wel eens kunnen gaan opbreken.
+2/-0

 
2 weken geleden
Engeland verloor van IJsland en Frankrijk speelde gelijk tegen Canada.
Het perspectief voor die landen was precies hetzelfde. Zo kun je het ook bekijken..
Al zeggen oefenwedstrijden (ook in de voorbereiding van PSV) niets natuurlijk. Hangt volledig van zondag af; start je goed tegen Polen dan ben je weg, start je slecht dan wordt het harken..
+4/-0

 
2 weken geleden
Natuurlijk heb je gelijk over de resultaten van onze tegenstanders tegen deze 2 favorieten voor de EK-zege. Echter, dat maakt Canada en Ijsland niet opeens tegenstanders van dat kaliber. Ongeacht van hoe we starten tegen Polen, zie ik ons elftal niet in staat om een wedstrijd tegen een sterk team te 'controleren'. En dan gaat het veel meer afhangen van de details, en dan komen wij onder aan de streep over het algemeen als verliezer uit de bus. Zelfs als we mét Frenkie de verlosser spelen.
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Vergeet niet dat PSV met het ‘Eredivisie middenveld’ in de Championsleague voetballend ook gewoon de meerdere was van de latere finalist. En in tegenstelling tot bij PSV spelen Schouten en Veerman nu wel met een Europese top verdediging achter zich en een Europese suptop voorhoede voor zich.
+3/-0

 
2 weken geleden
Daar heb je een punt. Ik ben benieuwd of dat het verschil kan gaan maken! Tegen Dortmund waren we voetballend zeker niet de mindere, om het voorzichtig uit te drukken. Maar hadden we wel in wedstrijd 1 een discutabele penalty nodig om de 1-1 uit het vuur te slepen en gingen we in de 2e wedstrijd met 2-0 ten onder. Dat bedoel ik een beetje dat "we" (als in: Nederlands voetbal) vaak met lege handen staan als wedstrijden op basis van details beslist worden.
+1/-0

 
2 weken geleden
Dat Koeman daar zo lang over moest nadenken.
+1/-0

2 weken geleden
Frenkie de Jong en Koopmeiners zijn afgevallen. In tegenstelling tot eerdere interlands was Reijnders gisteren ook niet alles. Dat biedt wel perspectief voor ons duo. Veerman speelde sterk gisteren en strooide ouderwets met dieptepasses. Schouten deed wat ie moest doen, maar vond ik niet specifiek opvallen.
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Dat Schouten niet opvalt, is omdat hij niet de steekpass of voorassist geeft, hoewel hij wel 1 x Memphis voor de keeper zette.
Hij was de rust zelve, ook onder druk en speelt vrijwel altijd naar voren of draait weg richting aanval, dit in tegenstelling tot de veelal bewierrookte afvaller... dus ik zie alleen voordelen voor oranje!
De inbreng van Jerdy wordt schromelijk onderschat, maar ook dat inzicht komt vanzelf bij de massa... zoals wel met meer zaken!
+3/-1

 
2 weken geleden
Verklaar je laatste zin eens nader? Ben het wederom totaal met je oneens namelijk over hoe Schouten in NL gewaardeerd wordt. Die jongen wordt door alle analisten, zijn eigen coach en vooral zijn medespelers juist enorm op handen gedragen. Wat heeft de massa daarmee van doen?
+1/-0

2 weken geleden
Fijn dit. Heb ik tenminste een reden om naar het EK te kijken.
+2/-0

 
2 weken geleden
Ja echt he. Dit kijkt zoveel prettiger dan met Gravenberch, Blind, Brobby en de Ligt op het veld.
+2/-0

 
2 weken geleden
Precies. Als Koeman ze niet opstelt ben ik er snel klaar mee.
+2/-0

2 weken geleden
Voor Frenkie uiteraard heel zuur.. gun hem zeker de blessure niet.
Maar man.. wat ben ik blij dat hij er niet bij is. Ik ben totaal geen Frenkie fan. Vind dat hij ten onrechte op zo’n voetstuk geplaatst wordt waarbij superlatieven te kort komen.
Een middenveld met Veerman en Schouten heeft zich zoals hierboven ook al genoemd bewezen afgelopen CL seizoen.
Hopelijk laat Koeman dat staan!
+2/-0

2 weken geleden
No shit sherlock, joey heeft de passing. Dat weten wij al jaren.

Landsbelang my ass, ik wil beide heren liever nog een jaar hier zien spelen
+2/-0

2 weken geleden
Da mag ik leie
+1/-0

2 weken geleden
En terecht. Na wat afzeggingen kan Koeman niet meer om hun heen. Ik zeg: Basis voor Veerman en Schouten. Hoe meer speelminuten in Oranje hoe hoger een eventuele vraagprijs. Beiden zijn toch niet meer (langer ??) te houden
+1/-0

2 weken geleden
Tsja, Koeman is blijkbaar ook tevreden over Wijnaldum(s keuze) en slecteert Bergwijn. Hoe serieus moet ik hem nog nemen....
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom alchemist anthony antonh arensman arrogant bakayoko blind brobbey chuba connor doeki evenepoel feyenoord gerets koki kroes oranje pepi poster ring rivaal rosario schouten skipper vaio veerman voetbalprimeur wanner weghorst