Transparent
Inloggen
Sluiten

Oranje met Veerman & Schouten naar halve finale

6 juli 2024 22:58
Foto: Pro Shots

Oranje met Veerman & Schouten naar halve finale; image source: Pro Shots

Het Nederlands Elftal heeft vanavond met Jerdy Schouten als basisspeler en Joey Veerman als invaller afgerekend met Turkije in de kwartfinale van het Europees Kampioenschap Voetbal in Duitsland. Turkije kwam na vijfendertig minuten voetballen verdiend op 0-1 via Samet Akaydin. Met nog twintig minuten te spelen kwam het Nederlands Elftal langszij via een kopbal van Stefan de Vrij. Zes minuten later volgde een scrimmage voor het doel waarbij Cody Gakpo de bal als laatste toucheerde voor de 2-1. Twintig spannende slotminuten billenknijpen volgde, maar Oranje mocht na vijf minuten blessuretijd opgelucht ademhalen.

Het Nederlands Elftal leek voortvarend aan de wedstrijd te beginnen door de wedstrijd ogenschijnlijk onder controle te hebben en zelfs licht te domineren. Dat veranderde echter totaal na de openingsfase waarin Turkije nadrukkelijk op de deur klopte en een Turkse goal steeds meer in de lucht leek te hangen. Dat gebeurde vanuit een vrije trap van Arda Güler, de speler van Real Madrid legde zijn voorzet vakkundig bij de tweede paal waar Akaydin vrij kon inkoppen.

Na rust werd het Nederlands Elftal alsmaar sterker, vooral nadat Turkije bijna op 0-2 was gekomen via een vrije trap van Arda Güler op de paal. In de zeventigste minuut kwam de hoekschop van Memphis Depay, die hem perfect en panklaar op het hoofd van Stefan de Vrij legde. Die kopte dan ook feilloos binnen. Vervolgens drong Oranje steeds verder aan en dat resulteerde via een scrimmage dus in de 2-1 van Cody Gakpo. Hoewel Turkije twintig minuten nadrukkelijk dichtbij de gelijkmaker was, bleef het Nederlands Elftal in het restant met de billen samengeknepen overeind. Daarmee boekt het Nederlands Elftal haar eerste overwinning in het Olympiastadion van Berlijn, na de eerste wedstrijd nog met 3-2 te hebben verloren van Oostenrijk, eerder op dit toernooi.

Door de overwinning van het Nederlands Elftal wordt de terugkeer van het succesvolle middenveld van PSV in Eindhoven nog iets langer uitgesteld. Oranje neemt het woensdagavond in de halve finale op tegen Engeland, dat eerder op de avond strafschoppen nodig had om af te rekenen met Zwitserland. Die wedstrijd wordt om 21:00 uur afgetrapt in het Westfalenstadion in Dortmund.
Discussieer mee op de forums


Tags

oranje turkije schouten veerman akaydin arda cody gakpo guler scrimmage stefan ademhalen alsmaar berlijn billen billenknijpen depay domineren dortmund drong duitsland engeland inkoppen jerdy joey langszij lucht madrid olympiastadion oostenrijk openingsfase opgelucht panklaar resulteerde samengeknepen samet slotminuten toucheerde vakkundig vijfendertig voortvarend westfalenstadion zeventigste zwitserland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Nou de volgende wedstrijd wel alvast stuk dichterbij huis
+2/-0

3 weken geleden
Waarom zit onze Guus Hiddink bij het EK mannen voetbal bij de NOS met twee vrouwen aan tafel ? Schiet dit niet een beetje door ?
Laat hem lekker aan tafel zitten met spelers waarmee hij zelf een EK of WK heeft meegemaakt.
+4/-6

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Die vrouwen hebben er geen verstand van?
Misschien hadden ze Edgar Davids moeten uitnodigen?
Dan had Guus hem kunnen vragen hoe dat nou ook alweer zat met die opmerking van Edgar waardoor die uit de selectie werd gegooid. Dat was echt van hoogstaand niveau..
+3/-2

 
3 weken geleden
De samenstelling waar jij op doelt is pasè bro, ik zou zeggen wen er maar bbb maar aan.
+2/-0

 
3 weken geleden
En groep mannen onder elkaar functioneert heel anders dan als je er twee vrouwen bij doet. Mannen zitten gewoon heel anders in elkaar dan vrouwen, en het allemaal maar gelijk gaan maken zorgt ervoor dat de mannelijke sfeer van het voetbal uit het programma gaat. Dat is misschien ook de bedoeling van de NOS maar ik vind er niks aan.
+4/-1

 
3 weken geleden
Helemaal mee eens WouterErik, complete waanzin tegenwoordig.
+3/-1

 
3 weken geleden
Stentler had 1 taak en dat was zorgen dat Guus zijn glas vol bleef. Als je Hiddink aan tafel hebt voegt dat mens niets toe. Bij Hiddink merk je daar niets van, altijd een gentleman.
+5/-1

3 weken geleden
Gelukkig dat Joey alweer in mocht vallen. Is goed voor zijn zelfvertrouwen en dus voor ons. Wel jammer dat we ze allebei nog minimaal een week langer missen.
+4/-1

 
3 weken geleden
Eens met Hendrikus. Ik baalde gisteravond (én vandaag!) behoorlijk. Nou maar hopen op Engeland, maar ik vrees nog hele week. Spanje verdient dit WK te winnen. Beste voetbal, leukste om te zien, elke wedstrijd gewonnen, beste doelsaldo... die zullen er dus wel uitvliegen tegen Frankrijk, dommage.
+1/-1

3 weken geleden
Kans is toch wel heel reëel dat we schouten gaan verliezen.
Dan halen we Rodri maar.
+3/-0

3 weken geleden
En doorrrrrr. Weer typisch zo’n wedstrijd waarbij ik het verval na een flitsende eerste 12 minuten niet kan verklaren. Wat is dat toch? Wat vind ik van Dijk een potje slecht dit EK. Ik volg Liverpool niet echt maar dat wordt hij gezien als wereldtop volgens mij. In het NL’s elftal vind ik hem de laatste tijd maar zeer matig. Jammer dat de Vrij niet terug naar NL wil: die zou prima bij PSV passen. Bescheiden jongen maar echte winnaar. Middenveld en aanval van NL wederom matig gisteren. Maar boeien: woensdag Engeland pakken
+1/-0

 
3 weken geleden
Ik snap de hype rond van Dijk ook niet. Ik heb hem al een aantal EK's en WK's voor NL zien spelen, maar ik vind het ook geen echt bijzondere speler. Jaap Stap of Alex de Tank vond ik van een stuk beter niveau, en echt dodelijk in het uitschakelen van tegenstanders.
+1/-1

 
3 weken geleden
Hij was heel goed, maar lijkt er met de pet naar te gooien dit EK. Is niet het voorbeeld om als aanvoerder te hebben.
+1/-0

 
3 weken geleden
Als je in Engeland als weredltop wordt gezien ben je geen koekenbakker. Ik snap het gewoon niet waarom van Dijk niet tot zijn volle recht komt in het Oranje
+1/-0

3 weken geleden
Spannende pot, waarbij weer eens aangetoond wordt hoe belangrijk het mentale aspect is. Het karakter van Weghorst zorgde voor het vlammetje die na 6o minuten aanging. Zijn verdedigende acties waren beter/belangrijker dan zijn aanvallende, hij bleef maar gaan, trekken, sleuren, alles, dat sloeg over op zijn maten. Geldt ook voor Turkije die door hun fanatisme het NL heel moeilijk maakte. Team die het felst speelt woensdag wint, hopelijk NL.
+1/-0

 
3 weken geleden
Aan de gemakkelijke kant van het programma zitten helpt ook enorm.
+1/-0

 
3 weken geleden
Tegen Spanje gaan ze er met 3-0 vanaf
+2/-0

 
3 weken geleden
Ik denk dat het NL-elftal flink zal schrikken als ze tegen Spanje op het veld staan.
+2/-0

 
3 weken geleden
Dat zou mooi zijn, als Engeland en Frankrijk eruit vliegen. Ik vrees echter dat het weekend niet gehaald wordt.
+1/-0

 
3 weken geleden
Het mentale lijkt me los te staan van de tegenstander en de sterkte daarvan, maar heeft alles met het team zelf te maken. Wat triggert een team om goed òf slecht te presteren? Dat kan een tegenslag of juist een meevaller zijn, maar er is geen land (ok, misschien Spanje en ook Turkije bv.) die alle wedstrijden tot nu toe op dat vlak constant is op niveau.aItalië en België waren uitschieters naar beneden. Maar het kan blijkbaar ook zo omslaan naar het positieven en negatieve blijkt wel. Het blijft een interessante factor op dit EK.
+1/-0

3 weken geleden
Ik kan mij niet herinneren dat ik mij zo irriteer aan oud-PSV spelers. Drie stuks nog wel! En de bondscoach, maar dat is een allemansvriend.
+2/-1

 
3 weken geleden
Gokje: Bergwijn, Memphis en Dumfries?
+1/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Inderdaad, Simons ipv Dumfries. En wat ben ik blij dat Depay geen interesse heeft in een terugkeer naar PSV. Wat een figuur.
+1/-0

 
3 weken geleden
Oh ik dacht Dumfries om het weggeven van een corner, het opheffen van buitenspel en een onnodige gele kaart voor tijdrekken.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.840 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem benitez berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo gerets izecson klompje mauro oostenrijk oranje post psveldhoven ronaldopsv santos schouten sepp stewart strijdplan teze tillman veerman weghorst xavi