Transparent
Inloggen
Sluiten

Atletico Madrid meldt zich voor Benitez

8 juli 2024 17:46 - Fabrizio Romano
Foto: Pro Shots

Atletico Madrid meldt zich voor Benitez; image source: Pro Shots

PSV lijkt Walter Benitez kwijt te gaan raken. Volgens Fabrizio Romano heeft Atletico Madrid zich in Eindhoven gemeld om de keeper over te nemen van PSV. Er zou in de Spaanse hoofdstad een langjarig contract voor de goalie klaarliggen. De Spaanse topclub ziet in de Argentijn dé perfecte keeper voor de komende jaren.

Hoewel het bij PSV al langer bekend is dat de Argentijn zijn uitstekende seizoen in Eindhoven te willen verzilveren, sprak hij in de week na de behaalde landstitel meermaals de verwachting uit ook komend jaar in Eindhoven te spelen. PSV ziet Benitez ondanks zijn nog slechts een jaar doorlopende contract liever niet vertrekken en zijn hoog in de boom gaan zitten met de onderhandelingen met Atletico Madrid. Volgens Fabrizio Romano lijken de clubs elkaar de afgelopen dagen te zijn genaderd in vraag en aanbod.

En dus lijkt Atletico Madrid een stokje te willen steken voor een langer verblijf van de Argentijnse doelman in Eindhoven. In tegenstelling tot Benitez stond Joël Drommel al langere tijd nadrukkelijk op de nominatie om de club te verlaten, maar voor hem lijkt vooralsnog weinig tot geen interesse te zijn.

Indien de deal met Walter Benitez en Atletico Madrid rondkomt, zal PSV sowieso de markt opgaan voor een geschikte vervanger. We meldden enkele weken geleden al dat PSV geïnteresseerd was in Timon Wellenreuther, de reservekeeper van Feyenoord die Justin Bijlow meermaals uitstekend verving in het doel van de Rotterdammers. De Duitser zou inmiddels zijn ja-woord hebben gegeven omtrent een langer verblijf in de havenstad en lijkt dus af te zijn gevallen als mogelijke vervanger.

Het is nog niet duidelijk welke rol Atletico Madrid voor ogen heeft voor de Argentijnse doelman. De Spanjaarden hebben met Sloveen Jan Oblak een uitstekende keeper die het Madrileense doel al sinds een decennium verdedigt en nog een vierjarig contract heeft. Oblak is de afgelopen tien jaar al de onbetwiste eerste keeper in Madrid en hem uit het elftal keepen lijkt nagenoeg onmogelijk. Het is dus ook nog maar de vraag of Benitez een rol op het tweede plan in Madrid ziet zitten.
Discussieer mee op de forums


Tags

madrid atletico benitez fabrizio oblak romano walter bijlow boom decennium doorlopende drommel feyenoord genaderd goalie havenstad landstitel langjarig madrileense meldden nominatie rondkomt sloveen timon verdedigt vierjarig wellenreuther

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Walter Benitez is goed maar niet Top. Dus als PSV een echt goed bedrag kan krijgen en ze een goede vervangen kunnen halen dan kunnen ze het doen.

Gelukkig hebben we Drommel nog :)
+1/-5

 
3 weken geleden
Ik neem aan dat je verwacht dat de keeper van Frankrijk of Turkije wel naar PSV komt?
+2/-1

 
3 weken geleden
Die van Georgië. Heeft een naam die je niet zonder spelfouten kan schrijven, dus zulke spelers willen vast wel naar PSV.
+1/-0

 
3 weken geleden
Wat mij betreft bijna alles beter dan Jeroen Zoet. Die naam valt al weer. Vind me dat toch een dooie zonder uitstraling. Dan nog liever Drommel.
+1/-1

 
3 weken geleden
Ik heb alle vertrouwen in deze TD en directie. Misschien komen ze met een amerikaan uit de contacten van onze TD of zo. PSV zal vast gaan verkopen als ze de opvolger redelijk rond hebben. PSV heeft de CL te bieden !
+2/-0

3 weken geleden
Kunnen dan eindelijk eens een keeper halen die ‘heerst in de 16’. Dat aspect is tegenwoordig minimaal zo belangrijk als een goede lijnkeeper zijn. Is lang geleden dat wij een keeper hadden waarbij ik niet constant hoefde te bibberen bij corners, vrije trappen en hoge voorzetten
+1/-1

 
3 weken geleden
Ik denk dat dat een ingewikkeld verhaal word. De beste keepers spelen al bij topclubs in het buitenland. Ik denk dat het niveau van een Benitez echt een hele goede keeper voor ons is. Iets beters vinden wat wij kunnen betalen is best een lastige opdracht denk ik. Ik zie hem in ieder geval niet graag vertrekken, al vraag ik me wel af wat hij daar moet gaan doen met Oblak in de goal. Ik zou dan liever bij PSV de nummer 1 blijven, maar goed..
+2/-0

3 weken geleden
Ik vind het allemaal prima zolang ik hier niet de namen Zoet en Unnerstal tegen kom🤔
+1/-0

3 weken geleden
Bart Verbruggen misschien een mogelijkheid speelt niet bij een club die cl speelt en strijdt om kampioenschap.

Benitez bedankt voor bewezen diensten en kampioenschap.
+1/-3

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Voor Verbruggen heeft Brighton vorig jaar 20 mln betaald. En hij zal er na dit EK zeker niet minder waard geworden zijn. Ik zie zelf wel wat in Okoye, ex-keeper van Sparta, die jong naar Wattford ging. Heeft afgelopen seizoen voor Udinese gespeeld (uitgeleend), en indruk gemaakt in de serie A. Die zal voor een miljoen of 7 op te pikken zijn….
+4/-0

 
3 weken geleden
Hou toch eens op met die onzin de hele tijd
+1/-0

 
3 weken geleden
Echt ongelooflijk wat hier af en toe voorbij komt inderdaad. Het is heel simpel: je denkt Verbruggen iets voor ons? Dan Google je even en ziet wat Anderlecht gevangen heeft voor die jongen en je weer 'mission impossible'. Idem met dat geschreeuw over een ervaren centrum verdediger of een type Alex.
+2/-2

 
3 weken geleden
Serieus?
Je denkt dat we kunnen concurreren met een club die even 30 miljoen neer kan leggen voor wieffer? En dan hun keeper, van 21, die een puik toernooi keept met een enorm potentieel, wil laten gaan? Als, met de nadruk op als, verbruggen mag gaan, dan is dat naar de chelsea's van deze wereld, die gemakkelijk 40,50 miljoen neerleggen en een passend salaris. Wij kunnen daar niet in mee, nog niet al spelen we de komende 10 jaar CL.
+4/-1

3 weken geleden (gewijzigd)
Misschien dat de 23 jarige Amerikaan Roman Celentano van MLS topclub FC Cincinnati in beeld komt bij Earnie Stewart. Schijnt een steunpilaar in dat team te zijn die nu aan kop gaat in de MLS en bovendien betaalbaar. Geen idee of hij past in het Boszbal spel overigens. Wat info: https://www.cincinnatimagazine.com/article/theres-no-stopping-the-rise-of-fc-cincinnatis-roman-celentano/link
+2/-0

3 weken geleden
Ik kan me gewoon niet voorstellen dat Benitez Oblak even eruit keept. Beiden hebben min of meer dezelfde leeftijd terwijl Oblak zijn contract tot 2028 loopt. Zal toch echt voor de bank worden lijkt me. Vanuit PSV kant kan ik me voorstellen dat €10 miljoen een mooi bedrag is voor iemand met nog maar een contract tot volgende zomer. Maar wie oh wie zou Benitez moeten opvolgen? Drommel deed het best aardig in die paar potjes dat hij mee mocht doen maar is die de Dokter Bibber status ontgroeid?
+3/-1

3 weken geleden
Mocht Benitez niet gaan hem een naar onze begrippen lucratief contract voorleggen voor drie jaar dat ie zijn eigen bewijst de komende jaar en voor een op dat moment overeenkomstig bedrag.
+1/-0

 
3 weken geleden
Hij is transfervrij gekomen(lees tekengeld), ik zie geen enkele reden waarom hij nu een driejarig contract zou tekenen. Die dient dan toch gewoon zijn contract uit en kan gaan en staan waar hij wil(lees weer tekengeld).
+1/-0

 
3 weken geleden
Is ook maar een suggestie hè, men zegt toch dat je het in het voetbal nooit weet?
+1/-0

 
3 weken geleden
Afgaande op eerdere berichten van de clubwatchers ziet Benitez een nieuw contract sowieso niet zitten. Als hij deze zomer geen transfer kan maken, blijft hij met alle liefde nog een jaar bij PSV en zal hij volgend jaar transfervrij vertrekken. Iets wat hij overigens zijn hele loopbaan tot nu toe heeft gedaan.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem benitez berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo gerets izecson klompje mauro oostenrijk oranje post psveldhoven ronaldopsv santos schouten sepp stewart strijdplan teze tillman veerman weghorst xavi