Transparent
Inloggen
Sluiten

Jeugdig PSV wint op valreep van FC Eindhoven

24 juli 2024 22:48
Foto: Pro Shots

Jeugdig PSV wint op valreep van FC Eindhoven; image source: Pro Shots

PSV heeft vanavond met veel moeite de Lichtstadderby gewonnen van FC Eindhoven. Na een klein half uur spelen zette Ricardo Pepi PSV op voorsprong. Sven Blummel zette de bezoekers niet veel later weer op gelijke hoogte. Na een uur spelen benutte Kokcü een strafschop die FC Eindhoven liet dromen van de eindzege. Ricardo Pepi zette het in het restant van de wedstrijd eigenhandig recht. Tien minuten na de voorsprong van FC Eindhoven bracht hij de score weer in evenwicht. In de blessuretijd kreeg PSV een penalty waarmee Ricardo Pepi de wedstrijd in het voordeel van PSV besliste.



PSV speelde tegen de stadsgenoot met een ontzettend jong elftal. Naast de vijftienjarige Merién vormden Emmanuel van de Blaak, Matteo Dams en Fredrik Oppegard de defensie. Met Guus Til als captain geflankeerd door Tygo Land en Isaac Babadi mochten Hirving Lozano, Ricardo Pepi en Couhaib Driouech zich vanaf de start laten zien.

Het verschil met FC Eindhoven liet zich dan ook nauwelijks blijken. Er was gedurende vrijwel de gehele wedstrijd sprake van een gelijkopgaand duel tussen twee teams die allebei niet bij machte leken het publiek te vermaken. Desalniettemin vielen er met drie velddoelpunten en twee penalty's genoeg te juichen voor de ruim vijfentwintigduizend aanwezige fans.

Voor PSV wacht zaterdag na de FANdag nog één oefenduel met het Spaanse Valencia. Een week later wacht het eerste officiële duel van het nieuwe seizoen als Feyenoord op bezoek komt in Eindhoven, in het kader van de Johan Cruijff Schaal.




Discussieer mee op de forums


Tags

pepi valreep babadi blaak blummel couhaib dams driouech eindzege emmanuel fandag feyenoord fredrik geflankeerd gelijkopgaand isaac jong kader kokcu lichtstadderby lozano machte matteo merien oppegard til tygo valencia velddoelpunten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
'Het verschil met FC Eindhoven liet zich dan ook nauwelijks blijken.'?

Afgezien de laatste linie staan er enkel spelers in waar Eindhoven enkel maar van kan dromen.
Nogal vreemd om te suggereren dat dit dan ook wel logisch is.

Hoe dan ook, gewonnen, en door.

Edit: ik heb de wedstrijd niet gezien, maar ik vermoed dat het 'gelijkopgaande duel' met een korreltje zout genomen mag worden:

64% balbezit
26 schoten, waarvan 9 op doel tegenover 9 om 4 van Eindhoven.
+4/-0

2 maanden geleden
Het was idd een echte oefenwedstrijd zonder veel vermaak.Een paar leuke acties van Driouech en dat was het dan wel.Zelfs tegen FCE viel Lozano tegen.Land en Babadi vielen mij ook tegen en waarom PSV het in Dams ziet zitten is mij niet duidelijk.Maakt dezelfde fouten als bij Jong PSV. Blaak was de beste achterin en kan nog wel iets worden.Merien is pas 15 en kan zich ook nog verder door ontwikkelen.Al met al gewonnen en dat is eigenlijk het enige positieve aan deze saaie wedstrijd.
+3/-0

2 maanden geleden
Ik ben iig blij dat ik vanavond wederom de joker heb ingezet en niet voor deze veredelde KKD-derby helemaal naar Eindhoven ben afgereisd.

Het wordt mooi weggezet als Lichtstadderby om de beker van Eindhoven, maar het is niet meer dan een schamel oefenpotje en het valt vrijwel elke zomer weer bar tegen.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Voor een Eidhovenaar echter, die beide clubs een warm hart toedraagt, is dit een heel leuke traditie en zeker voor de jeugd. Dan is de uitslag en niveau niet eens bepalend.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Ik ben dan ook ook geen Eindhovenaar en word derhalve ook niet gehinderd door dergelijke sentimenten.

En, Red Bastard, ik had er helemaal niets van verwacht en zie mij dus bevestigd in mijn beslissing, de juiste, om niet naar Eindhoven af te reizen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik ben dan wel een Eindhovenaar maar wordt ook niet gehinderd door bepaalde sentimenten.25.000 Supporters betalen geld voor een bagger wedstrijd met een B team van PSV tegen een KKD team van Eindhoven.Dat verkopen ze dan onder de noemer Lichtstadderby om de Lichtstadcup.En elk jaar is het niveau weer om te janken.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Niemand verplicht je om te gaan @estudiantes, lijkt me evident dat deze jaarlijkse wedstrijd niet hoofdzakelijk om de Cup gaat. Als je ziet hoeveel jonge voetballertjes hier op af komen (net als bij FC Eindhoven- jong PSV) en hoe trots ze aan het handje van de spelers het veld op mogen lopen is het elk jaar weer een groot feest. Ik denk dat dit ook de bedoeling is van deze wedstrijd. (en wie weet zal in de toekomst het verschil tussen de 2 clubs kleiner zijn en zal het er echt op gaan :) )
+2/-0

 
2 maanden geleden
Misschien was het juist de bedoeling om de jeugdspelers wat te testen ?
+1/-1

2 maanden geleden
Zonde van mijn tijd, een team met maar twee regelmatige basisspelers. Erg matig en Eindhoven was niet echt minder. Babadi en Land maakten hun talent niet waar en Van den Blaak liet zien dat hij een eeuwig talent blijkt, zal PSV-1 nooit halen.
+2/-1

2 maanden geleden
Dus kunnen we de JCS schriftelijk afhandelen?
+2/-0

2 maanden geleden
Off topic: onze verdediging heeft paar stappen achteruit gezet. Dest ga je enorm missen. Ben geen fan van Mauro op die positie
+2/-0

 
2 maanden geleden
Bosz zei nog dat er een R-CV gaat komen. Laten we hopen een hele goede.
Dest afwezig is een grote stap achteruit, zeker in het combinatie-voetbal, die eigenlijk niet op te vangen is.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik heb er een hard hoofd in dat een jeugdige speler van Liverpool wel even het probleem verhelpt. De back posities worden in het systeem wat er gaat ontstaan met allemaal spelers die naar binnen trekken (kluitjesvoetbal) belangrijk. Met alle respect maar dan kun je niet met Mauro aankomen. Leuke nummer 13 in je selectie maar gewoon te min voor langere tijd.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Eens. Is ook een beetje de spagaat, nieuwe back halen, terwijl je weet/hoopt dat Dest na de winter weer op niveau terug is. Welke back met het niveau dat we nastreven wil dat?

Mauro is erg prettig erbij te hebben maar als onbetwiste nummer 1, nee. Oppegaard heeft dat niveau al helemaal niet.
+1/-0

2 maanden geleden
2x onterechte penqlty, maar dat altijd nog liever dan 2x 6 minuten wachten op de VAR, die nog gestuurd kan worden ook... 🤬
+1/-0

2 maanden geleden
Bosz heeft er duidelijk voor gekozen om tegen Valencia morgen een compleet ander basis-team de wei in te kunnen sturen als in de lichtstad derby. Aan de ene kant snap ik wel dat je iedereen in de voorbereiding minuten wil laten maken en daarnaast ook nog wilt doseren met de belasting, aan de andere kant komen die 25.000 toeschouwers toch ook om nog een beetje vermaakt te worden.

Uiteindelijk is het slechts een oefenpotje en derhalve onbelangrijk. Laten we hopen dat we morgen tegen Valencia een beter beeld krijgen van waar onze ploeg staat met het oog op de JCS-wedstrijd van volgende week!
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem bella berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dam dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard ramalho ronaldopsv schouten stewart teze veerman