Transparent
Inloggen
Sluiten

Twee PSV-legendes toegevoegd aan Walk of Fame

6 augustus 2024 14:01 - PSV
Foto: Pro Shots

Twee PSV-legendes toegevoegd aan Walk of Fame; image source: Pro Shots

PSV heeft zojuist bekend gemaakt dat Eric Gerets en Adrie van Kraaij het volgende tweetal is, dat een eigen tegel krijgt op de PSV Walk of Fame. De tegels worden zaterdag voorafgaand aan het eerste competitieduel tegen RKC Waalwijk onthuld in het Philips Stadion.

Vooral voor Eric Gerets was al bekend dat het een race tegen de klok zou worden. De Belg kampt met de nodige fysieke uitdagingen door een ernstige hersenbloeding en zelf gaf hij in gesprek met deze website vorige maand ook aan dat het niet meer beter, enkel slechter met hem gaat. De club is daarop direct in actie gekomen en heeft hem uitgenodigd aanwezig te zijn bij de onthulling van dit prachtige eerbetoon.

Ook de in Eindhoven geboren Adrie van Kraaij krijgt een tegel op de Walk of Fame. Van Kraaij speelde maar liefst 391 wedstrijden in het shirt van PSV. In de periode van 1971 tot 1982 won hij de UEFA Cup, drie landstitels en twee KNVB-bekers. Na zijn actieve loopbaan keerde hij ook nog terug als scout en technisch manager bij PSV.



De tegels voor Eric Gerets en Adrie van Kraaij worden de twintigste en eenentwintigste tegel die worden toegevoegd aan de PSV Walk of Fame.




Tags

fame walk kraaij adrie gerets tegel legendes tegels eenentwintigste eerbetoon hersenbloeding knvb onthulling rkc uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
En terecht! Wat Gerets betreft, ik herinner me nog levendig de triomftocht op het veld, na de kampioenswedstrijd van 2000
+3/-0

2 maanden geleden
Mooi dat tegeltje voor Gerets en dat hij zelf nog aanwezig kan zijn. Sterkte Eric. Ook Adrie van Kraay heeft wel een tegeltje verdiend als Eindhovenaar en zoveel wedstrijden.
+3/-0

2 maanden geleden
Gererts mooiste overwinnig
als trainer was toch wel thuis tegen Bayern....
+1/-0

2 maanden geleden
Gerets uiteraard meer dan terecht en gelukkig nog op tijd!
Maar ik krijg bij de naam v Kraaij toch ook heel speciale gevoelens. In die tijd begon de PSV liefde voor mij als broekie. Toen voetballers zich nog normaal gedroegen en je je daar als publiek ook veel beter mee kon identificeren. Hij maakte deel uit van een team met namen als Krijgh , Lubse, vd Kerkhof. Strik, v Beveren , Edstrom etc etc en uiteraard mijn grootste held aller tijden Willy van der Kuijlen. Iconisch team !!!! Wat een tijden!
+3/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic ronaldopsv schouten stewart teze veerman