Transparent
Inloggen
Sluiten

RB Leipzig hoopt PSV'er te herenigen met Simons

6 augustus 2024 21:59
Foto: Pro Shots

RB Leipzig hoopt PSV"er te herenigen met Simons; image source: Pro Shots

RasenBallsport Leipzig heeft zich bij PSV gemeld voor de diensten van Johan Bakayoko. De Belgisch international stond al langer op de verlanglijst van de Duitsers, maar was gedwongen eerst zelf een speler te verkopen. Dat is nu gelukt, de transfer van Dani Olmo naar FC Barcelona zit in de afrondende fase en dus hoopt Leipzig snel te schakelen met Bakayoko als voornaamste doelwit. Daarmee lijkt het balletje richting een grote transfer te zijn gaan rollen.

Dat er links en rechts werd geïnformeerd naar de diensten van de eenentwintigjarige rechtsbuiten was wel al duidelijk, maar nu Leipzig zich concreet in Eindhoven heeft gemeld lijken andere clubs ook wakker te zijn geworden. Bakayoko zelf heeft eerder in een interview met Voetbal International al aangegeven PSV alleen te willen verlaten voor een club die ook in de Champions League actief is én bovendien echt voor de prijzen speelt. Als nummer vier van de Bundesliga voldoet de club van Xavi Simons in ieder geval aan de eerste eis.

Na het uitstekende seizoen onder Peter Bosz meldt met Leipzig een aanzienlijk grotere club dan Brentford, dat vorige transferzomer ook een poging deed om de Belg in te lijven. Ook Paris Saint Germain, Bayern München, Borussia Dortmund, Liverpool en Arsenal zouden de ontwikkelingen op de voet volgen en verwacht wordt dat ook die clubs zich nu op korte termijn in Eindhoven gaan melden.

PSV tracht iedere zomer een grote uitgaande transfer te doen, al gaf Earnest Stewart tijdens het trainingskamp in Klosterpforte recent al aan dat PSV deze zomer niet gedwongen is een grote verkoop te doen. De geschatte richtprijs volgens bronnen rondom de Belg zou tussen de veertig en vijftig miljoen euro liggen.




Discussieer mee op de forums


Tags

leipzig bakayoko simons herenigen afrondende arsenal balletje barcelona bayern bosz brentford bundesliga doelwit dortmund earnest eenentwintigjarige klosterpforte liverpool olmo poging rasenballsport richtprijs stewart trainingskamp transferzomer verlanglijst wakker xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
Niet doen Baka, er zijn straks mooiere clubs voor jou, eerst nog jaartje knallen in Eindje!
+1/-1

 
2 maanden geleden
En wat denk je dat zijn transferwaarde zal doen als hij volgend jaar nog een contract voor slechts 1 seizoen heeft?
+1/-1

2 maanden geleden
Voor 50+ miljoen laten gaan! Hij is echt wel goed maar niet zo goed als dat hij wordt neergezet door velen. Vind zn rendement bijvoorbeeld niet denderend en hij is nooit iemand die echt opstaat in de wedstrijden die er toe doen (in de CL weinig potten kunnen breken) met een belangrijke goal of wervelende actie die de wedstrijd opengooit (behalve Lens uit)
+6/-1

2 maanden geleden
Goed nieuws dat het spel eindelijk op de wagen is.
Hele mooie bedragen voor een speler die nog steeds alles te bewijzen heeft en vooral nog heel wisselvallig is.

Wat mij betreft veruit het makkelijkst te vervangen van de spelers die hoge transferwaardes vertegenwoordigen.
+2/-1

 
2 maanden geleden
Persoonlijk denk ik dat 'spel op de wagen' pas echt spel op de wagen wordt als engelse clubs daadwerkelijk zouden gaan bieden. Kan me gewoon niet voorstellen dat Red Bull maar even €40 miljoen of meer zal bieden.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik geloof niet dat Leipzig in staat is dat geld af te tikken….45+….. next
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ze hebben net 55-62 miljoen ontvangen voor Olmo hè...
+1/-0

 
2 maanden geleden
Verkopen doen ze wel voor dergelijke bedragen, maar kopen ze ook weleens spelers voor dergelijke bedragen? Dat vroeg ik me eigenlijk ook wel af.

Volgens de eerste paar bronnen die ik tegenkom zou hun inkomend transfer record vorig jaar gevestigd zijn toen Openda tekende. 43 miljoen die eventueel door bonussen tussen de 45 en 50 uit zou kunnen komen. Het zou dus niet de eerste keer zijn dat dergelijke bedragen door Leipzig worden betaald. Dus wie weet.
+2/-0

2 maanden geleden
50 zou echt een topdeal zijn. Als dat wordt geboden snel een grote strik er omheen. Uiteraard moet er wel een goede vervanger in het boekje van Earnest staan maar daar twijfel ik niet aan. En dan ook nog Sepp van den Berg en een fatsoenlijke RB (huren). Ik denk dat er nog heel wat gaat gebeuren.
+2/-0

2 maanden geleden
Die gaan echt geen 45 mln oid betalen, zelfde verhaal als Dortmund
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Wat een clickbait titel zeg. Het lijkt fcupdate wel. Schrijf gewoon “RB Leipzig wil Bakayoko”. We komen hier voor PSV nieuws, dus we klikken toch wel.
+8/-0

2 maanden geleden
Hoop is uitgestelde teleurstelling toch?
+1/-0

2 maanden geleden
RB Leipzig hengelt 55 miljoen binnen voor Olmo, die een beslissende rol had bij EK-winnaar Spanje in de eindfase van het toernooi. Als ik hun was, zou ik echt nooit een vergelijkbaar bedrag neertellen voor Bakayoko.

Voor PSV zou het fijn zijn als hij nog een jaar blijft. Wel moet hij dan een volgende stap zetten qua niveau en het team vaker bij de hand nemen.
+1/-0

2 maanden geleden
Toch een mooie club, speelt ook CL en speelt in een aantrekkelijke competitie. Een niet te weigeren bod (45 mio of meer) doen Leipzig.
+1/-0

2 maanden geleden
Bakayoko houden bij PSV. Hij wil zelf ook wel blijven, spelen toch europees.
Ga maar 3 of 4 verdedigers halen psv. De nood is aan de man.
Obispo en Mauro kunnen niveau niet aan, afscheid van nemen. Financieel staat psv er goed voor volgens de geleerden, dan laat je Bakayoko toch niet gaan.
+1/-0

2 maanden geleden
Brentford bood 40 miljoen en dat is destijds afgewezen door PSV. Dus ze zullen met 50 miljoen moeten komen en ik verwacht dat Leipzig dat niet gaat doen. Sowieso moeten zij wat mij betreft een extra premie betalen door mee te werken aan die PSG deal.

Al met al goed dat er een serieuze club interesse toont. Nu hopen dat de echte top fomo krijgt en aanklopt.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik denk dat vooral Xavi Simons meewerkt aan die PSG deal. Die had ook kunnen zeggen dat hij naar Bayern of United wilde. Meneertje zal er vast niet slechter op geworden zijn met de nieuwe huurdeal.
+1/-0

2 maanden geleden
"RasenBallsport Leipzig". Wat een prachtige naam voor een voetbalcub, wie wil daar nou niet spelen?
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.822 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dam dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic ronaldopsv schouten stewart teze veerman