Jong PSV geeft zege in laatste seconde weg

12 augustus 2024 22:03

Jong PSV geeft zege in laatste seconde weg; image source: Pro Shots

Jong PSV heeft in een uiterst vermakelijke wedstrijd op De Herdgang met 2-2 gelijk gespeeld tegen Jong Ajax. Na een 0-0 ruststand opende Ricardo Pepi na tien minuten in de tweede helft de score. Mede dankzij uitstekend keeperswerk van Joël Drommel en veel gemiste kansen bleef die stand tot vijf minuten voor tijd op het scorebord. Een misverstand tussen Emmanuel van de Blaak en Joël Drommel luidde de gelijkmaker van Jong Ajax in. De keeper schatte een terugspeelbal verkeerd in en kwam te laat om die nog voor de doellijn te keren. Daardoor kreeg de jonge verdediger een eigen goal op zijn naam.

Kort daarvoor had de doelman nog een penalty gekeerd van spits Konadu. In de slotminuut van de officiële speeltijd leek Jong PSV alsnog met de drie punten aan de haal te gaan. Jesper Uneken werd onderuit geschoffeld door doelman Setford, Driouech verzilverde het buitenkansje vanaf elf meter door het midden. In de allerlaatste seconde van de extra speeltijd kopte Ahmetcan Kaplan een corner binnen voor de late gelijkmaker.

Voor Jong PSV is het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie teleurstellend begonnen. De ploeg van Fons Groenendijk stevende lange tijd op een overwinning af, de late gelijkmaker zal ongetwijfeld hard zijn aangekomen. Jong PSV krijgt vrijdag al de kans van te herstellen. Dan wacht op Sportpark Zoudenbach de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Die ploeg begon haar seizoen met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Helmond Sport.

jong drommel aangekomen ahmetcan blaak doellijn driouech emmanuel fons geschoffeld groenendijk helmond herdgang jesper kaplan keeperswerk konadu misverstand pepi schatte setford slotminuut stevende terugspeelbal uneken utrecht vermakelijke zoudenbach

2 maanden geleden (gewijzigd)
Dat het een vermakelijke wedstrijd was, klopt wel. Alleen is het topsport. En dan mag je never ever 2 goals zo makkelijk weg geven.

Werk aan de winkel dus voor Fons.

Drommel was erg sterk, maar 2 goals waren ook weer niet echt lekker.
+1/-0

2 maanden geleden
Drommel echt een sterke pot gekeept, Dams ook goed. Driouech en Babadi drama.
+3/-0

Inderdaad… zeker van een Driouech had ik toch wel meer verwacht.
+1/-0

Vermakelijke wedstrijd en zeer acceptabel voetbal,maar de afwerking in de eindfase en het killen van een wedstrijd is voor verbetering vatbaar.
Dus nog een beetje als vorig seizoen,werk aan de winkel Fons.
+1/-0

Jong gaat gewoon verder waar het vorig jaar gebleven was, in de slotfase alles weggeven. Klein wonder dat ze niet verloren hebben, in de laatste 10 minuten heeft Ajax 5 100% kansen gekregen. Vooral dankzij Drommel toch nog een resultaat. Had van de A spelers wel verwacht dat ze in ieder geval op zouden vallen tussen de echte jonkies, maar dat viel vies tegen. Zeker Babadi was dramatisch, maakte steeds de verkeerde keuzes.
+4/-0

Dat gevoel kreeg ik ook na het laatste fluitsignaal : leren ze nou helemaal niks daar op de Herdgang over de laatste 10 minuten? Jong heeft vorig jaar volgens mij meer punten weggeven in de slotfases dan dat het punten heeft gepakt. En ze gaan gewoon verder waar ze gebleven waren. Eén punt pakken en twee weggeven. Ik ga dit jaar die statistiek eens bijhouden...
+1/-0

Met een half A-team zou je makkelijk moeten winnen tegen Ajax. Spelbeeld en ook afmaken zijn beide petje. De eerste goal is een mazzeltje en de tweede een late penalty. Dat Drommel motm was zegt genoeg.
+1/-0

Toch weer jammer voor Joël,staat een goede wedstrijd te keepen en dan weer twee van die lullige tegengoals.(zeker niet voor zijn conto)
+2/-0

JPSV gaat door waar ze vorig seizoen mee zijn geëindigd met punten weggeven in de slotfase.Op zich was het gelijkspel verdiend en heeft Drommel zeer goede reddingen verricht.Het blijft zuur vooral omdat het tegen Ajax was en voor juichende Ajax supporters blijft ik allergisch.Blaak speelde een ongelukkige wedstrijd en werd er door die Banel regelmatig uitgelopen en hij was niet de enige.Verdedigers en PSV is blijkbaar geen goede combinatie.Ik had er meer van verwacht en er zijn gewoon 2 punten verloren.
+1/-0

Iets met een abonnement?
+1/-0

Wat is er trouwens met die verdediger Monamay die ze bij Leverkusen hebben opgehaald.Hij zat vandaag niet eens bij de selectie van JPSV.
+1/-0

Sommige dingen weet je zeker, de zon gaat onder, je gaat dood en jong PSV verspeelt punten in de laatste minuten. Dat is toch een serieus probleem en zo zitten we alweer op schema voor 80 tegendoelpunten. Wel een vermakelijke wedstrijd overigens maar dat terzijde.
+1/-0

Ik vraag me af of het niet zaak is om Babadi te gaan verhuren? Voor zijn ontwikkeling is het goed om minuten te gaan maken. Voor zijn mentale weerbaarheid kan dat volgens mij ook geen kwaad.
+1/-0

5 weken geleden
Misschien in een competitie gaan spelen die niet langer duurt dan 80 minuten. Hoe vaak hebben wij in het eind van de wedstrijd de winst uit handen gegeven.
Maakt niet uit welke achterhoede we hebben, echt niet normaal.
+1/-0

Off-topic: het nieuws op deze pagina loopt de laatste tijd enorm achter. Geen update omtrent Sepp (Liverpool houdt voet bij stuk en PSV schakelt door), AS Monaco die nu zijn laatste bod uitgebracht heeft op Teze etc. Kom op moderators!
+1/-0

Zojuist de samenvatting van deze wedstrijd gezien. Als je ons ziet verdedigen, en dan voornamelijk het achteruitlopen en niet ingrijpen van de backs in de duels, dan zie ik wel waarom we vorig jaar zo veel tegengoals hebben gekregen. En dan bestond het elftal nu nog voor meer dan de helft uit spelers uit de A-selectie.

Fons Groenendijk zal zijn handen vol krijgen aan dit elftal. Natuurlijk zijn resultaten niet het belangrijkste tijdens het opleiden, maar het feit dat er nauwelijks verdedigers uit Jong PSV echt de potentie hebben om PSV1 (of zelfs de eredivisie) te halen, vind ik wel schrikbarend.

Nu is het natuurlijk zo dat je bij Jong PSV elk jaar nieuwe instroom uit de jongere teams krijgt en dat het altijd een paar maanden duurt voordat het elftal een beetje ingespeeld is (en gewend aan de intensiteit van betaald voetbal), dus laat ik niet te vroeg oordelen.

Maar ddaat een dusdanig versterkt Jong PSV niet simpel van Jong Ajax kan winnen, baart me wel enigszins zorgen.
+1/-0

4 weken geleden
Boscagli en Teze laten gaan en met de verdediging van JPSV van vorig seizoen deze competitie verder gaan.Hadden slechts 80 doelpunten tegen en vooral Riley weer huren of beter nog kopen.