Transparent
Inloggen
Sluiten

Jong PSV verliest thuis van Telstar

26 augustus 2024 21:42
Foto: Pro Shots

Jong PSV verliest thuis van Telstar; image source: Pro Shots

Jong PSV is er niet in geslaagd ook haar derde competitieduel in de Keuken Kampioen Divisie ongeslagen te blijven. Telstar was op De Herdgang met 0-2 te sterk. Beide goals werden gemaakt door Zakaria Eddahchouri, die volgens journalisten uit IJmuiden direct zijn laatste wedstrijd voor Telstar lijkt te hebben gespeeld. Jong PSV was onmachtig een vuist te maken tegen het zeer defensief spelende Telstar.

Met name in de eerste helft ging de wedstrijd nog relatief gelijk op, het spel ging op en neer en het niveau was ook niet onaardig. Dat beeld veranderde in de tweede helft volledig. Jong PSV domineerde op de helft van Telstar, dat met tien man achter de bal verdedigde. Ondanks verwoede pogingen kwam PSV er niet of nauwelijks doorheen. Vijf minuten voor tijd maakte het tweede doelpunt van Eddahchouri, vanuit een counter, een einde aan alle Eindhovense aspiraties om minimaal een punt in eigen huis te houden.

Jong PSV was vlak voor de openingstreffer van Eddahchouri nog het dichtste bij een treffer. Ayodele Thomas profiteerde van een verkeerde pass van doelman Ronald Koeman en lepelde hem vervolgens over de doelman heen. Zijn inzet was net te hoog, want zijn poging belandde op de lat. Jesper Uneken was onvoldoende voorbereid op de rebound, waardoor Koeman met de schrik vrij kwam en de doeltrap mocht nemen. Isaac Babadi speelde de volledige negentig minuten mee maar grossierde vandaag in slordigheden en balverlies. Op deze wijze lijkt het megatalent van PSV weinig aanspraak te maken op meer speeltijd in het eerste elftal van de club.

Voor Jong PSV wacht vrijdag het vierde competitieduel van dit seizoen. Dan gaat de ploeg van trainer Alfons Groenendijk op bezoek bij MVV in Maastricht. Die ploeg speelde twee van de drie eerste wedstrijden gelijk en verloor de derde. Daarmee staan de Limburgers op een zeventiende plaats. Jong PSV had vanavond bij winst de koppositie over kunnen nemen van Top Oss. Na de verliespartij vanavond blijft het team op de zesde plaats staan.




Discussieer mee op de forums


Tags

jong eddahchouri koeman aanspraak alfons aspiraties ayodele babadi balverlies counter doeltrap groenendijk grossierde herdgang isaac jesper lepelde maastricht megatalent onaardig onmachtig oss poging rebound schrik slordigheden uneken verdedigde verliespartij verwoede

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Jammer dat Babadi het kwijt lijkt te zijn.
+2/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
Tis duidelijk dat we onze nieuwe verdedigers (voorlopig) niet vanuit de jeugd hoeven te verwachten. Ik weet niet of Earnie Stewart om die reden op de tribune zat maar die tijd kan hem echt bespaard worden. Was echt jongetjes tegen mannen vanavond. Maak me overigens ook zorgen om Land en Babadi. Die 2 weten zich in jong totaal niet te onderscheiden en lijken in geen enkel opzicht al ‘een stap verder’ dan hun teamgenoten
+1/-0

 
Nickb0316 (geschorst)
4 weken geleden
Miss een verdediger van Telstar?
+1/-0

Nickb0316 (geschorst)
4 weken geleden
Ik volg jong psv niet iedere wedstrijd, maar die hype om land snap ik echt niet.
+1/-0

4 weken geleden
Terechte nederlaag tegen Telstar dat vorige week nog werd afgedroogd tegen FCE.Land en Babadi konden zelfs tegen Telstar niet het verschil maken.Kunnen allebei leuk meevoetballen in PSV1 maar zullen nooit geen dragende spelers worden.Logisch dat jong het fysiek aflegd tegen Telstar maar dat het voetballend ook het verschil niet kon maken is erg teleurstellend.Is al een paar seizoenen het geval en dus wordt het dit seizoen ook het rechter rijtje.
+1/-0

 
4 weken geleden
Land en Babadi zijn 18 en 19 jaar en worden nu al een roemloze toekomst door je toebedeeld.

Wow.
+4/-0

 
4 weken geleden
Vroeger, toen ik nog jong en vitaal was, en zelf voetbalde, vond ik het makkelijker mee te doen met hogere/betere elftallen. Ik pikte dan aan

Kan me voorstellen dat het een type Land ook is. Handelingssnelheid gaat omhoog, ballen die je geeft worden begrepen door anderen en je hoeft niet over te compenseren.

Ik kijk onvoldoende jong, om een oordeel te vellen, maar beide ventjes zijn nog zo jong.
+2/-0

 
4 weken geleden
Dan moet je deze jongens permanent betrekken bij het eerste team om daarmee te leren leven en niet bij jong inpassen als training want jong moet ok serieus aan de bak en deze jongens moeten onder constante druk leren presteren.
+1/-0

 
4 weken geleden
Klopt. Het was een theorie van de koude grond
+2/-0

 
4 weken geleden
Vorig seizoen speelde Tillman zijn eerste paar wedstrijden voor Jong ipv het eerste. Was toen ook echt drie keer niks en zag het niet zo snel gebeuren dat hij aan zou kunnen haken in het eerste. Lijkt toch wel aardig te kunnen ballen, zeker met betere spelers om zich heen. Land heb ik ook al een aantal keren beter zien spelen in het eerste dan dat ik hem ooit bij Jong heb zien spelen. Je zou bijna denken dat teamgenoten inderdaad relevant zijn in een teamsport. Wie had dat gedacht.
+2/-0

4 weken geleden
Een welkome verrassing na de knappe overwinning in Arnhem en de ietwat geflatteerde nederlaag tegen Eindhoven.
+1/-0

 
4 weken geleden
Nee niet eens, hahaha, Monday night pub quiz night, dat gaat voor... ik moet de wedstrijd zelfs nog (terug)zien!
+1/-0

4 weken geleden
Waar blijven de gewenste versterkingen voor jong PSV!?

Ik snap dat je met het eerste elftal aan het wachten bent op de ultieme spelers en dat het balletje net goed moet vallen om de juiste spelers te kunnen halen.

Maar er wordt beloofd dat jong psv zou worden aangevuld met talenten die goed genoeg zijn om psv 1 te halen en er is er werkelijk precies maar een bijgekomen. Dit is toch iets waar ze al zeker een jaar voor aan het kijken zijn en waar je de contacten voor onderhoud, neem aan dat je niet alleen met mokio (naar Ajax) en die andere Belg van leverkussen bezig was?

Loopt verdorie zoveel talent rond in Scandinavië (inc IJsland), Frankrijk, België, en bij de Duitse en engelse jeugd, had hier meer van verwacht. De doorstroom gaat stokken op deze manier. We hadden Memphis-Bergwijn-malen-gakpo-madueke en nu bakayoko die doorstroomt en een cashcow wordt, maar er zit niets meer achter dat hem op kan volgen vanuit de jeugd.
+2/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Ik mis ook de echte megatalenten. Na Bakayoko is het behoorlijk stil. Natuurlijk hadden we vorig jarig Babadi opeens bij het eerste, en wordt ook Land een grote toekomst toegedicht. Maar aanvallend zit er niet iets bij waar ik zo op het eerste gezicht van denk dat het de opvolger van Bakayoko kan worden in een inderdaad indrukweekend rijtje wat je opsomt.

Overigens is dat niet iets wat enkel PSV betreft. Ook bij de andere topclubs breken zelfden zelfopgeleide spelers door die ik echt door zie stoten naar de Europese top. Als je ziet wat er in Jong Oranje rondloopt, dan is dat misschien wel de meest armoedige lichting die ik tot nu toe heb meegemaakt.
+1/-0

 
4 weken geleden
Ja toch, wij zitten op de zelfde lijn qua deze visie.

Maar psv moet hier wel op in gaan spelen want goede buitenspelers uit eigen jeugd is de levensader van onze mooie club.
+1/-0

4 weken geleden
Is Madi Monamay geblesseerd ofzo? Of waarom speelt die niet?
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.825 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong juve juventus karsdorp keuring ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic schouten teze veerman