Transparent
Inloggen
Sluiten

Schalke 04 ontbindt contract voormalig PSV'er

29 augustus 2024 10:54
Foto: Pro Shots

Schalke 04 ontbindt contract voormalig PSV"er; image source: Pro Shots

Voormalig PSV'er Timo Baumgartl kan weer op zoek naar een nieuwe club. Schalke 04 heeft zijn contract per direct ontbonden waardoor de verdediger transfervrij is. Baumgartl had nog een contract tot volgende zomer in Gelsenkirchen, maar had in het afgelopen seizoen regelmatig ruzie met zijn trainer Karel Geraerts, die hem halverwege het seizoen ook naar de jeugd verbande.

Latar gaf Baumgartl ook een opvallend kritisch interview ten nadele van zijn toenmalige trainer Thomas Reis, die hem een week schorste om af te koelen. Timo Baumgartl kwam in de zomer van 2019 naar PSV, dat hem voor twaalf miljoen overnam van VfB Stuttgart.

In het eerste seizoen van zijn uitleenperiode voor 1.FC Union Berlin in 2021 werd er teelbalkanker ontdekt bij de Duitse verdediger. Daarop werd de koopclausule in zijn huurcontract niet gelicht maar werd de huur met een jaar verlengd. Vorige zomer besloot PSV het contract van de dure aankoop te ontbinden om hem zijn transfer naar Schalke 04 te gunnen. Dat leverde hem een weinig succesvolle periode op in de Tweede Bundesliga.




Discussieer mee op de forums


Tags

baumgartl schalke ontbindt berlin bundesliga gelsenkirchen geraerts gunnen huur karel koelen koopclausule latar nadele ontbonden ontdekt overnam schorste stuttgart teelbalkanker uitleenperiode union verbande vfb

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Waar blijven de nieuwsberichten over Zanka, Erik Pieters, De Rijck, Behich en Toni Lato?
+1/-0

 
site-admin 4 weken geleden
Heb ik iets gemist?

Bovendien, speelden Zanka, Erik Pieters, Derijck, Behich en Toni Lato ook tot vorige zomer nog voor PSV?
+1/-0

 
4 weken geleden
Ik denk dat de algemene feedback is dat er behoorlijk wat site-bezoekers zijn die hun vraagtekens hebben bij de hoeveelheid berichten met betrekking tot ex-spelers die nauwelijks iets voor onze club betekend hebben. Misschien een puntje voor de volgende redactie-vergadering ;-)
+5/-0

 
4 weken geleden
Als je de reacties leest op deze berichten zoals die van Jorrit Hendrix zie je inderdaad terug dat niemand dat lijkt te interesseren. Zeker gezien de transfer deadline erg dichtbij is en iedereen ongeduldig wacht op nieuwe spelers werd ik een beetje sarcastisch van dit bericht.
Ik waardeer de moeite, maar ik denk oprecht dat niemand het wat interesseert wat de status is van Baumgartl en Jorrit Hendrix.
+1/-0

 
4 weken geleden
Waar ligt de 'scheidslijn' over wel/ niet over een voormalig PSV'er iets melden?
+1/-0

 
site-admin 4 weken geleden
Dat is afhankelijk per speler maar ook afhankelijk van ontwikkelingen rondom de speler.

Is het een clublegende die meermaals kampioen is geworden met PSV zoals Jetro Willems—-> Nieuws.

Is het nieuws over een speler die in Eindhoven nooit de verwachtingen heeft waargemaakt maar nog niet al te lang geleden is vertrokken zoals Timo Baumgartl—-> bericht.

Gaat het over Zakaria Labyad? Geen bericht.

Bij iedere speler probeer ik de afweging te maken of het supporters van PSV interesseert hoe het de betreffende oud-speler vergaat. De ene vindt het leuk te lezen, de ander wat minder. Maar geldt dat niet voor alles in het leven?
+1/-0

 
4 weken geleden
Klopt, maar denk dat het supporters op dit moment meer boeit wat de ontwikkelingen rondom bijv Boscagli zijn dan dat Baumgartl op zoek kan naar een nieuwe club.
+2/-0

 
4 weken geleden
Inderdaad, en daarnaast ken ik geen PSV fan die het nieuwswaardig vindt dat Baumgartl zijn contract is ontbonden.
+1/-0

 
4 weken geleden
Helder, dank. Iedereen heeft zo zijn voorkeuren voor spelers maar ik kan op deze manier zelf beslissen over wie ik wel/ niet iets wil lezen.
+2/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko basarnhem bergwijn boscagli bosz dams dest eredivisie feyenoord flamingo jesperpsv jong juve juventus karsdorp keuring lozano mauro nagalo ndala perisic peru roglic schouten tillman uefa vaio veerman vuelta yonci