Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV bevestigt komst Adamo Nagalo

2 september 2024 13:39 - PSV
Foto: PSV Media

PSV bevestigt komst Adamo Nagalo; image source: PSV Media

Adam Nagalo mag zich dan eindelijk officieel PSV'er noemen. De centrale verdediger komt over van FC Nordsjaelland. De vijftienvoudig international van Burkina Faso heeft maandag zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract. Daardoor ligt hij tot medio 2029 vast bij PSV.

De verdediger was op zoek naar een nieuwe uitdaging: "Toen PSV voorbij kwam heb ik geen moment getwijfeld. PSV is voor mij de juiste club op het juiste moment. Het is geweldig om hier te zijn. Ik kon vannacht zelfs nauwelijks slapen omdat ik zoveel zin heb in dit avontuur."

De nieuwste aanwinst is ambitieus en kijkt al vooruit naar de Champions League: "Aan de bal ben ik zelfverzekerd en ik kan goed in dienst van het elftal spelen. Ik wil de beste worden en investeer daarom veel tijd in het terugkijken van beelden en het luisteren naar trainers en medespelers. Van kleins af aan wil ik tegen de beste spelen. Dat kan in de Champions League. Dat is vanuit de Conference League een flinke stap, maar als je de beste wil worden moet je die uitdaging aangaan."

Ook Earnest Stewart is erg blij met de talentvolle verdediger: "Na het vertrek van enkele spelers in de defensie was het geen geheim dat we de achterhoede wilden versterken. Met de komst van Rick, Adamo en eerder Ryan Flamingo zijn we daarin geslaagd. We volgden Adamo al een tijdje en zijn bijzonder gecharmeerd van zijn kwaliteiten. Hij is een sterke en snelle centrale verdediger die comfortabel is aan de bal. Adamo kan zich onder onze technische staf nog verder ontwikkelen. Vanaf het eerste moment dat we contact met hem hadden liet hij blijken heel graag voor PSV te willen spelen. Dat vinden we belangrijk en zien we graag."




Tags

adamo nagalo achterhoede burkina conference earnest faso flamingo kleins nordsjaelland slapen stewart vijftienvoudig zelfverzekerd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Welkom Adamo! Ik ben heel benieuwd, ik lees/zie verschillende items van mensen die refereren naar scoutingsrapporten en diepere analyses van hem, die zijn allen zeer positief. Dus ik ben heel benieuwd naar hem! Hopelijk is dit eindelijk écht de verdediger die we zoeken.

Ben wel benieuwd of hij er al meteen zal staan of hoe lang hij nodig zal hebben zich aan te passen en in de basis te spelen.
+1/-0

2 weken geleden
Welkom Adamo, ik ben ook erg benieuwd naar deze speler, wel nog jong ben benieuwd of die Flamingo uit de basis gaat spelen.

Misschien nog een buitenkansje op de linksback die we kunnen huren totdat Dest terug is. Anders gewoon Dams het vertrouwen geven sowieso in de eredivisie is de verdediging meer als voldoende. Aanvallend scoren we genoeg.
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
We hebben natuurlijk Mauro Jr. nog. Die is alweer in training en is mijns inziens na Dest gewoon de beste linksback die we hebben. Dams en Oppegard is, zeker voor CL begrippen, echt veel te licht.

On-topic: Welkom Adamo! Hij heeft in ieder geval het postuur en de uitstraling van een goede centrumverdediger. Laten we hopen dat hij zich snel weet aan te passen aan het Nederlandse voetbal, zodat we straks - als het erom gaat - een verdediging hebben die een stuk steviger in de schoenen staat als in de eerste 5 potjes van dit seizoen.
+2/-0

 
2 weken geleden
Wat zijn CL-begrippen?

Als je gewoon serieus gaat kijken, zijn wij als PSV (of welke andere NLse club dan) gewoon te licht om iets te bereiken in de CL.

Tegen de topclubs leggen we het gewoon af ... tegen de echte concurrenten hebben we altijd een kansje. En als bv een Dams kan spelen tegen een Feijenoord of AZ, dan is hij ook goed genoeg om te spelen tegen de concurrenten in de CL.

Een team creeren dat gaat meedoen om de prijzen in de CL zal voor ons altijd een droom blijven ... die tijd is gewoon voorbij.
+6/-0

 
2 weken geleden
Helaas de realiteit van het moderne voetbal. De cup gaat met een zekerheid van 99% naar Spanje of Engeland en eigenlijk kun je wel stellen dat hij voor 98% zeker naar Real of City gaat. Het toernooi is ook zo opgezet dat een stunt zoals wij in 2005 of onze Amsterdamse collega's in 2019 nagenoeg onmogelijk is. Het is jammer dat je in CL moet zijn voor het grote geld, want zou ons op het sportieve vlak veel liever in de Conference league zien spelen, verreweg de leukste Europacup qua spanning en winkansen voor veel meer deelnemers. In de CL is 90% niets meer dan overbetaalde opvulling en dat zijn wij helaas ook. Maar het zijn mooie wedstrijden voor onze spelers om te groeien en zo de voorsprong in NL vast te houden of verder uit te breiden. Op naar het Bayern van Brabant!!
+5/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Wees gerust, ik heb niet de illusie dat wij de CL kunnen winnen. Doordringen tot de knock-out fase is een haalbaar doel en daarna moet je heel veel geluk hebben met zowel de loting als de wedstrijden zelf.

Ik denk dat jij (en bijv. alexthebest) nogal makkelijk roepen dat Dams/Oppegard wel mee kunnen. De wedstrijden die we tot nu toe speelden, zijn we niet serieus getest. En in die wedstrijden is het geen probleem dat je met jonge jongens op de backposities speelt. Maar ik ben van mening dat we tegen Sparta al in de problemen gaan komen met deze 2 backs. En tegen AZ, Feyenoord of Twente al helemaal. Ik heb in Oppegard nog nooit iets gezien wat mij het vertrouwen geeft dat hij een schakel in een kampioensteam kan zijn. En Dams komt net kijken, hoe vaak komt het voor dat een jongen uit de jeugd, totaal onbekend, in 1x goed genoeg is om tegen de betere ploegen in de eredivisie te spelen?

Jullie laten je zand in de ogen strooien door de onkunde van Eagles, RKC en Almere. PSV moet echt met 2 serieuze backs gaan spelen, anders zijn we dusdanig kwetsbaar dat betere ploegen ons pijn gaan doen. Gelukkig hebben we er met Karsdorp 1 binnen gehaald en is Mauro Jr. een stuk beter dan Dams en Oppegard. Verder is het vooral hopen dat het herstel van Dest voorspoedig gaat.
+1/-0

 
2 weken geleden
Nee hoor, ben het helemaal met je eens. Oppegard lijkt het hem niet te zijn. Ramalho was blijkbaar toch een stuk beter dan menig geen hier dacht en Dams vind ik een aangename verassing, ook tegen Feyenoord trouwens. Ik vond Teze overigens ook niet het niveau wat PSV moet nastreven als je hem vergelijkt met bijvoorbeeld Dumfries of Arias, dat is een hele andere categorie. Mauro is een prima stand in op links, Karsdorp een verbetering op rechts en die nieuwe jongen centraal gaan we zien. Flamingo is dan back up en je hebt altijd nog de Schouten variant, waar je dan Saibari of Til op het middenveld erbij kan zetten. Na de winterstop Dest, Boscagli, Nagalo, Karsdorp. Lijkt mij toch niet heel verkeerd voor de eredivisie en de zwakkere tegenstanders in de CL. Verder halen we gewoon 4 goede overwinningen met de jongens die het nu moesten doen, dat ligt deels aan de tegenstand, maar voornamelijk aan PSV. Ook deze jongens zullen het komende seizoen weer stappen gaan zetten en ervaring op doen. De afgelopen wedstrijden stond er maar 1 van de beoogde verdediging in het veld, dus logisch dat het niet helemaal soepel loopt, maar als we tegen WII en NAC hadden gespeeld had je ook gezegd makkie en onkunde bij de tegenstander, want die zijn echt niet beter als RKC, Heracles of de Eagels, terwijl andere ploegen met op dat moment een betere verdediging er gewoon punten tegen hebben verspeeld. Makkelijke wedstijden bestaan simpelweg niet. Dat hebben we het afgelopen deccenia wel gezien met een PSV op 80%.
+1/-0

 
2 weken geleden
Ik vind Dams tot nu toe ook een goede indruk maken (denk dat we het daar met z'n allen wel over eens zijn), voor de Eredivisie is hij sowieso goed genoeg en zou ik hem het vertrouwen geven. Dat is natuurlijk ook de manier voor die jongen om zich te bewijzen en echt te groeien.

Alleen voor de CL is het een vraag natuurlijk, maar we hebben ook nog geen andere opties voor nu. Misschien dat er nog wat komt inderdaad, een huurling bijvoorbeeld.
+1/-0

 
2 weken geleden
In 18 wedstrijden in de eredivisie ga je waarschijnlijk sowieso een prima resultaat boeken, al zou je Drommel op linksback zetten. Ik moet het nog zien dat deze jonge jongens (incl. Oppegard en Ledezma) in staat zijn om zich staande te houden tegen Feyenoord, Ajax of AZ. Zowel positioneel, tactisch als fysiek heb ik mijn twijfels.
+1/-0

 
2 weken geleden
Met jouw visie kunnen we wel stoppen met jeugd opleiden.
Wij geven die jongen in ieder geval nog het voordeel van de twijfel, maar jij schrijft hem bij voorbaat al af.
Waarom zouden we een aanvaller of middenvelder uit de jeugd wel de kans geven, maar een verdediger niet? We hebben tenslotte de laatste jaren laten zien dat je ook met een tegenvallende verdediging gewoon goed mee kunt doen, en kampioen kunt worden (met weinig goals tegen). De Cruijf-filosofie he … gewoon eentje meer scoren dan de tegenstander .. 😏

Ik vind Dams zeer betrouwbaar overkomen, en kan misschien wel uitgroeien tot een volwaardige basisspeler.
+1/-0

 
2 weken geleden
Deels met je eens. Jeugd moet een kans krijgen.
Een falende verdediger is echter wel problematischer dan een falende aanvaller of verdediger. Bij de 1e krijg je gewoon extra tegengoals om de oren terwijl de een falende middenvelder of aanvaller nog enigszins te redden zijn door een verdediging dat staat als een huis en voldoende overig scorend vermogen in de ploeg.
+1/-0

 
2 weken geleden
Oppegard heb ik voor mezelf al wel afgeschreven, Dams zeker nog niet. Wat hij tot nu toe laat zien als hij meedoet bij het eerste, valt zeker niet tegen. Maar dat maakt hem nog niet direct goed genoeg om mee te doen in de grote wedstrijden. Je moet jezelf de luxe veroorloven om dit soort jongens rustig te brengen. Laat hem een jaar meetrainen met de A-selectie en beloon hem af en toe met wat invalbeurten of, als hij het heel goed doet, laat je hem starten tegen een club uit het rechterrijtje. Alleen de echte top-talenten zijn in staat om in 1x de stap vanuit de jeugd naar het niveau van PSV1 te overbruggen. Dat Dams nu speelt, is pure noodzaak, en geen 'beloning' voor zijn prestaties bij Jong of op de training.

Ik zou zeker niet willen stoppen met opleiden, maar ik ben wel voor een andere manier van 'integratie' in 1 dan wat er nu gebeurt, door nood geboren. En in mijn ogen is voor veel spelers een verhuur aan een eredivisieclub een noodzakelijke stap om te kunnen bekijken of een speler "PSV-waardig" is.
+1/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Met het binnenhalen van Nagalo, Karsdorp, Flamingo, Dest, Couhaib, Tillman en een bijna fitte Lang zijn we er denk ik niet op achteruit gegaan. Ook het binnen boord houden van Schouten, Boscagli, Veerman, Baka prima zaak. Blij met Stewart als TD.
+8/-0

 
2 weken geleden
Op papier zeker, Dest is echter nog lang geblesseerd en Lang en Karsdorp zijn niet fitte brekebenen. De 'ervaring' is niet zo bedrijfszeker helaas.
+1/-0

2 weken geleden
Welkom bij de mooiste club van NL Adamo 😊 Ik hoop dat je je gauw thuis mag voelen in ons mooie Eindhoven en wens je veel plezier en sportief plezier.
+1/-0

2 weken geleden
Denk zeker een aankoop met veel potentie.
Dus van het positieve uitgaan!


Lees wel net dat er blijkbaar ook iets speelde over Hummels……. Dat zou toch weer eentje uit de categorie Götze zijn geweest…… 😊
+1/-0

2 weken geleden
Rechter centrale verdediger is bij ons op de een of andere manier vaak een lastige positie om een goeie voor te vinden. Ik vond Ramalho vaak heel prima spelen. Hopelijk is Adamo een goede opvolger! Ik zie nog wel gebeuren dat Flamingo rechtsback wordt, want Karsdorp heeft wel veel blessures gehad laatste jaren toch? En op links.. Mauro ligt er ook geregeld uit, Oppegard heeft niet het niveau - bij lange niet. Dams komt net kijken en maakt een goede indruk, heeft supergoede intercepties, haat als een vent een duel aan, maar je ziet ook dat ie nog moet ontwikkelen op positie kiezen en zo. Die komt er wel. Alleen voor de topwedstrijden.. daar vind ik onze verdediging niet van het niveau dat de aanval en middenveld hebben. Ik zat wel echt te hopen dat Hummels haalbaar zou zijn en zou willen. Ook die Pool zou top zijn geweest. Maar alle vertrouwen in nieuw kampioenschap met dit team en leuke wedstrijden!
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.822 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic ronaldopsv schouten stewart teze veerman