Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV huurt Ndala met optie tot koop

3 september 2024 11:17 - PSV
Foto: PSV Media

PSV huurt Ndala met optie tot koop; image source: PSV Media

PSV heeft zojuist bekend gemaakt tot overeenstemming te zijn gekomen met Manchester City over de huur van de achttienjarige Joel Ndala. Daarnaast heeft PSV ook een optie tot koop bedongen in de onderhandelingen met de Engelse topclub. Hoewel de international van Engeland Onder 18 op meerdere aanvallende posities uit de voeten kan, focust hij zich op de linksbuitenpositie.

De aanvaller vertrok in 2017 van Port Vale naar de jeugdopleiding van Manchester City. Daar pakte hij met meerdere jeugdteams de landstitel. Vorig seizoen was hij actief in de Premier League 2, de UEFA Youth League en de FA Youth Cup.

Ndala heeft heel bewust voor voor PSV en Nederland gekozen, zo blijkt uit het eerste interview dat de speler gaf aan PSV TV: "Het hele plaatje klopt. Het plan, de verwachtingen en mogelijkheden om die verwachtingen waar te gaan maken. Daarom had PSV voor mij al snel een streepje voor op de andere opties die op tafel lagen, buiten het feit dat het ook gewoon een grote club is."

De Engelsman ging ook in op zijn sterke punten als voetballer, die PSV hebben overtuigd Ndala te halen: "Ik ben technisch, snel, direct en ik kan doelpunten scoren." Ook technisch manager van Jong PSV Jan Vennegoor of Hesselink beaamt dat: "Joel is een bijzonder getalenteerde speler. We zijn blij dat hij in ons plan met hem gelooft. Hij is een veelzijdige speler die met zijn snelheid en techniek goed in het Nederlandse voetbal past."




Tags

ndala engeland hesselink huur jong landstitel linksbuitenpositie nederland port uefa vale vennegoor

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Welcome and wel done.
Mooi dat hij een bewuste keuze heeft gemaakt om zijn vlieguren op de Herdgang te gaan maken,dat we er maar veel plezier aan gaan beleven.
+1/-0

2 weken geleden
Mooie speler met open armen ontvangen!
+1/-0

2 weken geleden
Hopelijk gaat hij dezelfde weg bewandelen als Madueke. Goed voor hem en (penningmeester van) PSV. Welkom en succes.
+1/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Super gaaf. Echt een enorm talent!
+2/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Ik hoop dat hij er veel voor ons in gaat prikken en ons gaat laten genieten. Alleen las ik ergens dat er weer een 'terugkoopregeling-voor-een-scheet-en-een-paar-knikkers' is afgesloten. Dus als dit echt een topper dreigt te worden staan wij weer met lege handen. Dat tempert toch een beetje mijn goede geval. Maar goed, we gaan het zien. En ik begrijp ook wel dat zonder die clausule hij nooit naar ons zou zijn gekomen maar toch vind ik het klote.
+4/-1

 
2 weken geleden
Ik vind meerdere tientallen miljoenen euro's niet een scheet en een paar knikkers, maar goed, dat is voor iedereen anders.
Mogelijk was het anders überhaupt niet mogelijk om een koopoptie te bedingen, it's all about perspective. Niet te snel oordelen als je niet alles weet.
+1/-0

2 weken geleden
De mogelijkheid om in de KKD te spelen en de kansen die geboden worden aan talenten om relatief vroeg door te breken kunnen een geweldige magneet zijn voor jonge talenten uit competities waar het een stuk lastiger is voor hen om op jonge leeftijd met voldoende weerstand te spelen.

Dit zie je ook wel terug in de krachtsverhouding van Jong PSV in de Premier League International Cup en aan hen goede prestaties daar. Hopelijk worden de prestaties in de UEFA Youth League voortaan ook een prachtig uithangbord van de jeugdopleiding. PSV heeft hier echt iets heel waardevols te bieden aan talenten die hun ontwikkeling prioriteit willen geven in hun jongere jaren.
+1/-0

2 weken geleden
Leuke dribbel, lijkt stevig op z'n benen te staan. Lijkt wel vooral veel oog voor zichzelf te hebben en wat minder voor z'n ploeggenoten... potentie is er zeker!
Ben benieuwd!
+1/-0

2 weken geleden
Als hij het goed doet kan hij zo'n 10 miljoen kosten alles bij elkaar. Al zouden we hem dan voor twintig miljoen moeten "teruggeven" heb je nog steeds 10 miljoen verdiend.
Dat lijkt me een prima constructie toch?
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Eerlijk gezegd zou ik wel een hogere terugkoop clausule verwachten als de totale kosten 10 miljoen zouden kunnen worden. Dat zou een hele aardige investering zijn voor PSV en dan wil je denk ik wel meer dan dat je in het beste scenario wellicht slechts je investering verdubbeld.

Een investering kan ook nog altijd tegenvallen, dus dan moet je wel kunnen profiteren van de transfers die wel goed uitpakken. Al krijg je in de huidige markt al vrij snel 10 miljoen euro voor aanvallende talenten en is de kans wellicht klein dat die volledige 10 miljoen zou verdampen.

Maar nog altijd een stuk belangrijker, hopelijk gaat hij veel mooie dingen laten zien en kan hij zijn prijzenkast is Eindhoven vullen.
+2/-0

2 weken geleden
Welcome to the most beautiful club of the Netherlands. I wish you lots of good luck and I hope you enjoy your time with us 😀
+1/-0

2 weken geleden
Welkom Joel, bij ons PSV.
+1/-0

2 weken geleden
Hele leuke aanwinst, dit kan eindelijk de opvolger worden van het rijtje Memphis, Bergwijn, Malen, Gakpo, Madueke, Bakayoko en nu niemand die vanuit de jeugd die plek tot ster en cashcow kan overnemen.

Hoe zit deze constructie nu precies in elkaar?
Als ie het goed doet heeft PSV de optie om hem te kopen voor 10 miljoen, dat is correct toch.

Stel hij doet het daarna goed, wat is dan precies de terugkoop optie die city heeft, en binnen welke periode zou dat zijn!?
+1/-0

2 weken geleden
Hopelijk wordt het een succes!! De vorige Jonge huurspeler van City werd door blessures helaas niets.
+3/-0

 
2 weken geleden
@Sosa: dat is jaren geleden niet? In de tijd van de magische nummer 7 uit Montevideo.. Is de fanclub nog in stand? On topic: iemand een idee wat het mogelijke terugkoop bedrag is wat City zou moeten betalen?
+3/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Gaston de held ja, ik ben nog steeds voorzitter ja..

Door de vorige moderator moest ik jaren onterecht toe kijken


Malik lijkt qua spel erop
+6/-0

 
2 weken geleden
Hallo Sosa, Welkom terug kerel.
Is het standbeeld van Art Langeler al af, of ben je nog aan het boetseren ? :)
+1/-0

 
2 weken geleden
Maatje, lang geleden!!

Art de held blijft de grondlegger van de jeugd opleiding, de tijd die hij er in gestoken heeft blijft cruciaal!


Helaas is het borstbeeld van ons alles Art nog niet klaar
+1/-0

 
2 weken geleden
Sosa/ Wouter Erik: verlangen jullie ook zo terug naar de wekelijkse colums van Art? Wat mij betreft het grootste gemis voor ons fans: hoogwaardige literatuur is schaars deze dagen. On topic: erg benieuwd naar deze speler. Hangt een (potentieel) stevig prijskaartje aan.
+2/-0

 
2 weken geleden
Beste Tony, bedoel jij die column waarin hij altijd vermeld hoeveel uur hij wel niet in de week aan het werk was? Dat waren nog eens artikelen waar Toontje lager nog iets van kn leren.

On: laten we hopen dat hij een dikke prijs oplevert nadat hij psv voor 2x op rij naar de titel schiet.
+2/-0

 
2 weken geleden
Wat dacht je van die video's van Koffie met Toon :)
+1/-0

 
2 weken geleden
Blijft een vreemde gang van zaken. Heeft uiteindelijk toch 17 wedstrijden voor (Jong) PSV gespeeld, dus blessureleed verklaart niet alles. Misschien zag van Nistelrooy het niet in hem zitten? Vergelijkbaar met Zinchenko die hier ook nooit echt is doorgebroken maar inmiddels vaste kracht is in de top van de Premier League. Soms is er gewoon geen match tussen club, staf en speler.
+2/-0

 
2 weken geleden
Zinchenko was dat jaar met stip de beste voetballer in de selectie. Zijn nadeel was denk ik dat we een trainer hadden die liever een bal breed of achteruit zag in balbezit dat risico en bij een 1-0 voorsprong ongeacht tegen wie gelijk een extra verdediger bracht om de boel helemaal dicht te metselen. Een hele succesvolle trainer op nationaal niveau, maar gruwelijk om naar te kijken. Zinchenko paste daar denk ik niet heel goed bij, die zou het beter doen bij Boszbal. Van mij mag hij hier weer terug komen, een extra optie voor in de verdediging. On topic, vreemd wereldje. Wij verkopen van Duiven aan City, die stallen hem ergens in België en vervolgens haalt PSV een schijnbaar betere speler bij City vandaan. Schiet mij maar lek, ik begrijp er helemaal niets meer van, maar wel gaaf dat zo'n jongen voor ons kiest. Noni zal daar ook wel mee te maken hebben. Bij PSV kun je doorbreken richting de top. We hebben echt goed werk verricht in de jeugopleiding.
+1/-0

 
2 weken geleden
Moderne slavenhandel. Een beter passende term kan ik niet vinden.
+1/-0

 
2 weken geleden
De mismatch zou idd ook kunnen. Ging hij ook niet veel olympische kwalificatie wedstrijden of jeugd toernooien spelen tussendoor?
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Die laatste zin klopt wel.Soms klikt het niet, qua speelwijze, qua mentaliteit,of medespelers mbt. elkaar aanvullen of sterker maken. Ook de trainer speelt een cruciale rol, bij Dortmund kwam Bosz niet uit de verf bv. Bij PSV leek het vorig jaar allemaal perfect aan te sluiten, maar soms kunnen kleine veranderingen dit compleet omgooien.
+1/-0

2 weken geleden
Is er al bekend wat de terugkoopclausule is? Hoop dat ze nu wel hoog hebben ingezet.
+1/-0

2 weken geleden
Beste Tony, bedoel jij die column waarin hij altijd vermeld hoeveel uur hij wel niet in de week aan het werk was? Dat waren nog eens artikelen waar Toontje lager nog iets van kn leren.

On: laten we hopen dat hij een dikke prijs oplevert nadat hij psv voor 2x op rij naar de titel schiet.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic ronaldopsv schouten stewart teze veerman