Transparent
Inloggen
Sluiten

Jong PSV haalt Australisch talent uit Sydney

4 september 2024 11:18 - PSV
Foto: Pro Shots

Jong PSV haalt Australisch talent uit Sydney; image source: Pro Shots

Jong PSV heeft Marcus Younis toegevoegd aan de selectie. De Australische vleugelaanvaller komt over van Western Sydney Wanderers FC en heeft zijn handtekening onder een eenjarig contract gezet. Marcus Younis kwam zeven jaar geleden in de jeugdopleiding van de Wanderers en kwam tot tien wedstrijden in het eerste. Daarin scoorde hij twee keer en leverde hij ook twee assists af.

In de veertig wedstrijden voor de beloftenploeg van de Western Sydney Wanderers scoorde hij dertien goals en kwam hij tot tien assists. Ook in Australië speelt het beloftenelftal van de club op het tweede niveau van het land.

De Australiër is enthousiast over zijn transfer naar PSV: "Ik ben heel blij om hier te zijn. Een paar weken geleden vertelde mijn vader dat PSV geïnteresseerd was. Ik weet niet precies hoe ze me op het spoor zijn gekomen maar dat was een aangename verrassing. Ik ben een jongen die erg hard werkt voor het team, veel rent, dribbelt en de een-tegen-een aangaat."

Ook Jan Vennegoor of Hesselink is blij de Australiër te mogen verwelkomen bij PSV: "Marcus is een snelle en explosieve vleugelspeler met een groot scorend vermogen. We hebben hem lang gescout en zijn volledig overtuigd van zijn kwaliteiten. Bij Jong PSV komt hij in de perfecte omgeving om de volgende stap te zetten."




Tags

jong sydney marcus wanderers australier western younis aangaat aangename australie australische beloftenelftal beloftenploeg dribbelt eenjarig gescout hesselink rent scorend spoor vennegoor

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Welkom en succes. Mooi een jaartje kijken wat de potentie is en daarna beslissing nemen. Heeft natuurlijk wel een riant (buiten EU) salaris.
+1/-0

2 weken geleden
Volledig overtuigd van zijn kwaliteiten maar toch een contract van 1 jaar? :verlegen
+2/-0

 
2 weken geleden
Iemand kan kwaliteiten hebben maar door omstandigheden niet leveren (bv. niet aarden, toch niet passen in het systeem, niet de volgende stap kunnen maken). Een speler van buiten de EU is duur dus moet je wel naar de risico's kijken.
+1/-0

 
2 weken geleden
Zo zit het niet helemaal in elkaar.
PSV heeft hem gehuurd, heeft nog maar een 1 jarig contract in Australië.
Tevens heeft PSV een optie tot koop bedongen, dus mocht hij tussendoor bevallen kan PSV hem voor een scherp prijsje overnemen.

Heeft ook Libanees bloed, helaas valt dat ook buiten de eu salarissen, maar wellicht heeft PSV daar iets voor gevonden, of is hij hopelijk zelfs een buiten de EU salaris waard!

Mocht hij de inzet van Jason Culina hebben én dan ook nog is voetbaltalent, dan komt het zeker wel goed. Ben benieuwd wat je gaat laten zien bij JongPSV.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic ronaldopsv schouten stewart teze veerman