Transparent
Inloggen
Sluiten

Schouten speelt helft mee bij gelijkspel Oranje

10 september 2024 22:38
Foto: Pro Shots

Schouten speelt helft mee bij gelijkspel Oranje; image source: Pro Shots

Het Nederlands Elftal is er vanavond in de Johan Cruijff Arena niet in geslaagd het Duitsland van Julian Nagelsmann te verslaan. Na negentig minuten stond er een 2-2 gelijkspel als eindstand op het scorebord. Tijjani Reijnders opende in de tweede minuut al de score namens Nederland, terwijl Duitsland in de laatste paar minuten voor de rust orde op zaken stelde door via Deniz Undav en Joshua Kimmich de score volledig te draaien. Nederland kwam vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte dankzij knap voorwerk van Brian Brobbey waardoor Denzel Dumfries de bal praktisch over de doellijn kon lopen. Beide ploegen kwamen in het restant niet meer tot scoren.

Daarmee sluit de selectie van Ronald Koeman deze interlandperiode af en keren de spelers morgen weer terug naar hun clubs. Jerdy Schouten, de enige overgebleven PSV'er in de huidige selectie van het Nederlands Elftal, startte vandaag opnieuw in de basis maar werd in de rust vervangen door Quinten Timber. Het is op moment van schrijven nog niet duidelijk wat er aan de wissel ten grondslag lag.

Halverwege volgende maand wachten de volgende interlands voor Oranje. Op 11 oktober gaat de ploeg van bondscoach Ronald Koeman op bezoek in het Hongaarse Boedapest terwijl het drie dagen later Duitsland ontmoet in de Allianz Arena in München.




Discussieer mee op de forums


Tags

duitsland oranje schouten arena koeman nederland allianz boedapest brobbey deniz doellijn dumfries hongaarse jerdy julian kimmich nagelsmann ontmoet praktisch reijnders tijjani timber undav voorwerk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 dagen geleden
Koeman zei dat hij gewisseld werd vanwege lichte klachten, laten we hopen dat het daarbij blijft dan en dat 'ie in Eindhoven meteen weer kan aanhaken bij de trainingen.
+2/-0

7 dagen geleden
Mazzel blijft een belangrijke kwaliteit van Koeman. Of het nu met de loting is op het EK, of nu met de tegenstander die 2 op 1 met de keeper een lobje in de handen geeft of de scheidsrechter die mee zit.

Verder fijn als we weer naar de clubs gaan.
+1/-0

7 dagen geleden
Ik vind het Nederlands elftal zo'n vreemde ploeg. Kijkend naar de eerste helft, dan zie je tegenstoten van wereldklasse. Die pass van Gravenberch was om je vingers bij af te likken. Verder een goed doelpunt, een kopbal van Dumfries die had móéten zitten en 2 goede kansen voor Xavi. Maar verder zie je in de eerste helft een ploeg die van het kastje naar de muur gespeeld wordt. Die achteruit loopt en de Duitsers tot in de zestien laat combineren. Je ziet dat spelers collectief hun man 'dekken' op 5-10 meter afstand, en het was gewoon wachten op de tegengoals. En op het middenveld hadden we, inclusief Schouten, helemaal niets te vertellen. Als je dan achteraf hoort dat Gravenberch en Reijnders een partij veren in hun reet gestopt krijgen, dan vraag ik me af of ik een andere wedstrijd heb gezien. Natuurlijk, ze hebben - aan de bal - hele goede dingen gedaan. Maar met deze manier van voetballen (bijna gelijk als op het EK tegen de Fransen en de Engelsen) ga je nooit een grote wedstrijd winnen.
+3/-0

 
6 dagen geleden
Ik blijf Van Dijk maar matig vinden, ik zie er niet de ster in die hij kennelijk is.
+1/-0

 
6 dagen geleden
Precies het gevoel wat ik ook had. Als je dan die Timber op vijftien meter van zijn man ziet staan bij hun tweede goal?? En inderdaad op die soms mooie tegenstoten na hadden we weinig te vertellen vond ik.
+1/-0

7 dagen geleden
Goed idee van Ronald om Te Ligt weer in de basis te zetten. Nu is hij helemaal afgeserveerd. Wat een overschatte voetballer is dat toch.

Durf het bijna niet hardop te zeggen op dit forum, maar Brobbey speelde wel aardig.
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
7 dagen geleden
De verslaggever riep dit al toen hij nauwelijks een bal had aangeraakt
+2/-0

7 dagen geleden
Als je de enthousiasme van Hooidonk en vd Vaart moeten wij met zijn allen een andere wedstrijd hebben gezien.
+2/-0

 
7 dagen geleden
Het zal toch niet zo zijn dat verslaggever en commentatoren speciale instructies hebben meegekregen? Ik zou me zwaar bedonderd voelen.
+2/-0

 
6 dagen geleden
Die eerst goal na 2 minuten daar had Brobbey wel een groot aandeel in. Luuk doet dit uitzakkende/ bal aanvallende acties wekelijks bij Psv dan lees je er niets over.

Neem natuurlijk niet weg dat het een heel goede actie was van brubble
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp keuring ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic schouten stewart teze veerman